caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Pinnacle Peak Patio, Arizona – restaurantul în care este interzis să porţi cravată

de (28-10-2012)
Pinnacle Peak Patio

Western Restaurant

Oamenii caută locuri cu o atmosferă deosebită, departe de agitaţia din oraşele aglomerate, pentru a se relaxa şi a uita pentru câtva timp de activităţile lor cotidiene. Un astfel de loc este Pinnacle Peak Patio din Scottsdale, Arizona. Acesta este în mod indubitabil restaurantul cu cea mai mare colecţie de cravate din lume. Având în vedere că în acest restaurant este interzisă purtarea cravatei, cei care nu ţin cont de această restricţie riscă să fie „atacaţi” de către chelneri care nu ezită să le taie cravata cu un foarfece. Apoi, cravata este „capsată” pe tavanul localului ce susţine peste un milion de cravate tăiate de-a lungul anilor de la gâtul clienţilor. Afacerea a început în 1957 cu un magazin stil ABC pentru turiştii care poposeau în preajma lacurilor. Ca să-şi mărească profitul, proprietarul a început să servească cina în weekend. De aici, localul avea să devină cel mai mare restaurant „western steakhouse” din lume, cu o capacitate de 1.800 de locuri în interior şi 2.000 afară, în patio (curtea interioară pavată, înconjurată cu arcade). Pinnacle Peak Patio este renumit pentru fripturile delicioase la grătar (pe un grătar clasic imens, în aer liber), atmosfera obişnuită de vest şi obiceiul „fără cravată”.

Tradiţia aceasta a început într-o seară în care directorul executiv al unei companii din Phoenix a venit la acest restaurant să servească cina. Proprietarul, dorind să păstreze atmosfera devenită deja tradiţională în restaurantul său, s-a apropiat de individ şi i-a spus: „Ori îţi scoţi cravata, ori ţi-o tai”. Directorul nu s-a conformat, iar proprietarul a scos un cuţit de măcelar şi i-a tăiat cravata subit, în aplauzele celorlalţi clienţi. Dorind să fie recunoscut ca o victimă a acestui obicei absurd, directorul executiv în cauză a cerut ca regula aceasta să fie afişată în mod vizibil la intrarea în restaurant.

Pinnacle Peak Patio nu a renunţat la acest obicei şi a tăiat până în prezent peste un milion de cravate de la gâtul clienţilor neconformişti. De asemenea, berea servită în acest local este făcută la faţa locului, în nişte cazane imense.

Deşi se află într-un oraş mare, de lux, din Arizona, atmosferă din restaurant este de orăşel de ţară din vest. Cu excepţia lunilor caniculare – iunie, iulie, august şi septembrie, majoritatea clienţilor preferă să ia masa în aer liber, delectându-se cu muzica country interpretată de diverşi artişti veniţi aici din diverse părţi ale ţării. Cele 1.800 de locuri din incinta restaurantului sunt împărţite în mai multe săli, cea mai mare dintre ele având o capacitate de 1.000 de locuri. Pereţii localului sunt tapetaţi cu cărţi de vizită, unele vechi de zeci de ani, iar în holuri se găsesc vitrine cu insigne (inclusiv de poliţie), numere de înmatriculare şi alte obiecte pe care se află versiunea veche a acestor denumiri. Localul are pereţi artificiali, existând posibilitatea să se creeze săli de diverse dimensiuni, în funcţie de cerinţa celor ce vor să închirieze o sală pentru diverse evenimente (nunţi, petreceri, zile de naştere).

Ca să ajungi la toaletă în acest restaurant, eşti îndrumat să te ţii după urmele potcoavelor de cai. Pe uşile toaletei sunt scrise denumirile vechi: “Cowboys” şi “Cowgirls”.

O parte din clienţii care decid să servească masa aici, poartă pălării de cowboy. Zilnic sosesc la acest restaurant câteva autobuze turistice din Phoenix sau din centrul oraşului Scottsdale, aducând clienţi dornici să evadeze din spaţiul urban, într-o lume originală cum e aceasta. Pinnacle Peak Patio este o construcţie în care s-a folosit mult material lemnos, iar când rostim „lemn” ne gândim la natură, confort şi linişte. Construcţiile din lemn respiră, rezistă şi emană sănătate, trăinicie şi frumuseţe. Lemnul este un material de construcţie performant şi o sursă de sănătate în deplină armonie cu ritmul de viaţă al fiecăruia dintre noi. Arhitecţii din întreaga lume apelează de sute de ani la el, pentru a crea cele mai minunate clădiri, cu designuri speciale.

Octavian D. Curpaş

Tags: ,

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Costiţe de viţel înrobate în bacon

o reteta exceptionala pentru zilele de iarna

Închide
3.83.87.94