caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Domnilor Antonescu şi Ponta, revocaţi-l pe Dan Şova din guvern!

de (10-8-2012)
23 ecouri

 

Un ministru „ignorant” depune jurământul

Dacă premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, nu ştiau cum să mai înrăutăţească imaginea externă a României, ajunsă la un nivel istoric comparabil cu cea de după mineriada din 13 – 15 iunie 1990, atunci numirea lui Dan Şova în funcţia de ministru al relaţiei cu parlamentul a fost soluţia ideală.

Reacţiile, mai ales din rândurile evreilor, din România şi din străinătate, au fost prompte şi lipsite de echivoc: numirea unui negaţionist al Holocaustului a fost o greşeală.

Deputatul Aurel Vainer, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a spus la B1 TV: “Mi-aş pune banderolă neagră la mână”.

Directorul centrului Simon Wisenthal de la Ierusalim, vestitul vânător de nazişti, Efraim Zuroff, a calificat la RFI numirea drept “revoltătoare” şi a spus că Şova ar fi binevenit în Iran, ţară al cărei preşedinte, Mahmud Ahmadinejad, a negat în repetate rânduri existenţa Holocaustului.

La rândul său, directorul organizaţiei evreieşti din Statele Unite, Anti Defamation League (ADL), Abraham Foxman, a scris o scrisoare guvernului României în care solicita ca Dan Şova să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile negaţioniste.  

Pentru cei care nu ştiu despre ce este le vorba, Dan Şova, care este senator al Partidului Social Democrat (PSD), condus de premierul Ponta, a declarat în martie 2012 la un post TV că în pogromul de la Iaşi din 1941 au murit doar vreo douăzeci şi ceva de evrei, că autorităţile  române nu au avut nicio implicare şi că evreii nu au avut de suferit sub regimul lui Ion Antonescu.

Intervenţia a declanşat proteste imediate, iar Victor Ponta, pe atunci în opoziţie, a fost nevoit să-l destituie pe Şova din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, iar ca “pedeapsă” l-a trimis la Muzeul Holocaustului de la Washington ca să afle care este de fapt adevărul istoric.

Spăşit, Dan Şova, care este, chiar după standardele din România, unul dintre politicienii cei mai agresivi şi plini de tupeu, şi-a turnat cenuşă în cap şi a dispărut pentru o scurtă perioadă de pe radarul politic.

Premierul Ponta a spus că Şova nu este antisemit, ci a făcut aceste afirmaţii din ignoranţă, placă repetată de mai multe ori chiar de Şova însuşi. Chiar directorul Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România, Alexandru Florian, l-a lăudat pe Şova pentru faptul că şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute.

Ascensiunea lui Şova poate fi oprită?

Perioada de purgatoriu a lui Şova n-a durat mult. Deja pe la începutul lui mai se vorbea despre el ca de un posibil candidat la funcţia de ministru al justiţiei în cabinetul Ponta. Era însă un pas mult prea mare pentru liderul PSD care se pregătea să devină premier.

În schimb, Şova a fost promovat în calitate de vorbitor din partea PSD în parlament la dezbaterea propunerii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, în care şi-a pus în valoare agresivitatea naturală.

Apoi, a lansat o minciună  grosolană, pretinzând că corespondenta la Bruxelles a postului de radio România Actualităţi, Carmen Valică (cu care am fost coleg la BBC şi pe care o cunosc ca o jurnalistă competentă şi integră) ar fi întrebat-o pe vicepreşedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, dacă a auzit despre iminenta arestare a judecătorilor Curţii Constituţionale”.

Afirmaţia lui Şova, repetată şi de eurodeputata PNL, Norica Neculai, a fost preluată de mass media din România, mai ales cea favorabilă actualei puteri. Consiliul de Integritate al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a investigat acuzaţia lui Şova şi a exonerat-o pe Carmen Valică.

Deşi i s-a pus în vedere să-şi ceară scuze, aflat pe cai mari, Dan Şova pur şi simplu a ignorat această cerere, după  ce a terfelit în public onoarea unei  jurnaliste.

Scuza cu ignoranţa

Recent, după numirea în funcţia  de ministru, Dan Şova a reiterat într-un interviu scuzele pentru afirmaţiile negaţioniste, unde a fost întrebat cum a fost posibil ca un dublu licenţiat în drept şi istorie să facă asemenea afirmaţii. La care Dan Şova a repetat placa cu neştiinţa.

Trebuie spus că Dan Şova, în vârstă de 39 de ani, a absolvit ambele facultăţi DUPĂ 1990, deci nu are scuza că nu ştia, informaţiile fiind uşor disponibile.

Mai mult, în 2003, preşedintele României la acea vreme, Ion Iliescu (actualul preşedinte de onoare al PSD), a decis înfiinţarea Comisiei Elie Wiesel, care a publicat în octombrie 2004 raportul despre Holocaustul din România, accesibil foarte uşor pe internet, unde se poate vedea că numărul victimelor evreieşti ale pogromului de la Iaşi este de ordinul miilor şi al celor ale regimului Antonescu în general este estimat între 280000 şi 380000.

În plus, în 2002 guvernul PSD condus de Adrian Năstase a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 31, prin care era incriminată negarea Holocaustului şi cultul unor persoane condamnate pentru crime împotriva omenirii, precum Ion Antonescu.

De altfel, în temeiul acestui act normativ, mai multe organizaţii civice au depus la parchet o plângere penală împotriva lui Dan Şova, în legătură cu afirmaţiile din martie 2012. Întrebat cu privire la această plângere penală, proaspătul ministru a afirmat că nu a fost înştiinţat de parchet.

Chiar presupunând că este un ignorant, aşa cum l-a calificat premierul Ponta, şi nu un antisemit (n-ar fi nici primul, nici ultimul), se pune întrebarea: ce caută un ignorant, absolvent al facultăţilor de istorie şi drept, care nu cunoaşte istoria recentă a României şi nici legea, într-un post de ministru?

Sunt convins că Dan Şova a devenit foarte popular în rândul antisemiţilor din România  şi este probabil extrem de apreciat  în rândul militanţilor PSD şi în general al Uniunii Social Liberale (USL) – coaliţia de guvernare – dar asta nu-l face suficient de competent ca să ocupe un post de ministru.

Premierul Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu ar trebui să realizeze gafa făcută prin numirea sa şi să-l revoce fără întârziere. Nu de teama organizaţiilor evreieşti, ci pentru binele României, care cere ca astfel de personaje să nu se cocoaţe în posturi care le depăşesc cu mult competenţa şi posibil chiar moralitatea.

