caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

ShaoLan: Learn to read Chinese … with ease!

de (18-5-2013)
2 ecouri

Ecouri

  • Christina Vlad: (18-5-2013 la 14:37)

    Acum… ca am învatat chineza… ne putem face singuri traducerea

    http://youtu.be/_G-28SJ54HA

  • Christina Vlad: (19-5-2013 la 05:51)

    Chineza este vorbită de 1,2 miliarde de oameni.Chinezii folosesc un fond comun, care se poate lauda cu o istorie de 4000-5000 de ani și care este laureatul celei mai lungi tradiții culturale și literare neîntrerupte din lume.

    Scrisul chinez a fost adoptat și de alte culturi est-asiatice (Japonia, Coreea) și joacă un rol tot mai important în procesul de modernizare a Chinei.

    Comparativ cu sistemele de scrierea alfabetică, maiestria caracterelor, desigur, costa mult mai mult timp și efort. Între timp, chineza este nu numai limba cu cei mai mulți vorbitori nativi din lume, dar, de asemenea,foloseste si World Wide Web în limba engleză. Secolul al 21- lea va fi puternic influențat de evoluțiile din regiunea Asia-Pacific. În prezent și în viitorul apropiat, această regiune a cunoscut si va cunoaste un boom economic la nivel mondial. Banca Mondială estimează că China va fi cea mai mare putere economică din lume în anul 2020. Un motiv ca aceasta limba sa fie învatata.

    În ultimul timp învatarea limbii chineze a fost luat mult mai mult în serios.Cursuri de chineză sunt disponibile în Germania, Austria și Elveția,(ma refer la tarile care vorbesc germana) la aproape patruzeci de colegii și universități, în contextul fie sinological sau regional, economic sau cursuri suplimentare. Aproape în 100 de licee din noua landuri germane se învata chineza și în mai multe școli din Austria și Elveția.

    La universități din Germania, Austria și Elveția, există aproximativ 5.000 de studenți chinezi, marea majoritate recrutati din rândurile elevilor cu studii științifice în China.

    Ca sa începi sa vorbesti chineza trebuie sa te obisnuiesti mai întâi sistemul fonetic si tonal.
    De exemplu: Māma mà má mǎ ma? pentru noi necunoscatorii suna la fel, dar tonalitatea este foarte diferita si un chinez întelege imediat (Îl înjura mama pe cal?).

    Ca sa înveti limba chineza trebuie sa înveti sa traduci ideogramele chinezesti în alfabetul nostru, folosind un sistem special „Pinyin”. Dar cel mai greu este sa te concentrezi pe caracterele si numeralele chinezesti. Un chinez educat întelege 20 000 de caractere. Pentru a întelege limba de baza, e nevoie sa stii doar 1 000 de caractere.Cei care stiu sub o mie sunt considerati analfabeti.

    Cred ca este fascinant sa înveti aceasta limba care te provoaca la un test de inteligenta si rabdare si sa poti stapâni calupuri de cuvinte noi.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Dacă cauţi…

Dacă intenţiile sunt bune, nu-i rău să fii ambiţios. / Cunoaşterea e bogăţie, bogăţia e putere, deci cunoaşterea e putere....

Închide
3.17.150.163