caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Record mondial

de (16-12-2012)
2 ecouri

La 22 de ani împliniţi de cîteva zile, norvegianul Magnus Carlsen a bătut recordul mondial de şah, la puncte ELO, deţinut din 1999 de faimosul Kasparov.

Cu o performanţă uluitoare în turneul „London Chess Classic” el s-a distanţat considerabil de toţi ceilalţi jucători de şah din lume.

După turneul în care a obţinut o performanţă de 3044 puncte a declarat, cu modestia-i deja cunoscută, că mai are încă de lucru. Asta pentru că nu înţelege incă „tot” şi „a cedat” 3 remize. Şi că aşteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă.

Câştigând peste un milion de dolari anual, el a boicotat ultimul campionat mondial din cauza schimbărilor de regulament după începerea lui.

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (17-12-2012 la 12:13)

    Stimate Domnule Alex.Satmareanu,

    Faptul ca ati scris acest articol despre sah ma face sa bamuiesc ca sunteti un jucator! In acest caz imi permit sa fac observatia ca stilul de joc al lui Magnus, desi profund, aduce mai mult cu stilul Botinnick, si mai putin cu stilul Alehin-Tal!

    Pe mine ma intereseaza „cum joaca” un GM, si nu cate partide castiga!

  • Alex Satmareanu: (17-12-2012 la 12:57)

    Stirea era despre performanta si modestie, nu despre stilul de joc.

    Stilul lui Tal apare spectaculos, la fel ca si filmele de actiune, pentru multa lume dar cei care au rabdarea sa inteleaga sahul apreciaza si baletul unor jucatori asazis pozitionali.

    In rest: tot magie este pentru noi muritorii de rind.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Persoanele cu dizabilităţi şi homosexualii ar fi cei mai discriminaţi

Cine sunt descriminaţi şi de cine sunt discrimaţi in Republica Moldova? două sondaje lansate de Portalului de Ştiri ”Discriminare Media”...

Închide
13.58.82.79