Cum comentați numirea în guvern a lui Dan Șova, acuzat în luna martie 2012 de negare a Holocaustului? Votați în sondajul revistei ACUM www.acum.tv/sondaj/

 

Ecouri

  • cristi: (10-8-2012 la 17:32)

    Domnule Petru Clej, credeti ca a fost o gafa? Eu personal nu cred asta, imi imaginez ca Ponta l-a chemat pe Sova la el, dandu-i postul pentru nu stiu ce serviciu facut partidului si spunandu-i: „Lasa ma, ca daca se iau evreii aia de tine, te apar eu, ce Dumnezeu, suntem prieteni buni… Si nu uita, te rog, de promisiunea pe care mi-ai facut-o!”. „Da, sefu, sa traiti” ar fi spus Sova… Politica romaneasca de palat imi pare mie ca nu are reguli de onoare, de aceea nici nu se poate supune filtrului criticilor care invoca aceste reguli. Este ca si cum doi betivi s-ar lua la pumni si un al treilea ar zice :”Alo, domnilor, n-am zis inca start…”. Ca si in problema plagiatului, si in cazul Sova o sa zica Ponta ca totul este o facatura a adversarilor… Ca un jurnalist cu experienta pe care o aveti, chiar ma intreb, ce credeti ca s-ar putea face efectiv impotriva unor astfel de politicieni fara nici cel mai mic obraz de rusine?

  • Somoila: (11-8-2012 la 02:33)

    Sa fie clar pentru toata lumea:Si Ponta,si Antonescu gandesc la fel ca si Sova,dar nu se pronunta.Si daca-ar fi numai ei…In urma cu nici 10 ani,cred,o proeminenta fata bisericeasca,aflata in exil in SUA a tinut o predica,citez,o tin minte, pentrúca mi-a sfredelit atunci creerul,citind asta in ,,Lumea Libera” editata de Timotei Ursu la NY: ,,noi am supt antisemitismul dela sanul mamei…”!Am citit o singura reactie a unui roman,si el prebeag,care l-a ,,insultat” pe popa numindu-l ,,boaita in sutana”,cam neacademic,dar meritat.S-a gasit atunci,tot unul de-ai ,,nostri,diasporean in America,ii tin bine minte numele, Stoenescu,cica,era ,,istoric”,care dupa cateva zile,l-a facut ca pe o albie de porci pe protestatar,care ,,insulta o fata bisericeasca,, ,dar nici un cuvant despre proeminentul disident,care se exprimase in numele unui popor…In rest,nici o reactie…
    Asa ca cine-si inchipue ca incidentul ,,Sova” e un caz izolat,viseaza.

  • Mihai Platon: (11-8-2012 la 19:28)

    Articolul este corect, dar vine mult prea tarziu.

  • Petru Clej: (12-8-2012 la 01:08)

    Să înțeleg că acest articol trebuia scris în luna martie, anticipând instalarea guvernului Ponta în mai și numirea lui Șova în august? Șova a fost numit ministru pe 6 august, articolul a fost publicat pe 10 august.

  • Rodica Grindea: (12-8-2012 la 01:14)

    @ Dl. Mihai Platon: Și dacă venea mai devreme? Cu ce ar fi putut schimba, ori influența actuala stare de fapt? Cred că există o doză de idealism, dacă nu cumva de naivitate în credința că un ziarist, oricât ar fi de bun în meserie, este un „formator de opinie”. Regretatul meu redactor-șef, Iosif Petran, a scris mai mult de o dată că de fapt, ziariștii sunt un soi de „vidanjori” ai societății, care nu pot decât să scoată mizeria la suprafață, dar locul rămâne curat până a doua zi, când ei trebuie să o ia de la capăt. Și adăuga că cine alege această muncă de Sisif, trebuie să știe de la început la ce să se aștepte. Poate că e o exprimare cam dură, dar… nu cumva exprimă un trist adevăr?

  • Ion Ionescu: (12-8-2012 la 03:20)

    „Domnilor Antonescu şi Ponta, revocaţi-l pe Dan Şova”

    Articolul e bun dar titul lui e ca „nuca in perete”.
    Pai nu chiar Ponta si Antonescu l-au numit pe Sova desi marinarul ii avertizase clar cu 2 ore inainte („de la garaj”) ca e o gafa si le-a explicat si „de ce”.

    Prostia cuplului „dottore-cacarau” e infernala, sans limites, ei daca au puterea politica se ranesc mortal cu ea.
    Academia Catavencu are un articol pe tema asta unde Basescu le multumeste ca au reusit sa il faca (prin contrast) sa apara ca un om de stat rational si responsabil, sa il invie politic.

  • Petru Clej: (12-8-2012 la 03:48)

    “Ion Ionescu” alias Troll antisemit “Dana” alias “Nelu Toader” alias “Relu Toader” alias “Mircea Toader” alias “Ovidiu” alias “lex siderius” alias “Popa Zelu” alias “Radu Gligor, ziarist Alba Iulia” este un suporter fanatic al lui Traian Basescu, un microbist politic care nu a invatat ca revista ACUM n-are nimic de a face cu presa din Romania, Academia Catavenu sau alte fituici imunde. Daca am solicitat celor doi revocarea lui Sova este pentru ca eu spre deosebire de indivizi ca “Ion Ionescu” alias Troll antisemit “Dana” alias “Nelu Toader” alias “Relu Toader” alias “Mircea Toader” alias “Ovidiu” alias “lex siderius” alias “Popa Zelu” alias “Radu Gligor, ziarist Alba Iulia” iau foarte in serios aceste gesturi politice. Daca oameni ca el ar renunta la microbism politic, la bascalie, diletantism si spirit gregar, atunci viata politica din Romania ar avea sanse de ameliorare, caci electoratul, din care acest individ face parte, nu e cu nimic mai breaz decat politicienii pe care-i alege cu regularitate. Ma mir ca “Ion Ionescu” alias Troll antisemit “Dana” alias “Nelu Toader” alias “Relu Toader” alias “Mircea Toader” alias “Ovidiu” alias “lex siderius” alias “Popa Zelu” alias “Radu Gligor, ziarist Alba Iulia” nu invata nimic citind aceasta revista.

  • eugenb: (12-8-2012 la 04:36)

    Intrebare: Dle Clej, sunteti evreu? Din articol nu reiese acest lucru si puteti fi acuzat de „sustinere (ascunsa) a lui Basescu”. Citind comentariile si raspunsurile pe care le-ati dat, am vazut ca nu sunteti deloc drept cu realitatea si pt un evreu cinstit (dvs nu ati gresit niciodata ?! – am inpresia ca ati aruncat acum primul cu piatra) este foarte rau sa nu acceptati scuzele acelui om, indiferent ce aveti personal impotriva lui. Stiam ca evreii sunt mai „impaciuitori” din fire, dar se pare ca m-am inselat! Adica directorul Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România, Alexandru Florian il felicita (pe Sova) pt gestul facut de a-si cere scuze fata de evreii care au avut de suferit in timpul celui de al doilea Razboi Mondial si dvs (un alt evreu – dar simplu autor de articole) nu sunteti multumit?! Nu va inteleg de loc! Si, as fi fost foarte bucuros daca ati fi facut publice numele de evreii, care si-au trimis in lagarele mortii cei cu aceeasi etnia lor (din Romania si Ungaria), ca doar nu a trecut atata vreme de atunci. Atunci, v-as crede revolta ce v-a cuprins, dar asa, articolul dvs mi-a lasat gustul amar al Politicii (indiferent de culoare), chiar daca ati mentionat in comentarii ca acest post pe care il slujiti nu face Politica. PACAT!

  • Petru Clej: (12-8-2012 la 05:44)

    Comentariul lui „eugenb” merita demontat bucata cu bucata.

    Dle Clej, sunteti evreu? Din articol nu reiese acest lucru si puteti fi acuzat de “sustinere (ascunsa) a lui Basescu”.

