caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Invitatie la cina

de (2-12-2012)
3 ecouri

Imi place sa rasound la provocari si ca atare am ales in aceasta editie o formula de cooperare, de dialog cu cititorii si propun ca in inventarul catorva elemente sa primesc fie in spatiul generos al ecourilor, fie in email – spre publicare retete pe o tema data.

Fiind putin inaintea Adventului imi propun sa acord atentie unui viitor meniu     festiv.

Va las cateva ingrediente si va rog sa construiti un fel de mancare in deplina tehnologie si maiestrie:

varza murata, bere, jambon (poate fi si curcan afumat), sau orice carne cruda -neafumata.

Astept cu curiozitate ce condimente veti utiliza. Nu uitati sa precizati regiunea retetei.

 

 

Ecouri

  • Ana Manoliu: (11-12-2012 la 05:20)

    Daca domnul Predescu m-ar invita la cina, cu cea mai mare amabilitate as îndeparta otrava care mi-o întinde si as scoate din sacosa mea urmatoarele:

    2 pere
    2 linguri suc de lamâie
    2 linguri suc de pere
    60g jumatati de nuca
    1/2 salata Frisée
    2 linguri otet din vin alb
    sare
    piper
    2 linguri ulei
    2 linguri ulei din nuca
    250 Camembert

    Între timp l-as invita pe domnul Predescu sa curete perele de coaja, sa le taie în sferturi si sa îndeparteze sâmburii. Apoi sa stropeasca perele cu suc de lamâie si sa le tina un minut pe fiecare parte în sucul de pere. Îi voi spune apoi sa le amestece cu nucile, salata taiata.

    Normal ca eu nu as sta pe scaun sa privesc… As face sosul amestecând sarea, piperul si celelalte uleiuri. Dumnealui ar putea face, daca doreste, amestecul cu salata, nucile, perele si acest sos. Eu as orna-o cu bucatile de Camembert.

    Intuiesc ca l-a sfârsit, domnul Predescu, va exclama: „E o combinatie optica frumoasa, perele se potrivesc perfect cu brânza… Mhhh, si ce gustoasa este… Multumesc pentru reteta sanatoasa si usoara. Îmi place mult mai mult decât ce gatisem eu !”

    E doar imaginatie. Dar reteta v-o recomand pentru zilele festive.

  • florin predescu: (11-12-2012 la 07:30)

    Va multumesc pentru reteta, insa cum atata lume v-a sugerat trebuie lasate la o parte comentariile tendentioase. Accept reteta si combinatia intre fructe, nuci si Camembert. Spre nefericirea Dvs nu voi schimba optiunile gastronomice, ramananand la ceea ce se vede. Nu e cazul sa incercati sa ne spuneti ca intr-o gazeta de perete ce e bine si ce nu.

    Vi s-a raspuns destul de clar, noi nu suntem un avanpost al niciunui curent extremist, chiar si in gastronomie. Consider ca fiecare e liber sa-si urmeze optiunea, gustul.

    Asa cum Dvs nu acceptati anumite ingrediente, alti comeseni nu accepta vegetarismul.

  • midi: (29-12-2012 la 06:22)

    Cred ca doamna Ana Manoliu n-a fost inteleasa, nu atat pentru ca ar fi omis un „pe” in contextul „otrava care mi-o întinde” ci mai ales pentru ca nici n-ar fi avut cum folosi „otrava” in reteta dumneaei, singurul ingredient „de dulce” fiind Camembert.

    Pacat insa ca sunt unii care nu vad mai departe de lungul nasului si nu accepta decat lucrurile comune, doar cele cu care sunt obisnuiti, uitand de diversitatea acestei lumi.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Vreau să joc”: expoziţie „Jerry W. McDaniel” la „Viitorul Român”

Albastrul profund si sincer incadreaza ca passe-partout explozia de alb-violet in flori de lavanda care, la rindul ei, imbratiseaza languros...

Închide
44.201.64.238