caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Expoziţie la Haifa

de (2-8-2013)
2 ecouri

 
Suntem invitaţi la o interesantă expoziţie vernisată la Haifa, cu lucrările a trei artişti plastici. Participă pictoriţa Iolanda Brandes, caricaturistul (şi fotograful) Eduard Mattes şi pictorul Peter Zvi Gall. Fiecare din cei trei expozanţi cultivă o formă de expresie originală, bazată pe personalitatea sa artistică şi relaţia cu lumea înconjurătoare. O latură comună a celor trei ar fi afinitatea şi pasiunea pentru artele vizuale, deşi pregătirea profesională de baza e în alte domenii.

Iolanda Brandes

Iolanda Brandes

Iată lucrările Iolandei Brandes din Iaşi, inginer chimist… Cu o evidenţă predilecţie pentru texturile decorative, pentru grafica îmbinată natural cu cromatica vie şi expresivă, pictoriţa ne dezvăluie frumuseţea detaliilor, expresivitatea amănuntelor pe care nu le observăm în mod obişnuit, dar care ne fac viaţă mai picantă.

Iolanda Brandes

Iolanda Brandes

Tema maternităţii, a familiei ca celulă de bază a societăţii, feminitatea şi sfidarea unor convenţii, textura încărcată de expresionism – sunt abordate temerar şi emoţional. Portretele fără chip cultivă esenţa şi poezia vizuală.

Eduard Mattes:  Benny Goodman

Eduard Mattes: Benny Goodman

Pe arhitectul Eduard Mattes îl apreciem de mai multă vreme pentru multitudinea preocupărilor extraprofesionale: pictură, grafică, desen, fotografie. De data aceasta expune imagini surprinse cu aparatul fotografic, dar şi o serie de caricaturi ale unor celebrităţi în muzica de jazz.

Eduard Mattes: Carlos Santana

Eduard Mattes: Carlos Santana

Eduard Mattes: Louis Armstrong

Eduard Mattes: Louis Armstrong

Benny Goodmann, John Lee Hoocker, Louis Armstrong, Charles Mingus, Carlos Santana sunt surprinşi în atitudini comice cu un excelent simţ al umorului, dar şi cu neascunsă simpatie. Ironia subtilă, umorul discret, concepţia originală conferă portretelor amuzante o încărcătură simbolică.

Tzvi Peter Gall

Tzvi Peter Gall

Obişnuit al galeriei şi trăitor în lumea lucrărilor plastice, Zvi Peter Gall esenţializează cu firească încărcătură filozofică, într-un context fabulos. El însuşi fiu de pictor, crescut în universul culorilor, era aproape inevitabil să se îndrepte spre această formă de expresie tipică. Linia, culoarea, compoziţia caleidoscopică demonstrează imaginaţie şi auto-identificare cu produsul artistic. De menţionat că exponatele celor trei artişti plastici demonstrează profesionalism, imaginaţie, experienţă şi creativitate.

Ecouri

  • filip berman: (5-8-2013 la 02:21)

    prezentare atractiva.
    ar fi placut de vizitat, dar lipseste mentionarea adresei unde se afla expozitia.

  • Dorel Schor: (5-8-2013 la 14:15)

    Domnule Filip, daca va aflati la Haifa, mergeti la galeria Gal.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
România frustrată – sau despre uitare, atitudine şi bani

Psihologia maselor are o capacitate înspăimântătoare de a se proteja pe sine de exerciţii incomode, inconfortabile. Căci este inconfortabil -...

Închide
3.142.171.180