    Nu sunt evreu, am spus asta de zeci de ori, dar acest lucru nu are nicio importanta. De ce aș putea fi acuzat de “sustinere (ascunsa) a lui Basescu”? Va recomand sa cititi articolele mele precedente din care rezulta ca aceasta acuzatie e falsa.

    Citind comentariile si raspunsurile pe care le-ati dat, am vazut ca nu sunteti deloc drept cu realitatea si pt un evreu cinstit (dvs nu ati gresit niciodata ?! – am inpresia ca ati aruncat acum primul cu piatra) este foarte rau sa nu acceptati scuzele acelui om, indiferent ce aveti personal impotriva lui. Stiam ca evreii sunt mai “impaciuitori” din fire, dar se pare ca m-am inselat! Adica directorul Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România, Alexandru Florian il felicita (pe Sova) pt gestul facut de a-si cere scuze fata de evreii care au avut de suferit in timpul celui de al doilea Razboi Mondial si dvs (un alt evreu – dar simplu autor de articole) nu sunteti multumit?! Nu va inteleg de loc!

    Este interesant cum „eugenb” selecteaza reactia lui Alexandru Florian si nesocoteste reactiile critice venite din partea altor organizatii si personalitati evreiesti. De asemenea, „eugenb” nu pare sa retina faptul ca Dan Sova este un mincinos – vezi cazul Carmen Valica – si ca faptul ca admite ca este un ignorant il descalifica pentru functia de ministru.

    Si, as fi fost foarte bucuros daca ati fi facut publice numele de evreii, care si-au trimis in lagarele mortii cei cu aceeasi etnia lor (din Romania si Ungaria), ca doar nu a trecut atata vreme de atunci. Atunci, v-as crede revolta ce v-a cuprins, dar asa, articolul dvs mi-a lasat gustul amar al Politicii (indiferent de culoare), chiar daca ati mentionat in comentarii ca acest post pe care il slujiti nu face Politica. PACAT!

    Cred ca „eugenb” are grave probleme de exprimare in limba romana: nu stiu despre ce evrei si ce lagare ale mortii e vorba, ACUM e o revista nu un „post” si nu am mentionat niciodata ca ACUM „nu face Politica”. Il sfatuiesc pe „eugenb” sa invete limba romana, mai intai, si dupa aceea sa se aventureze sa formuleze comentarii.

  • eugenb: (12-8-2012 la 15:26)

    1) Eu doar v-am intrebat si v-am spus de ce am facut acest lucru in prima interventie a mea, dar dvs v-ati „inflamat” imediat, de parca ar scrie pe frontispiciul site-ului ACUM TV ca este scos/editat de niste evrei. Dar daca nu sunteti evreu, inseamna ca ori aveti in familie o „ramura” evreiasca, ori ca ati fost platit (oare de cine?!) pt a scrie un asemenea articol cu „accente politice”, ca altfel nu imi explic „dragostea mare” fata de evrei a dvs. Desi daca e sa fiu sincer cu dvs am intrat acuma pe http://www.acum.tv/redactia/ si am vazut ca am avut dreptate cu supozitia mea anterioara – este scris/editat acest site de evrei (de ce va este frica sa recunoasteti acest lucru – aveti ceva de ascuns?!.
    2) Ca dl senator Sova a gresit din pct de vedere al evreilor care au compatrioti ce au avut de suferit pe timpul fascistilor este un lucru bine stabilit acuma, dar a perpetua in acuzarea unui om care si-a recunoscut greseala este de acum o alta „poveste” si seamana izbitor cu „povestile” spuse de Basescu pt a face romanii sa „uite” ca doresc sa-l Demita din functia de Presedinte a Romaniei (a propos – dvs ati fost la Referendumul din 29.07.2012? A! Nu faceti politica. Uitasem! Scuza-ti intrebarea!
    3) Deci pt dvs este mai important ca un om a gresit, decat ca si-a recunoscut greseala! Interesanta optica aveti, daca ce a afirmat un evreu „cu greutate” in aceasta etnie (directorul Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România, Alexandru Florian) nu este demn de a fi retinut. Sa intelegem ca se vehiculeaza printre evrei ca dl. A.F. Trebuie schimbat cu unul cu nume mai de evreu?! Vedeti cum fara sa vreti instigati la punerea de intrebari care nu-si au locul intr-o revista care nu face politica! Imi pare rau, dar aceasta atitudine seamana (la atitudinea dvs ma refer, binenteles) cu cea a „Legionarilor” care aveau o singura Deviza: „Cine nu este cu noi, inseamna ca este impotriva noastra si atunci trebuie distrus” (fara sa mai incerce macar ca sa-l convinga de justetea ideii lor).
    4) Referitor la cazul Carmen Valica singur v-ati dat de gol, ca dvs insasi faceti POLITICA fara nicio jena (pt ca altfel nu trebuiati sa faceti referire la acest caz).
    5) Daca vreti sa aflati la cine faceam referire (in legatura cu cei dintre evrei care si-au „sacrificat” conationalii ca sa scape ei), cred ca nu le va fi greu celor din Redactia ACUM (care sunt de etnie evreiasca – sper ca ei nu or sa nege acest lucru) sa ia legatura cu fostul Rabin (sper ca nu a murit) de pe vremea Regelui Mihai I sau cu cei care au in familie cazuri de acest fel. Nu am pretentia sa va cer ca sa faceti publice aceste nume, dar ar fi bine daca ati confirma (sau infirma – daca puteti) aceste lucruri. Oare dvs cunoasteti limba romana ?! Sa vedem ce raspuns imi veti da!
    6) Cel care are probleme cu limba romana nu sunt eu, dar cred ca este altul, adica cel care isi apara „postul” de scrib in folosul evreilor (doar, orice munca cinstita este onorabila). Cand ataci un Senator Roman (care a ajuns sa faca parte din Guvernul Romaniei) inseamna ca (chiar daca vrei sau nu vrei) faci POLITICA, asa ca, indiferent daca formatul este de revista (cu afisarea Programelor de TV), atunci cand acel format este „online”, atunci cand ataci un subiect care este pur politic inseamna ca faci politica (chiar si tema Holocastului a devenit o tema POLITICA). Va cred ca nu v-ati dat seama de acest lucru (sau v-ati dat seama?!), dar puteti fi sigur ca unul din cei care fac parte din Colectivul Redactional si-a dat seama si totusi v-a incurajat sa scrieti „atat de suparat” (de ce oare?!).
    7) Cat priveste articolul dvs nu pot sa spun doar atat: Daca nu era atat de „legionar” articolul (culmea, a ajuns ca o publicatie sa fie atat de „legionara” – adica prea nationalista, desi este declarata ca nu face politica) ar fi fost interesant textul, dar asa … politica l-a stricat!
    Obs. Binenteles ca, acestea sunt ideile/parerile mele personale si nu este obligatoriu sa fiti de acord cu ele, iar daca v-am deranjat cu ceva imi cer scuze anticipat!

  • Petru Clej: (12-8-2012 la 15:55)

    Este savuros acest comenatriu semnat „eugenb”, prin mingiile pe care le ridică la fileu. Hai să-l iau din nou la demontat.

