caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Bălţi: scuipat şi înjurat

de (23-1-2013)
2 ecouri

balti 1Reprezentanţii Centrului ”GENDERDOC-M” au fost insultaţi ieri la şedinţa de judecată de la Curtea de Apel din Bălţi, unde se examinează cauza interzicerii de către Consiliul mun. Bălţi a manifestaţiilor publice organizate de comunitatea LGBT şi declararea ”zonei interzise propagandei homosexuale” în mun. Bălţi.

Într-un comunicat de presă, Centrul de Infomaţii „GENDERDOC-M” se arată indignat că un grup de cetăţeni, locuitori ai oraşului Bălţi, prezenţi la şedinţa de judecată, au insultat-o pe Angela Frolov cu expresii: „Mârşavii! Nu vă aşezaţi lângă ea, izolaţi-o”.

În pauza anunţată de judecător, pentru a lua decizia tehnică, tot în sala de şedinţe, unii din cei opt participanţi şi-au permis câteva declaraţii înjositoare şi ameninţări în adresa reclamanţilor, avocatei Doina Ioana Străisteanu şi a tuturor persoanelor LGBT din Republica Moldova.

La şedinţa de judecată, în afară de cetăţenii homofobi, au mai participat reprezentantul Centrului pentru Drepturile Omului, Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel.

„Eu cred că cazul ăsta va fi anulat şi pe viitor, dacă ceva. Oricum o să ridicăm toată lumea. Eu îs iniţiatoarea, poftiţi doamnă avocat, să mă priviţi pe mine în faţă. Sunt corespondent netitular de la „Altarul Credinţei” şi lucrător pedagogic şi psiholog în municipiul Bălţi. Şi dacă e nevoie de ridicat pe toată lumea, eu îi ridic pe toţi, credeţi-mă. Îi ridic pe toţi absolut, pentru că lucrez în şcoală”, a exclamat aceasta.

Un alt participant la şedinţă a exclamat: „Şi la Chişinău s-au oprit acolo şi s-au început a bate la ieşirea din autobus. Trebuia de scos numai şoferul – n-o trebuit să şadă acolo, stropit cu benzină, de dat foc şi gata – am scăpat de ei. Să punem mână la mână şi să cumpărăm un autobus noi şi…”

La solicitarea avocatei Doina Ioana Străisteanu, în baza Articolului 11 al Codului de Procedură Civilă, care obligă instanţa să asigure securitatea participanţilor în proces, judecătorul a stabilit identitatea tuturor celor aflaţi în sală şi datele lor au fost introduse în procesul verbal.

După finisarea şedinţei, aceste persoane au încercat să o oprească pe avocată pentru a-i pune careva întrebări, astfel încercând să o intimideze. După ce discuţia le-a fost refuzată, un bărbat a scuipat în direcţia apărătorilor drepturilor omului.

Centrul de Informaşii „GENDERDOC-M” este îngrijorat de securitatea reprezentanţilor dar şi a partenerilor săi în municipiul Bălţi. ”Această situaţie indică consecinţele grave ale deciziilor homofobe ale autorităţilor publice locale adoptate în primăvara 2012, care declară localităţile respective drept „zonă liberă de propagandă a homosexualităţii”, afirmă Angela Frolov, Coordonator de Programe ”GENDERDC-M”. balti 2

”La fel suntem îngrijoraţi de situaţia persoanelor LGBT care locuiesc în municipiul Bălţi. Considerăm că aceste persoane sunt expuse unui risc enorm de a fi supuşi violenţei, dat fiind faptul că nici clădirea instanţei judecătoreşti nu opreşte ameninţările şi declaraţiile de ură”, se mai spune în comunicat.

În aprilie 2012, Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” a iniţiat un proces de judecată prin care solicită Consiliul Municipal Bălţi să fie obligat de instanţă să revoce o decizie cu privire la declararea municipiului Bălţi ca zonă de susţinere a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi de neadmitere a propagandei agresive a orientărilor sexuale netradiţionale în municipiul Bălţi.

23 ianuarie 2013 12:54

discriminare2

Ecouri

  • Joe King: (25-1-2013 la 03:48)

    Eu as scoate o lege in Republica Moldova sa interzica consumul in acelasi timp de bomboane de ciocolata si vin rosu sec la nunti. E un blestem pentru mine acest consum, am cosmaruri noaptea de la el. Cel mai mare cosmar e ca miliardarul Abramovich imi face cadou o sticla de Chateau Petrus si imi baga cu forta bomboane Leonidas pe git, in acelasi timp.

    Moldovanii, vai de mama lor, majoritatea saraci, au umplut Europa de prostituate si la ei acasa sint asa scirbiti de muscatorii de perne. Democratia in cele mai splendide aspecte. Le doresc in viitor o presedinta lesbiana mindra sa-i scoata din scirba si sa le spuna ca Dumnezeu ii iubeste pe toti la fel, nu numai pe sarmanii „drepti” 🙂 ….wow..wow…vine acum Politia Acum.tv-Nea Bareket si vai de mine ce o sa patesc pentru comentariul asta. Dar Petrica era si mai ciufut asa ca rezist.

  • Anton Constantinescu: (16-4-2013 la 16:10)

    Din nou se vede ca poblema centrala o constituie dezinformarea totala a populatiei, la care participa in mod foarte eficient clerul ortodox „de toate directiile” din RM.

    Este chiar comic faptul ca omul de rand nu cunoaste nici macar sensul cuvintelor pe care le foloseste.

    Homosexual inseamna persoana atrasa de acelasi sex.

    Pederast inseamna „iubitor de baieti” intre 14 si 18 ani, cuvant venit din Grecia Antica.

    Pedofil inseamna persoana atrasa de copii impuberi (sub 13 ani), dar care si-a schimbat sensul in criminal de copii in ultima vreme.

    In RM evident ca influenta ruseasca este tare, asa ca termenul de pederast (pidar in rusa) este folosit impropriu cu intelesul de homosexual.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Impresii de la ceremonia inaugurală a preşedintelui Obama

Fiind rezident în zona Washingtonului, am observat deja de luni de zile pregătirile pentru ceremonia de instalare a preşedintelui american....

Închide
52.91.177.91