caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Salată mediteraneana din limbă şi linte (reţetă proprie)

de (9-9-2012)
2 ecouri

În septembrie Israelul şi comunităţile evreieşti sărbătoresc Anul Nou, Rosh Hashanah.Am pregătit o dedicaţie prietenilor mei evrei, multora dintre clienţii câtorva restaurante evreieşti din Florida, unde am lucrat peste zece ani.

Ingrediente

250 gr de linte
100 gr de morcovi tăiaţi în cuburi
2 cepe roşii mijlocii tăiate foarte mărunt
4 căţei de usturoi mărunţit
100 gr de ţelină verde tăiată în cuburi (apia)
3 foi de dafin
1 ardei roşu gras
cimbru provensal (Thyme)
piper, sare
100 ml de ulei de măsline
2 linguri de suc de lămâie
3 mere verzi tăiate în cuburi mai mari
câteva fire de pătrunjel proaspăt
1 kg de limbă de vită (fiartă în prealabil timp de oră în usuturoi, foi de dafin, ienibahar, boabe de muştar, curăţată de piele şi tăiată în cuburi mici)
50 gr de măsline negre tăiate mărunt

Metoda de preparare

1. Se fierbe lintea timp de 20 minute împreună cu foile de dafin, după care se scurge de apă, se scot foile de dafin şi se lasă deoparte.

2. Într-o cratiţă mai mare se călesc în foarte puţin ulei: ceapa, morcovii, cimbrul, usturoiul

3. După ce s-au răcit toate ingredientele (lintea şi celelalte) se pun într-un bol şi se amestecă toate cu restul de ulei de măsline, limba, ardeiul gras, ţelină, cimbrul, pătrunjelul, sărea, piperul şi merele, cu sucul de lămâie.

Ecouri

  • Sfartz Pincu: (14-9-2012 la 06:02)

    Bunăăăă reţeta ! Şi „cusheră”! Şi se poate mânca rece, la orice oră ! Dar eu i-aş alătura un demisec alb. Nu am mai mâncat „tzinghi” de pe vremea bunicii,Baba Roza cun îi spuneam noi,şi în amintirea ei, cred că o să fac o mâncărică de limbă cu măsline! Baba Roza, săraca a murit de foame, în Siberia Orientală, D-zeu s-o odihnească !
    Eu cred că o să fierb limba în vin dulce (am o bucată de vie cu Fetească Regală,dar din cauza diabetului, vinul mi-l beau prietenii şi neamurile multe !)
    Domnule Predescu, apreciez mai mult o reţetă reuşită a unui fel de mâncare, decât teoria inutilă şi neinspirată, debitată de „unii”. Va rog să continuaţi !!

  • florin predescu: (25-9-2012 la 23:23)

    Multumesc pentru aprecieri. Cat despre schimbari exista mereu posibilitati de a reface si transforma o reteta.
    Axeasta sporeste farmecul artei culinare.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Puricele Nistorescu și elefantul The Economist

Directorul ziarului Cotidianul publică un articol în care critică prestigioasa revistă The Economist pentru un material despre modul în care...

Închide
3.142.199.138