    1) Eu doar v-am intrebat si v-am spus de ce am facut acest lucru in prima interventie a mea, dar dvs v-ati „inflamat” imediat, de parca ar scrie pe frontispiciul site-ului ACUM TV ca este scos/editat de niste evrei. Dar daca nu sunteti evreu, inseamna ca ori aveti in familie o „ramura” evreiasca, ori ca ati fost platit (oare de cine?!) pt a scrie un asemenea articol cu „accente politice”, ca altfel nu imi explic „dragostea mare” fata de evrei a dvs. Desi daca e sa fiu sincer cu dvs am intrat acuma pe http://www.acum.tv/redactia/ si am vazut ca am avut dreptate cu supozitia mea anterioara – este scris/editat acest site de evrei (de ce va este frica sa recunoasteti acest lucru – aveti ceva de ascuns?!.

    Ca orice antisemit, individul „eugenb” este calomniator. Articolul nu dovedește „dragoste față de evrei”, ci se critică un negaționist al Holocaustului și un mincinos și sprijinul pe care-l are din partea conducerii statului.

    2) Ca dl senator Sova a gresit din pct de vedere al evreilor care au compatrioti ce au avut de suferit pe timpul fascistilor este un lucru bine stabilit acuma, dar a perpetua in acuzarea unui om care si-a recunoscut greseala este de acum o alta „poveste” si seamana izbitor cu „povestile” spuse de Basescu pt a face romanii sa „uite” ca doresc sa-l Demita din functia de Presedinte a Romaniei (a propos – dvs ati fost la Referendumul din 29.07.2012? A! Nu faceti politica. Uitasem! Scuza-ti intrebarea!

    Eu am scris foarte clar: un om care arată lipsa de judecată ca Dan Șova și care recunoaște că e ignorant nu are ce căuta în guvern. Despre atitudinea mea față de referendum am scris în acest articol. Repet întrebarea: de unde ați scos că nu fac politică? Și vedeți că potrivit ortografiei limbii române se scrie „scuzați”, nu „scuza-ți”

    3) Deci pt dvs este mai important ca un om a gresit, decat ca si-a recunoscut greseala! Interesanta optica aveti, daca ce a afirmat un evreu „cu greutate” in aceasta etnie (directorul Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România, Alexandru Florian) nu este demn de a fi retinut. Sa intelegem ca se vehiculeaza printre evrei ca dl. A.F. Trebuie schimbat cu unul cu nume mai de evreu?! Vedeti cum fara sa vreti instigati la punerea de intrebari care nu-si au locul intr-o revista care nu face politica! Imi pare rau, dar aceasta atitudine seamana (la atitudinea dvs ma refer, binenteles) cu cea a „Legionarilor” care aveau o singura Deviza: „Cine nu este cu noi, inseamna ca este impotriva noastra si atunci trebuie distrus” (fara sa mai incerce macar ca sa-l convinga de justetea ideii lor).

    Ceea ce spune Alexandru Florian este foarte demne de reținut, dar cred că este minoritar în opinia evreiască. Cred că mult mai aproape de legionari sunteți dumneavoastră ca antisemit. Repet întrebarea: de unde ați scos-o că revista ACUM nu face politică?

    4) Referitor la cazul Carmen Valica singur v-ati dat de gol, ca dvs insasi faceti POLITICA fara nicio jena (pt ca altfel nu trebuiati sa faceti referire la acest caz).

    Nu știu de ce nu trebuia să fac referire la acest caz, dat fiind faptul că s-a dovedit că Dan Șova este un mincinos (ca să nu spun calomniator). Dacă eu aș scrie în revista ACUM că „eugenb” (presupunând că ați fi o persoană reală, nu un laș care se ascunde sub anonimat) este traficant de droguri – evident o minciună – v-ar conveni? În rest, constat că nu cunoașteți nici gramatica, nu doar ortografia limbii române. Se scrie „dumneavoastră înșivă” nu „însăși” și „trebuia” (impersonal) nu „trebuiați”.

    5) Daca vreti sa aflati la cine faceam referire (in legatura cu cei dintre evrei care si-au „sacrificat” conationalii ca sa scape ei), cred ca nu le va fi greu celor din Redactia ACUM (care sunt de etnie evreiasca – sper ca ei nu or sa nege acest lucru) sa ia legatura cu fostul Rabin (sper ca nu a murit) de pe vremea Regelui Mihai I sau cu cei care au in familie cazuri de acest fel. Nu am pretentia sa va cer ca sa faceti publice aceste nume, dar ar fi bine daca ati confirma (sau infirma – daca puteti) aceste lucruri. Oare dvs cunoasteti limba romana ?! Sa vedem ce raspuns imi veti da!

    Nu știu la ce se referă antisemitul „eugenb”, care habar n-are că Rabinul Alexandru Șafran a murit în 2006. Ceea ce este clar, așa cum am dovedit mai sus, e că nu prea cunoaște limba română.

    6) Cel care are probleme cu limba romana nu sunt eu, dar cred ca este altul, adica cel care isi apara „postul” de scrib in folosul evreilor (doar, orice munca cinstita este onorabila). Cand ataci un Senator Roman (care a ajuns sa faca parte din Guvernul Romaniei) inseamna ca (chiar daca vrei sau nu vrei) faci POLITICA, asa ca, indiferent daca formatul este de revista (cu afisarea Programelor de TV), atunci cand acel format este „online”, atunci cand ataci un subiect care este pur politic inseamna ca faci politica (chiar si tema Holocastului a devenit o tema POLITICA). Va cred ca nu v-ati dat seama de acest lucru (sau v-ati dat seama?!), dar puteti fi sigur ca unul din cei care fac parte din Colectivul Redactional si-a dat seama si totusi v-a incurajat sa scrieti „atat de suparat” (de ce oare?!).

    „eugenb” este în plin delir. Probabil nu știe că revista ACUM este realizată pe baza exclusiv voluntare. Altfel bate câmpii în coninuare cu „faci politică” și „cu afisarea Programelor de TV”?! Cred că individul s-a rătăcit pe aici.

    7) Cat priveste articolul dvs nu pot sa spun doar atat: Daca nu era atat de „legionar” articolul (culmea, a ajuns ca o publicatie sa fie atat de „legionara” – adica prea nationalista, desi este declarata ca nu face politica) ar fi fost interesant textul, dar asa … politica l-a stricat!
    Obs. Binenteles ca, acestea sunt ideile/parerile mele personale si nu este obligatoriu sa fiti de acord cu ele, iar daca v-am deranjat cu ceva imi cer scuze anticipat!

    Iar bate câmpii antisemitul eugenb cu legionarii, mințind în continuare că Revista ACUM a declarat că nu face politică. În concluzie, lașul anonim „eugenb” nu are nici pe departe nivelul necesar ca să fie un cititor al revistei ACUM. Ar trebui să înceapă prin a învăța gramatica și ortografia limbii române și cititul, deoarece dovește că nu pricepe nimic.

    P.S. Îi recomand lașulului anonim eugenb să se informeze despre politica editorială a revistei ACUM citind acest articol http://www.acum.tv/articol/8199/ și să nu mai spună NICIODATĂ că această revistă nu face politică.

