caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

“Șapte ani de așteptare au luat sfârșit” – începe Olimpiada de la Londra

de (26-7-2012)
2 ecouri

Vineri seara are loc pe stadionul olimpic de la Stratford, în estul Londrei festivitatea de deschidere a celei de-a XXVII-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară.

Începutul olimpiadei pune capăt unei perioade de așteptare și pregătiri intense începute cu 15 ani în urmă.

Secretul cu privire la conținutul ceremoniei de deschidere a fost păstrat cu strășnicie, în pofida participării a 60000 de spectatori voluntari  la repetiții.

Organizatorii au dat publicității câteva imagini video care arată numeroși dansatori în costume multicolore, dar nimic mai mult.

Ceremonia, regizată de Danny Boyle, a costat 27 de milioane de lire sterline și nu se așteaptă să concureze cu grandiosul evenimentul de acum patru ani de la Beijing, dar în schimb este menită a prezenta lumii întregi modul de viață britanic.

Premierul britanic David Cameron a declarat că aceste jocuri vor demonstra că Marea Britanie poate duce pînă la capăt astfel de proiecte.

El a dat o replică indirectă lui Mitt Romney, canidatul virtual la președinția Statelor Unite din partea Partidului Republican și fost șef al comitetului de organizare a jocurilor olimpice de iarnă din 2002 de la Salt Lake City, care pusese la îndoială gradul de pregătire pentru olimpiadă al Marii Britanii.

Același Mitt Romney, aflat într-o vizită la Londra, s-a întâlnit cu premierul Cameron și cu liderul opoziției, Ed Milliband, căruia i-a uitat numele.

Pe 27 iulie 2012 ia sfârșit o perioadă începută practic în 1997, atunci când Comitetul Olimpic Britanic a demarat proiectul de aducere a Jocurilor Olimpice la Londra.

Pe 6 iulie 2005 la Singapore, Comitetul Internațional Olimpic a votat cu 54 la 50, în mod suprinzător, să atribuie organizarea olimpiadei din 2012 Londrei, în detrimentul Parisului, pe atunci marele favorit.

După șapte ani de pregătiri intense și un cost de 9,3 miliarde de lire sterline așteptarea s-a sfârșit și aparent Londra și Marea Britanie sunt pregătite de marele eveniment, găzduit pentru a treia oară de capitala britanică, precedentele ediții fiind în 1908 și 1948.

Dintre puținele lucru care au devenit publice despre ceremonia de deschidere s-a aflat că printre vedetele participante va fi fotbalistul David Beckham.

La cota pariurilor, favoritul pentru aprinderea flăcării olimpice este Roger Bannister, în vârstă de 83 de ani, concurent în 1952 la olimpiada de la Helsinki și primul atlet care a alergat o milă în mai puțin de patru minute în 1954.

Au rămas disponibile pentru ceremonie doar biletele cele mai scumpe, la prețul de 2012 și respectiv 1600 de lire sterline.

Dacă nu se vor vinde toate biletele, cele rămase vor fi oferite militarilor și copiilor.

Ecouri

  • George Gross: (28-7-2012 la 11:22)

    Spectacolul de deschidere al cele de a- XXX – a Olimpiadă a fost fantastic.
    O istorie a umanității, o istoriea spiritului britanic.
    Torța Olimpică ca simbol al generației viitoare, ca simbol al înțelegerii și înfrățirii națiunilor, a desăvîrșit evenimentul.
    Bravo Danny Boyle, Bravo Anglia

  • Wanda Lucaciu: (28-7-2012 la 12:18)

    Candidatul la presidentia Statelor Unite, Mitt Romney, a facut o gafa cand a dat un interview lui Brian Williams de la NBC News, despre olimpiada de la Londra.

    Mitt Romney despre olimpiada:
    „There are a few things that were disconcerting, the stories about the private security firm not having enough people, supposed strike of the immigration and customs officials, that obviously is not something which is encouraging. Because there are three parts that makes Games successful….”

    Raspunsul lui David Cameron la gafa lui Rommney:

    On a visit to the Olympic Park, the prime minister said: „We are holding an Olympic Games in one of the busiest, most active, bustling cities in the world. Of course it’s easier if you hold an Olympic Games in the middle of nowhere.”

    Touche , prime minister Cameron!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Banii au transformat sporturile olimpice în Marea Britanie

Întrecerile olimpice au început la Cardiff cu două zile înaintea deschiderii oficiale a jocurilor, printr-un meci de fotbal dintre echipele...

Închide
3.138.125.2