caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnalism, Comunicare



 

Becali, Diaconescu si Vadim sfideaza CNA

de (25-10-2012)
1 ecou

Interviu cu Christian Mititelu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

I1. Există sesizări la CNA privind intervențiile televizate ale lui Gigi Becali?.

R1. Există, firește. Intr-o vreme, sesizările erau chiar destul de frecvente pentru o țară în care nu există o puternica mobilizare civica.

I2. Schimbă ceva dobândirea statutului de candidat în alegerile parlamentare al lui Becali în privința regimului aparițiilor sale audio-vizuale?

R2. Candidatura a stârnit reacții, chiar în cadrul PNL. La acestea, Becali ripostează ori de câte ori i se oferă prilejul. Cum se consideră că „face rating”, este solicitat frecvent de televiziuni, inclusiv împreună cu ONG-iști, pe care îi tratează în stilul caracteristic.

I3. Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor vor și ei candidați în alegerile parlamentare. Întrevedeți probleme cu aparițiile lor la TV?

R3. Dan Diaconescu a organizat un partid, i-a făcut propagandă (în afara campaniei electorale), fiind patron sau director, moderator, comentator, intervievevor etc. Pentru propaganda în afara campaniei, CNA l-a sancționat de trei ori cu înjumătățirea licenței. A contestat sancțiunile tribunal și a câștigat toate procesele.

Corneliu Vadim Tudor face adesea afirmații sau acuzații grave la adresa celor pe care nu îi agreează în momentul respectiv. CNA a sancționat posturile la care moderatorii au reacționat inadecvat la declarațiile invitatului și nu cerut dovezi în mod convingător.

Recent CVT a proferat insulte de neprodus la adresa a două VIPuri, ambele invitate frecvent la emisiunile de bârfă și scandal.

I4. Ce spune prezența lui Becali în special, dat și a celorlalți doi, în primul plan al vieții publice din România după 23 de ani de democrație?

R4. Prezența acestor personaje în emisiuni reflectă politica posturilor comerciale de radio/TV din România de a invita, fără temei editorial și doar cu scopul de „a face rating”, oameni care șochează prin comportament și limbaj. G. Becali a fost principalul beneficiar al acestei politici, începând cu emisiunile de sport și terminând cu cele politice.

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (4-12-2012 la 14:32)

    Pentru Becali, religia baptista si a pocaitilor sunt „secte satanice” si el nu are nevoie de votul acestor romani.

    „Decât să cer votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot, toată viața mea. Stau închis în curte la Pipera și nu mă interesează și nu vreau să mă voteze niciun baptist. (…) Da, ei sunt români, să fie sănătoși. Mie să nu-mi dea niciun vot niciun sectant și niciun pocăit să nu-mi dea niciun vot că n-am nevoie de niciun vot. Voturi satanice nu vreau”, a spus Becali în gura mare în emisiunea Ediție specială cu Ionela de la România TV, în data de 23 noiembrie.
    Cand vine la atei,Becali nu s-a arătat deranjat:„Măcar ateul nu crede. Nu am nicio problemă, el nu crede.”

    Sper ca populatia Romaniei isi da seama ce fel de om este Becali si nu-i va da nici un vot! Ar fi foarte bine daca acest netod s-ar incuia in casa lui de la Pipera si cineva ar arunca cheia.

    Dl Clej, va multumesc ca mi-ati atras atentia asupra acestui detaliu.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Amado mio – Rita Hayworth

Amado mio - Rita Hayworth

Închide
18.191.254.0