  • Alexandru Leibovici: (12-8-2012 la 18:05)

    Acestă publicaţie are un număr de noi reguli privitoare la comentarii. Acestea se găsesc aici: http://www.acum.tv/reguli-privind-comentariile/

    Câteva din comentariile de mai sus încalcă regulile (2) şi (3), conform cărora se admit numai comentariile care se ocupă de faptele şi argumentele avansate de autori şi comentatori, iar nu de personalitatea acestora, în măsura în care aceasta nu este relevantă în context.

    În cazul de faţă, etnia precum şi alte caracteristici ale comentatorilor nu sunt relevante, şi deci comentariile respective sunt contrare regulamentului şi nu trebuiesc publicate.

    Nerespectarea acestor reguli duce, după cum se vede, la escaladarea şi înveninarea discuţiilor – la alte atacuri personale.

  • eugenb: (12-8-2012 la 19:42)

    Salut atentionarea facuta de dl.Leibovici si ma voi stradui sa n-o incalc (sper ca si dl. Clej sa o respecte si dansul – deoarece m-a jignit facandu-ma: antisemit, calomniator si las.
    1) Faptul ca il considerati pe dl. Sova ca este un „negationist al Holocaustului si un mincinos” este parerea dvs si v-o respect. Dar poate imi spuneti si mie in ce dictionar roman ati gasit acest cuvant: „NEGATIONIST” (si l-ati folosit de mai multe ori chiar in articol)
    2) Faptul ca dvs apreciati ca, daca cineva recunoaste ca a gresit odata inseamna ca niciodata nu va putea sa-si mai indrepte greseala facuta odata, este parerea dvs si eu v-o respect, dar nu o aprob! V-am intrebat daca ati participat la Referendumul din 29.07.2012, dar v-ati ferit sa-mi raspundeti la aceasta intrebare – DE CE?!
    3) Ma bucur ca, totusi, apreciati parerea lui dl. Alexandru Florian in cazul Sova, dar nu ati venit cu date certe din care sa reiasa ca este „minoritar in opinia evreiasca” (doar are o functie insemnata in Comunitatea evreiasca de la noi ca Director al Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România). Deci, pe ce date va sprijiniti?!
    4) Prin recitirea pozitiei dvs anterioare mi-am dat seama ca din neatentie am gresit atunci cand am sustinut ca dvs si acest site „nu faceti politica” – dimpotriva „faceti politica” asa ca va cer scuze pt greseala! Dar vedeti ca am gresit amandoi: Trebuia sa fie scris: „dvs insusi”. In ce priveste “Trebuiati” greseala mea era ca am omis “-” deci era corect “trebuia-ti” pt ca ma refeream la pronumele de politete.
    5) Se vede ca ati omis sa cititi ce am scris „SPER CA N-A MURIT”, deci era evident ca eu nu stiam ca a murit intre timp (eu am avut o discutie cu el inainte de aceasta data).
    6) Desi nu este explicat nicaieri, pe „benner” sta scris „acum.tv”. Deci, atunci la ce se refera acel „TV”? Dar eu am pus o intrebare: „DE CE OARE?” sunteti asa de suparat si nu ati binevoit sa-mi raspundeti. Era asa de greu ca sa-mi atrageti atentia ca am fost neatent si ca, intradevar, pe acest site „se face politica”?! A, si vedeti ca din neatentie ati scris „ Altfel bate câmpii în coninuare” in loc de „ Altfel bate câmpii în conTinuare” (nu va ziceam nimica despre aceasta, dar m-ati batut la cap prea mult cu „limba romana”).
    7) Desi eu mi-am cerut scuze anticipat pt ce am afirmat anterior, totusi, in loc sa-mi atrageti intr-un mod politicos atentia ca pe acest site se face politica si ca greseam din neatentie, ati continuat sa ma jigniti in continuare.
    Obs. Consider ca am discutat destul pe marginea acestui subiect si pt ca nu vreau sa sar in cealalta extrema si sa va jignesc si eu, propun sa ne oprim aici.
    Mentiune: N-am fost “legionar”, dar am rude apropiate care au fost omorate de legionari, doar pt faptul ca nu s-au inscris in Legiune. Cat despre acuzele jignitoare care mi s-au adus, consider ca nu mai are rost sa mai vorbim despre ele – pt a putea sa respectam ce spunea dl.Leibovici anterior! De acord?!

  • Sfartz Pincu: (13-8-2012 la 00:29)

    Stimate domnule Eugenb ! Folosind termenul „nişte” evrei,în sens pejorativ, va bateţi joc
    de credinţa Dvs. creştină, pentruca ,dacă mergeţi la biserică, Dvs. va rugaţi la „nişte”evrei!
    Referitor la faptul. că cineva este sau nu este evreu, nu are nici o relevanţă, în situaţia extrem de gravă în care a intrat România, odată cu manifestarea în forţă a ambiţiei nemăsurate a lui Antonescu şi Ponta, de a pune mâna pe putere, pentru ei şi pentru susţinătorii lor bogaţi, ameninţaţi cu „dreaptă judecată” ! E suficient să vedeţi declaraţia lui Voiculescu precum că „Nu vom avea întreaga putere, dacă nu punem mâna pe justiţie !?”, ca să înţelegeţi, pericolul la care s-a expus, prea tânăra democraţie românească.După cum spunea un evreu deştept,Kisinger:Ca să rezolvi o situaţie dificilă, trebuie mai întâi să aduci criza la maximum !” Exact asta a făcut CCR (cu, sau fără intenţie), când a amânat rezolvarea situaţiei referendumului, până pe 31 August,oferind timpul necesar „developarii” chipului acestor impostori ! .Faptele negative, care se petrec zilnic, confirmă apropierea maximumului crizei.Declaraţia lui Ion Rus că „trebuie să ieşim din acest grup infracţional organizat”, a şocat lumea politică internaţională ! Iar episodul „Şova”, a venit cum se spune” colac peste pupăza” !.

  • Petru Clej: (13-8-2012 la 03:07)

    Am sa iau din nou la demontat comentariile lui „eugenb”, care, ca multi altii inaintea lui sapa cand se afla intr-o groapa.

    Salut atentionarea facuta de dl.Leibovici si ma voi stradui sa n-o incalc (sper ca si dl. Clej sa o respecte si dansul – deoarece m-a jignit facandu-ma: antisemit, calomniator si las.

    Nu sunt insulte, sunt constatari. Antisemit pentru ca aveti un discurs tipic, care denota dispretul fata de evrei, fata de TOTI evreii – prin folosirea pejorativa, asa cum spunea Pincu Sfartz, a termenului „evrei”. Calomniator pentru ca va permiteti sa faceti afirmatii abjecte ca as scrie la comanda cuiva desi am repetatt de nenumarate ori ca aceasta revista este facuta EXCLUSIV pe baze VOLUNTARE. Las pentru ca lansati toate aceste abjectii sub acoperirea anonimatului, eu fiind o persoana reala, pe cand dumneavoastra fiind, pana la proba contrara, o imagine virtuala.

    1) Faptul ca il considerati pe dl. Sova ca este un „negationist al Holocaustului si un mincinos” este parerea dvs si v-o respect. Dar poate imi spuneti si mie in ce dictionar roman ati gasit acest cuvant: „NEGATIONIST” (si l-ati folosit de mai multe ori chiar in articol)

    Daca nu stiti ce inseamna „negationist” e greu de inteles de ce va bagati in discutii care va depasesc cu mult nivelul intelectual.

