caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Centrul de Informatii GENDERDOC-M, Comunicat de presă

de (2-11-2012)

 
Centrul de Informatii GENDERDOC-M, Comunicat de presă

02.11.2012

La data de 1 noiembrie 2012, Judecătoria sectorului Râşcani a emis o hotărâre pe cazul „Centrul de Informaţii GENDERDOC-M şi alţii contra Societatea în Sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică, deţinătorul domenului mdn.md (Moldova Noastră)”. În această hotărâre se recunoaşte faptul republicării „listei negre” cu persoane publice întocmită de bloggerul Vitalie Marian şi completarea ei cu numele şi fotografiile reclamanţilor Natalia Ghilaşcu, Serghei Ostaf, Denis Cenuşă, Oleg Brega, Veaceslav Tofan şi Antoniţa Fonari, ca fiind o violare a dreptului la viaţă privată, discurs de ură şi incitarea la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

La date de 15 august 2011 pe site-ul mdn.md a fost publicat materialul cu denumirea “LISTA persoanelor PUBLICE din MOLDOVA care promovează HOMOSEXUALITATEA”, acesta fiind reluat de pe blogul lui Vitalie Marian, activist religios, care la rândul său a fost dat în judecată pentru publicarea acestei liste, astfel incitând la ură şi discriminare contra persoanelor homosexuale şi a celor care susţin egalitatea în drepturi indiferent de orientarea sexuală şi identitatea de gen.

În listă au fost incluse următoarele persoane:

– persoană publică, este homosexual și afirmă că homosexualitatea este o normă;
– persoană publică, NU este homosexual, dar afirmă că homosexualitatea este o normă;
– funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a fost observat la evenimentele organizate de comunitatea LGBT (Lesbienelor-Gaylor-Bisexualilor-Transsexualilor);
– funcționar, politician, membru al departamentelor guvernamentale și municipale care a
declarat susținerea ideilor LGBT.

Site-ul mdn.md a completat lista preluată cu noi nume inclusiv a reclamanţilor pe acest dosar. Astfel Societatea în Sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică, deţinătorul domenului mdn.md, se obligă de către instanţă:

– să radieze lista republicată şi completată de ea, afişată pe site-ul său,
– să se abţină de la republicarea, renumirea sau modificarea acestei liste în orice fel cu
referire la reclamanţi şi orientarea sexuală a lor, atât pe site-ul său cât şi pe altele,
– să publice pe prima pagină accesată de vizitatori (pagina de pornire) a site-ului său scuze publice la adresa reclamanţilor pentru republicarea listei negre şi completarea ei cu fotografiile reclamanţilor precum şi publicarea dispozitivului hotărârii instanţe pe marginea aceste acţiuni.

La fel pârâţii urmează să achite prejudiciul moral şi cheltuielile de judecată fiecărui
reclamant.

Conform spuselor directoarei executive a Centrului de Informaţii „GENDERDOC-M”,
Anastasia Danilova, „Această decizie este una foarte importantă, anume din motivul că la nivel naţional pârâtul este găsit vinovat de incitare la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

Considerăm că astfel de decizii vor fi o soluţie bună de prevenire a acţiunilor discriminatorii faţă de persoanele LGBT”.

Adresa:

MD 2021, Chisinau, Republica Moldova
Tel: +37322 – 288861, 288863 Fax: 37322 – 288859
E-mail: info@lgbt.md
WWW.LGBT.MD

Vezi aici Comunicatul în format PDF.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Insemnari pe un iPhone. Carte de Halloween

Am primit un Email din partea Doamnei Angela Florea din New York cu cateva imagini surprinse imediat in dimineata de...

Închide
3.235.130.73