caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Ruşii interzic adopţiile pentru americani

de (30-12-2012)
1 ecou

 

lovely_baby_03215300Presedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat astazi legea care interzice adoptarea copiilor rusi de catre americani, a anuntat serviciul de presa al Kremlinului, relateaza AFP.

 Textul, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013, a fost votat de Parlamentul rus ca raspuns la “lista Magnitski”, o lege adoptata anterior de Congresul american si promulgata de presedintele Barack Obama. Aceasta constituie una dintre masurile cele mai ostile adoptate de Moscova fata de Statele Unite dupa Razboiul Rece.

Persoanele aflate pe “lista Magnitski” au interdictia de a patrunde pe teritoriul american. De asemenea este prevazuta blocarea bunurilor acestor oficiali implicati in moartea in inchisoare, in 2009, a avocatului Serghei Magnitski sau implicati in alte incalcari ale drepturilor omului.

De cealalta parte, noua lege rusa prevede intocmirea unei “liste negre” cu americani indezirabili in Rusia, suspectati ca au incalcat drepturile cetatenilor rusi. Aceasta lista a fost stabilita, dar nu va fi facuta publica, a precizat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Articolul a fost preluat de pe site-ul www.discriminare.md/

Potrivit unor date comunicate AFP de catre delegatul Kremlinului pentru drepturile copilului, aproape 15.000 de copii rusi au fost adoptati de straini in perioada 2008-2011, dintre care peste 5.000 de catre americani, in timp ce rusii au adoptat un pic peste 33.000 de copii.

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (1-1-2013 la 23:00)

    Putin si Peskov nu sunt Stalin si Beria!!

    Cum sa scapi asa o ocazie de a te infiltra in societatea putreda capitalista?

    Copii trebuia instruiti in ale spionajului, sa treaca un curs al istoriei Partidului si Statului sovietic, invatati sa lupte dupa sistemul sambo si apoi sa fie adoptati in cele mai bogate familii de exploatatori, pentru ca, mai tarziu, sa devina coloana a 5-a, a comunismului biruitor, in intrega lume!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Iţi cer de prin ceruri

Îti cer toate cele Dar ştiu că nu-mi dai ! Te plouă cu stele, În luna lui mai !

Închide
34.238.242.168