    2) Faptul ca dvs apreciati ca, daca cineva recunoaste ca a gresit odata inseamna ca niciodata nu va putea sa-si mai indrepte greseala facuta odata, este parerea dvs si eu v-o respect, dar nu o aprob! V-am intrebat daca ati participat la Referendumul din 29.07.2012, dar v-ati ferit sa-mi raspundeti la aceasta intrebare – DE CE?!

    Omul Sova poate fi iertat, politicianul Sova, nu, deoarece nu are judecata necesara unui ministru.
    V-am dat un link spre un editorial publicat in revista ACUM, intitulat „De ce NU voi vota in referendumul din EC iulie”. Clopotele nu bat de doua ori pentru o baba surda.

    3) Ma bucur ca, totusi, apreciati parerea lui dl. Alexandru Florian in cazul Sova, dar nu ati venit cu date certe din care sa reiasa ca este „minoritar in opinia evreiasca” (doar are o functie insemnata in Comunitatea evreiasca de la noi ca Director al Institutului “Elie Wiesel” de studiere a Holocaustului din România). Deci, pe ce date va sprijiniti?!

    Domnule antisemit, calomniator las anonim, sunteti de o ignoranta care depaseste orice inchipuire. Institutul Wiesel este o institutie a statului roman, iar Alexandru Florin nu vorbeste acolo in calitate de evreu. In schimb, in articol este citat insusi liderul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania si reprezentantul ei in Parlament, Aurel Vainer., care critica numirea lui Sova. E cumva vreun alt evreu mai reprezentativ pentru coomunitatea evreiasca din Romania?

    4) Prin recitirea pozitiei dvs anterioare mi-am dat seama ca din neatentie am gresit atunci cand am sustinut ca dvs si acest site „nu faceti politica” – dimpotriva „faceti politica” asa ca va cer scuze pt greseala! Dar vedeti ca am gresit amandoi: Trebuia sa fie scris: „dvs insusi”. In ce priveste “Trebuiati” greseala mea era ca am omis “-” deci era corect “trebuia-ti” pt ca ma refeream la pronumele de politete.

    Domnule antisemit, calomniator, las anonim ca ati indrugat gogomanii despre nu face politica nu e scuzabil, pentru ca ati facut in mod repetat si cu venin. Faptul ca dati lectii de gramatica este ridicol. Dumneavoastra, ca pronume de politete, este persoana a doua plural. Ca atare acordul se face cu pronumele reflexiv persoana a doua plural „insiva”. „Trebuie” este verb impersonal si nu se conjugă cu pronumele. Astea sunt chestiuni care se invata in clasa a cincea.

    5) Se vede ca ati omis sa cititi ce am scris „SPER CA N-A MURIT”, deci era evident ca eu nu stiam ca a murit intre timp (eu am avut o discutie cu el inainte de aceasta data).

    O cautare de 30 de secunde v-ar fi lamurit ca rabinul Safran nu mai e in viata din 2006. Nu aveti nicio scuza.

    6) Desi nu este explicat nicaieri, pe „benner” sta scris „acum.tv”. Deci, atunci la ce se refera acel „TV”? Dar eu am pus o intrebare: „DE CE OARE?” sunteti asa de suparat si nu ati binevoit sa-mi raspundeti. Era asa de greu ca sa-mi atrageti atentia ca am fost neatent si ca, intradevar, pe acest site „se face politica”?! A, si vedeti ca din neatentie ati scris „ Altfel bate câmpii în coninuare” in loc de „ Altfel bate câmpii în conTinuare” (nu va ziceam nimica despre aceasta, dar m-ati batut la cap prea mult cu „limba romana”).

    Domnule antisemit, calomniator, las anonim, .tv e un domeniu ca oricare altul, n-are nimic de a face cu televiziunea. Si ar fi bine sa nu faceti confuzia intre erori de tipar si erori de gramatica si ortografie in limba romana, pe care in mod evident nu le cunoasteti ca lumea.

    7) Desi eu mi-am cerut scuze anticipat pt ce am afirmat anterior, totusi, in loc sa-mi atrageti intr-un mod politicos atentia ca pe acest site se face politica si ca greseam din neatentie, ati continuat sa ma jigniti in continuare.
    Obs. Consider ca am discutat destul pe marginea acestui subiect si pt ca nu vreau sa sar in cealalta extrema si sa va jignesc si eu, propun sa ne oprim aici.

    Ati fost agresiv si ati primit replica meritata. Ma voi opri cand va veti cere scuze pentru remarcile antisemite, calomniile facute si veti iesi de sub anonimat.

    Mentiune: N-am fost “legionar”, dar am rude apropiate care au fost omorate de legionari, doar pt faptul ca nu s-au inscris in Legiune. Cat despre acuzele jignitoare care mi s-au adus, consider ca nu mai are rost sa mai vorbim despre ele – pt a putea sa respectam ce spunea dl.Leibovici anterior! De acord?

    Nu sunteti legionar, aveti mentalitate de legionar. Cat despre chestia cu rudele omorate de legionaricred ca e o inventie venind din partea cuiva care scrie sub acoperirea anonimatului.

  • eugenb: (13-8-2012 la 07:24)

    Domnule @Sfartz Pincu: 1) am scris “niste evrei” pt ca eu nu-i cunosc (personal) pe “acei evrei” (deci nu este nimic “peiorativ” in afirmatia mea) – ex. NÍȘTE art. nehot. (Precedă substantive la pl. pentru a arăta un număr, o cantitate nedeterminată) Niște cărți.(cf.Sursa: DEX). Deci faceti o gresala dupa mine. 2) Faptul ca dvs aveti o parere anumita (gresita, dupa mine) despre fosta guvernare PDL-ista este parerea dvs si eu trebuie sa o accept, dar sunt curios (poate imi spuneti si mie, daca va este posibil) din ce parte/grup de romani faceti parte (adica din cei care locuiesc in Romania sau faceti parte din Diaspora) pt ca sunt doua entitati foarte distincte si care judeca complet diferit aceeasi situatie! 3) In afara de lozincile lui Basescu, Blaga sau Ungureanu, nu am intalnit ceva demn de retinut (pt mine) in comentariul dvs si imi pare rau. Eu credeam ca vreti sa vorbiti (la iesirea PDL-ului de la conducerea Romaniei) despre ce au facut si mai ales de ce nu au facut atunci cat au fost la Guvernare. Dar m-am inselat! 4) Cred ca gresiti! CCR a amanat verdictul in ceeace priveste Demiterea lui Basescu, dintrun simplu motiv: trebuiau sa intre in Concediu (la Judecatorii ma refer) si ar fi pierdut prea multi bani, daca nu-si mai onorau promisiunile facute altora (ex.familie, prieteni, afaceri, etc) ca le vor rezolva pe timpul concediului. Mai este si o problema (politica de data asta) care nu a iesit asa cum isi dorea sau cum credea Basescu (si cei din garajul sau – la Consilieri ma refer) ca va iesi, aceasta din cauza ca 5 (cinci) Judecatori au fost propusi (la CCR) de PDL si 4 (patru) de USL (cu toate ca Basescu a crezut ca-i poate cumpara pe toti 9 (noua), daca ii decoreaza pe toti inainte de mult-anuntatul Referendum. 5) De pionul otravit Rus ati stiut? Ca nu ati mentionat nimic daca a fost cooptat sau nu, de partea noului partid intemeiat de Ungureanu, deoarece ca in interiorul USL nu-l mai vad sa mai stea alaturi cu ceilalti colegi la Alegerile viitoare. 6) Ca dl. Sova mai face si greseli este binecunoscut, dar macar are scuza ca USL a venit de curand la Guvernare, spre deosebirea lui Boc, Blaga sau Ungureanu care, au gresit mereu numai ca sa-i satisfaca toate hachitele ale lui Basescu sau ale lui Udrea (culmea este ca multe erau stiute ca sunt greseli si totusi se faceau). Cat priveste acea maxima a lui Kissinger, referitoare la modul de rezolvare a crizei cred ca este gresita. Ca a fost gresita aceasta abordare, ne este demonstrat si de arestarile facute in SUA (de curand) a celor care au pus in aplicare a acestei maxime (ca ei aveau cel mai mult de castigat financiar este o alta problema). Deci respectivii ar fi trebuiat sa gaseasca alte solutii pt rezolvarea problemelor (adica, mai legale)!

