caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

ENDEAVOUR a sosit la Los Angeles

de (23-9-2012)

Vineri, 21 septembrie a fost un “ high-flying” tur. Acesta a fost ultimul zbor al rachetei Endeavour cu destinatia finala California. Endeavour s-a “nascut “ la Jet Propolsion Laboratory in Pasadena, California si isi va petrece anii de aur la California Science Center.

Acest transfer a fost ultimul “swan song “ al rachetei Endeavour.

Din Washington DC peste Golden Gate Bridge in San Francisco Bay Area, la Silicon Valley, şi apoi în jos pe coasta Oceanului Pacific, cand a intrat in spaţiul aerian al orasului Los Angeles , deasupra orasului Santa Monica, a fost un moment de neuitat.

În drum spre LAX, a trecut peste o mulţime de site-uri turistice: renumitul Hollywood sign, Griffith Park Observatory, Dodger Stadium, Disneyland, Regina Maria şi USS Iowa, portul Long Beach, peste Disneyland, la Jet Propoltion Laboratory in Pasadena. O mulţimile masiva de spectatori si-au indreptat telefoanele celulare şi aparatele de filmat spre cer, cand jetul 747 cu racheta Endeavour pe spate si cu un anturaj de doua avioane F16 au dat un spectacol unic.

In California, mulţimi mişunau pe acoperişurile cladirilor pentru ca sa vada pentru ultima data racheta Endeavour in aer. Părinţii si-au scos copiii de la şcoală,unii spectatoti plangeau si altii tipau de bucurie, în timp ce alţii au scandat „USA! Statele Unite ale Americii!”

De-a lungul traseului, starea de spirit a fost ca o sărbătoare. La Observatorul Griffith, cu vedere spre semnul Hollywood, un grup de copii de gimnaziu, intr-o excursie, au inceput sa cante “America the Beautiful”

Costul de expediere şi manevrare al rachetei Endeavour a fost estimata la 28 milioane dolari, care urmează să fie plătita de către centrul de ştiinţă. WELCOME HOME, ENDEAVOUR!

Griffith Park Observatory
Disneyland

 

 

 

 

 

Jet 747, Endeavour si F16

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Festivalul „Şalom Ierusalim” din Bucureşti – un mare succes

Un mare succes al primei ediţii a Festivalului "Şalom ierusalim" de la Bucureşti

Închide
18.218.38.125