caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Infractorii români – medalie de argint printre cetățenii UE din Marea Britanie

de (9-7-2012)
2 ecouri

În anul 2011 cetățenii români s-au situat pe locul doi în privința infracționalității, între cetățenii proveniți din statele Uniunii Europene care au comis infracțiuni pe teritoriul Marii Britanii.

Date obținute pe care le-am obținut în exclusivitate, pe baza Legii Accesului la Informație (Freedom of Information Act) arată că infracțiunile comise de români reprezintă aproape 17% din total, pe primul loc situându-se polonezii.

Potrivit situației obținute de la Asociația Comisarilor Șefi de Poliție (ACPO), românii au comis 8233 de infracțiuni în 2011, din totalul de 49233 raportate cu privire la cetățenii celor 26 de state UE aflați în Anglia și Țara Galilor (statistica nu include Scoția și Irlanda de Nord, care au raportări diferite), provincii unde trăiește aproape 90% din populația Regatului Unit și probabil o proporție și mai ridicată a românilor.

Acest procent este de 16,78% în creștere față de 2010, când era de 16,05%.
Dintre cetățenii UE aflați în Marea Britanie, doar polonezii comit mai multe infracțiuni, 13139 în 2011, adică 26,68% din total.

Pe următoarele locuri se situează italienii, ungurii, letonii, portughezii și irlandezii.
Comparația cu 2010 nu este totuși relevantă, deoarece în 2011 s-a schimbat modul de raportare și acum sunt incluse în cifrele statistice și persoanele care nu au fost încă judecate sau condamnate, dar se află în arest preventiv sau eliberate pe cauțiune în așteptarea următoarei înfățișări în justiție.

În orice caz, raportat la numărul românilor aflați în Marea Britanie, infracționalitatea românească este probabil mai ridicată decât cea poloneză, deoarece numărul infracțiunilor comise de polonezi este cu 60% mai mare decât cel al infracțiunilor comise de români, în timp ce raportul dintre polonezii și românii care trăiesc în această țară e mult mai mare.
În ultimele săptămâni românii s-au remarcat în urma unei razii pe podul Westminster din Londra, la doi pași de sediul parlamentului, când poliția a arestat 25 de persoane care jucau alba-neagra dintre care 12 au fost trimiși în judecată (http://www.standard.co.uk/news/london/youre-busted-police-arrive-for-westminster-bridge-raid-on-a-doubledecker-7895888.html?origin=internalSearch).

De asemenea, în luna aprilie, în cadrul unui documentar difuzat de canalul ITV, șeful brigăzii de combatere a fraudei cu carduri bancare din City-ul londonez, inspectorul Paul Barnard, a declarat că 92% dintre cei arestați sub acuzația de fraudă la bancomat sunt români.
În trecut, presa britanică a semnalat implicarea cetățenilor români în infracțiuni precum frauda cu alocații de stat, cerșetorie, furt de buzunare, furt de metale pentru reciclare sau trafic de persoane.

Preluat cu permisiunea autorului din pagina http://romaninuk.net

Ecouri

  • Alexandru Grosu: (10-7-2012 la 11:14)

    Da, d-le Clej, statistica e o stiinta exacta, e foarte greu sa gasesti contraargumente cand operati cu un procentaj exact. Dar… Ati avut barem o singura data in viata d-stra, cel putin cateva clipe, nu mai mult, vre-un sentiment de respect fata de conationalii d-stra? Stiu ca e foarte greu pentru D-stra sa aveti asa ceva, stiu ca doriti mereu sa vopsiti in culori negre tot ce este romanesc(de multe ori va dau dreptate) dar…

  • Dobre: (15-7-2012 la 16:17)

    Si daca tot este vorba de statistica rece a cifrelor si de stabilirea adevarului, cum se prezinta infractionalitatea romaneasca pe etnii ?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Chipul uman

Chipul uman

Închide
3.135.216.174