  • Petru Clej: (13-8-2012 la 08:13)

    Rog atât pe domnul Pincu Sfartz cât și pe antisemitul, calomniator, laș anonim și agramat „eugenb” să înceteze să maculeze rubrica de comentarii la acest articol cu opinii pro și contra Traian Băsescu. Eu știu că în România nu vă puteți ridica peste nivelul acestei dispute imbecile, dar articolul nu tratează această chestiune. Citiți articolul alăturat al lui Daniel Uncu și încercați să ieșiți din mediocritatea în care vă scăldați. Datorită slabei alfabetizări politice și a mentalității de microbiști politici ați ajuns în situația dezastruoasă în care sunteți. Aveți exact aceeași responsabilitate ca și politicienii pe care-i alegeți cu regularitate.

  • eugenb: (13-8-2012 la 09:50)

    Dle @Petru Clej – mie-mi cereti cva sa cred pe cuvant ca asa va cheama, dar dvs nu aveti incredere in mine cand va scriu ca ma cheama Eugen B. Adica, cereti altora ceva ce nu va este familiar (adica INCREDEREA)! Hotul striga hotii primul! Va plang! Este foarte greu ca sa nu ai incredere in ceilalti! De ce nu luati exemplu de la Dumnezeu!?
    1) Persistati sa incalcati pct.2 la care facea referire dl.Leibovici. Adica continuati sa faceti referire directa la mine (desi nu va da voie acel pct.2) – de ex. ma faceti antisemit – sub motivul ridicol ca as avea un discurs tipic atunci cand fac referire la evrei, desi eu nu am folosit sensul peiorativ (asa cum ma acuzati gresit), ci sensul nedeterminat – de ex. Am folosit termenul: NÍȘTE art. nehot. (Precedă substantive la pl. pentru a arăta un număr, o cantitate nedeterminată) Niște cărți.(Sursa: DEX). Pe totii evrei, nu puteti sa-i cunoasteti orice ati sustine!
    2) Cuvantul negationist nu a fost introdus inca in Dictionarul Limbii Romane,
    3) Multumesc pt link-ul dat, dar ramane (pt mine cel putin) intrebarea: De ce nu mi-ati dat acest link de la inceput, cand ati vazut ca eram neatent? .
    4) Institutul respectiv a fost infiintat in 2005 (cf. http://www.inshr-ew.ro/cine-suntem ), in primul rand, pt ca aceasta Comunitate (la cea Evreiasca, ma refer) a simtit ca este nevoie de a le (re)aminti in primul rand evreilor din Romania (dar nu numai lor – deci si romanilor), de ce si cum au murit conationalii lor in cel de al doilea Razboi Mondial in Lagarele Mortii (insa vad ca nu se spune nimic si de romanii care au murit alaturi de evrei in lagarele de exterminare sau care au fost exilati in Siberia sau Kazahstanul Sovietic – de ce oare?!). Institut a fost utilat in mare parte cu sprijinul celor din Israel (prin materialul documetar care a fost adus in Romania)! Statul Roman avand doar un aport mai mult decorativ, decat efectiv. Cat il priveste pe dl.Veiner si dansul poate sa greseasca (pt ca orice om este supus greseli), mai ales atunci cand interesele Comunitatii sau cele Personale il obliga sa se abata (putin sau, poate,chiar fara sa stie ca greseste) de la Lege. Chiar si Legile romanesti au unele scapari care permit acest lucru.
    5) Imi spuneti ca as fi pierdut numai 30 sec ca sa aflu ca rabinul Safran a murit in 2006. Poate aveti dreptate! Dar, nu era mai simplu (si mai politicos din partea dvs) ca sa-mi spuneti dvs acest lucru de la inceput daca il stiati? .
    6) Cat priveste modul cum intelegeti dvs cuvintele: antisemit, calomniator, las, legionar sau negationist si cum le inteleg eu, cred ca este foarte diferit. Tot limba romana sa fie de vina!? Nu cred!
    Obs. Va multumesc pt ca “ne-ati tras de urechi” pt ca am iesit din subiect, dar as avea o singura intrebare: Dvs v-ati tras de urechi singur sau v-a tras dl.Leibovici pt ca ati continuat sa incalcati pct.2 de care spunea dansul?

  • Titina: (13-8-2012 la 11:24)

    Domnul Ponta şi Antonescu şi-au pierdut complet credibilitatea. Ponta minte cum respiră – zicea cineva – eu zic altfel – minte de lo ori într-un minut. Cine să pună lucrurile la punct? Şova, păcat de el că e tânăr putea face ceva în politica romănească, dar contrar părerilor mamei sale s-a înscris la comunişti, adică în PSD. Despre PNL ce să zic a făcut pactul cu diavolul care este Crin şi i-a băgat în râpă. Păcat eu ziceam că PNL era o alternativă la PDL. E de neacceptat ce au făcut aceşti doi, cu instituţiile statului în câteva luni. Dar poate orice rău este spre bine că dacă aveau răbdare până în toamnă veneau la conducere şi rădeau de pe faţa pământului toate instituţiile ţării. Când o aud pe Alina Gorghiu la Antena 3, îmi vine să-i spun să se oprească a mai lua apărarea unor infractori de tipul celor de la guvernarea USL.

  • Petru Clej: (13-8-2012 la 14:20)

    Dle @Petru Clej – mie-mi cereti cva sa cred pe cuvant ca asa va cheama, dar dvs nu aveti incredere in mine cand va scriu ca ma cheama Eugen B. Adica, cereti altora ceva ce nu va este familiar (adica INCREDEREA)! Hotul striga hotii primul! Va plang! Este foarte greu ca sa nu ai incredere in ceilalti! De ce nu luati exemplu de la Dumnezeu!?

    Eugen B. nu e un nume, Petru Clej da. Apare sub sute de articole in revista ACUM, dar si la RFI si la BBC. Sa iau exemplu de la Dumnezeu? Unde, in ce publicatie scrie?

    1) Persistati sa incalcati pct.2 la care facea referire dl.Leibovici. Adica continuati sa faceti referire directa la mine (desi nu va da voie acel pct.2) – de ex. ma faceti antisemit – sub motivul ridicol ca as avea un discurs tipic atunci cand fac referire la evrei, desi eu nu am folosit sensul peiorativ (asa cum ma acuzati gresit), ci sensul nedeterminat – de ex. Am folosit termenul: NÍȘTE art. nehot. (Precedă substantive la pl. pentru a arăta un număr, o cantitate nedeterminată) Niște cărți.(Sursa: DEX). Pe totii evrei, nu puteti sa-i cunoasteti orice ati sustine!

    Cand ati intrebat „sunteti evreu?” Sau cand v-ati referit la „revista Evreiasca” ati facut in mod evident cu ostilitate, fiind clar ca sunteti antisemit.

    2) Cuvantul negationist nu a fost introdus inca in Dictionarul Limbii Romane,

    Pe mine ma mira ca va bagati in discutii unde nu aveti habar de termeni.

    3) Multumesc pt link-ul dat, dar ramane (pt mine cel putin) intrebarea: De ce nu mi-ati dat acest link de la inceput, cand ati vazut ca eram neatent?

    V-am dat linkul de doua ori dar erati prea agresiv si obraznic ca sa-l luati in considerare. Repet, clopotele nu suna de doua ori pentru o baba surda.

    4) Institutul respectiv a fost infiintat in 2005 (cf. http://www.inshr-ew.ro/cine-suntem ), in primul rand, pt ca aceasta Comunitate (la cea Evreiasca, ma refer) a simtit ca este nevoie de a le (re)aminti in primul rand evreilor din Romania (dar nu numai lor – deci si romanilor), de ce si cum au murit conationalii lor in cel de al doilea Razboi Mondial in Lagarele Mortii (insa vad ca nu se spune nimic si de romanii care au murit alaturi de evrei in lagarele de exterminare sau care au fost exilati in Siberia sau Kazahstanul Sovietic – de ce oare?!). Institut a fost utilat in mare parte cu sprijinul celor din Israel (prin materialul documetar care a fost adus in Romania)! Statul Roman avand doar un aport mai mult decorativ, decat efectiv. Cat il priveste pe dl.Veiner si dansul poate sa greseasca (pt ca orice om este supus greseli), mai ales atunci cand interesele Comunitatii sau cele Personale il obliga sa se abata (putin sau, poate,chiar fara sa stie ca greseste) de la Lege. Chiar si Legile romanesti au unele scapari care permit acest lucru.

    Acest paragraf este un exemplu de ignoranta si lipsa de logica. Deci dupa ce i-am explicat lasului anonim ca Institutul Wiesel a fost infiintat de statul roman acum vine cu tot felul de elucubratii ca nu stiu ce favoruri s-au facut Comunitatii Evreiesti. NU, Institutul Wiesel s-a infiintat pentru ca oameni ca Ion Iliescu, Dan Sova, Ion Coja sau Eugen B. Sa nu mai spuna ca in Romania n-a avut loc un Holocaust. Si daca la 7 ani dupa infiintarea acestui institut, purtatorul de cuvant al principalului partid de opozitie (si de centru stanga pe deasupra) licentiat in istorie si drept, spune ca in Pogromul de la Iasi au murit vreo 20 de evrei, ca Amtonescu n-a avut nicio treaba si ca in Romania evreii n-au avut de suferit sub regimul lui, atunci acest politician nu are ce cauta intr-un guvern oricate scuze (ipocrite) si-ar cere. Iar Aurel Vainer (nu Veiner) este reprezentantul CEL MAI LEGITIM al evreilor din Romania. Nu stie desprw ce greseli e vorba sau despre ce legi incalcate e vorba. Sunt absolut convins ca exprimat sentimentul de repulsie al majoritatii evreilor din Romania (si nu numai) la nmirea negationistului Sova in guvern. Nu știu care au fost „romanii care au murit alaturi de evrei in lagarele de exterminare”, pentru că Antonescu nu a deportat etnici români. Iar cei care „au fost exilati in Siberia sau Kazahstanul Sovietic” nu fac obiectul Raportului Comisiei Wiesel, deoarece nu au fost victimele Holocaustului, ci ale lui Stalin, ca atare fac obiectul Raportului Comisiei Tismăneanu. Mi-e teamă că amestecați merele cu perele.

    5) Imi spuneti ca as fi pierdut numai 30 sec ca sa aflu ca rabinul Safran a murit in 2006. Poate aveti dreptate! Dar, nu era mai simplu (si mai politicos din partea dvs) ca sa-mi spuneti dvs acest lucru de la inceput daca il stiati? .

    Nu, pentru ca nu meritati la cat de agresiv si obraznic ati fost la inceput.

    6) Cat priveste modul cum intelegeti dvs cuvintele: antisemit, calomniator, las, legionar sau negationist si cum le inteleg eu, cred ca este foarte diferit. Tot limba romana sa fie de vina!? Nu cred!
    Obs. Va multumesc pt ca “ne-ati tras de urechi” pt ca am iesit din subiect, dar as avea o singura intrebare: Dvs v-ati tras de urechi singur sau v-a tras dl.Leibovici pt ca ati continuat sa incalcati pct.2 de care spunea dansul?

    Eu zic ca nu aveti niciun drept sa vorbiti despre aceste lucruri cata vreme nu dati doar dovada de o ignoranta crasa, ci si de fudulie.

  • Falic Heinrich: (14-8-2012 la 07:45)

    NUMIREA D-lui SOVA NU E PRIMA SI PROBABIL NICI ULTIMA MARE GAFA POLITICA A GUVERNULUI PONTA

  • Stéphane Ionesco: (18-8-2012 la 16:10)

    Dle eugenb, felul cum vă afişaţi numele, prescurtat şi cu minuscule, poate lăsa impresia unei dorinţe de anonimat ce v-ar putea pune la adăpost de consecinţele unor afirmaţii. S-ar putea să mă înşel dar, citindu-vă, reiese clar pentru mine că tentaţi o răfuială cu „unii evrei”. Cu care evrei, dle eugenb ? Cei care scriu în revista Acum, cei care au pierit în lagăre , cei care au rămas în România, sau cu toată evreimea de pe planetă? Nu vă ascundeţi după deget şi recunoaşteţi că ceva vă roade viscerele împingându-vă la această formă de antisemitism voalat, dar voalat stângaci. Dacă ţineţi musai să-l apăraţi pe ministrul Dan Şova, e dreptul dvs., dar n-aveţi nevoie să atacaţi evreii căci, dacă evreii ar fi rămas în România, ţara n-ar fi ajuns de râsul lumii ca acum. Şi încă ceva ,dle eugenb, faceţi un efort şi sintetizaţi-vă un pic opiniile, destul de „îmbârligate” şi aşa, pentru a fi, cât de cât, decriptatabile. Curaj…!

  • Petru Clej: (27-3-2015 la 09:12)

    Mă întreb: ce mai au acum de zis apologeții sau minimalizatorii acțiunilor din 2012 ale lui Dan Șova?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Sunt francezii invidioși pe succesul britanic la ciclism?

Premierul britanic David Cameron s-a amuzat pe seama suspiciunilor franceze cu privire la extraordinarul succes al cicliștilor din Regatul oUnit...

Închide
34.230.66.177