caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Dincolo de trancaneala



 

Romania-Buricul Universului! Sa dansam deci din Buric!

de (10-6-2012)

Un text din blogosfera romaneasca, scris – se pare – fie la Spitalul Nr 9 din Bucuresti, fie la Balaceanca, fie de cineva care vrea sa-si bata joc de mentalitatea „romanului mediu” de azi, ridica in slavi „romanismul de tip nou”! Ce-i drept fiecare epoca are un romanism aparte, diferit de cel anterior. Caragiale scria despre rrromanii verzi, Paunescu scria ca in lume-au fost si sunt barbati, dar UNUL este in Carpati (caci ceilalti sunt oricum castrati?!? – intreb eu) si asa mai departe.

Incredibil, dar adevarat, autorul acesta a constatat ca tot ce este valoros, deasupra Patriei dar si sub fundul ei, este de cea mai buna calitate pentru ca este…romanesc! Fantastic!

As vrea sa sper  ca acest text a fost scris in bataie de joc, ca o reactie contra „dacismului” de ultima ora, care a inundat blogosfera romaneasca ca o  satira adresata cetateanului needucat din tara din epoca post-comunista, care inghite orice prostie! Si care nu-si va da seama de ironie!

Trebuie sa adaug ca am primit de multe ori pe internet texte pe acelasi calapod, de la persoane care credeau in ele ca in sfanta „Parascheva” si in moastele ei milenare! Ca sa nu mai vorbesc de textele cu conspiratii de tot felul, din care rezulta ca toata lumea e pe capul nostru, numai ca sa ne vada decedati!

Sa-l analizam putin, ca merita!

„Teritoriul pe care se află România pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizaţia umană! La Bugiuleşti(Vâlcea), Nicolăescu-Plopşor a descoperit un femur uman vechi de două milioane de ani”.

Este intr-adevar ceva extraordinar!

Bietul Nicolaescu-Plopsor! A ajuns sa fie citat pentru parascovenii de care s-ar fi rusinat daca le-ar fi scris!

Cum se vede din aceasta constatare, trebuie sa fi fost vorba de un femur de extraterestru, intrucat oamenii din specia Homo Sapiens au patruns in Europa cu nu mai de mult de 35.000 de ani in urma, iar Neanderthalii au fost prezenti aici numai de circa 500.000 de ani! Nu de…milioane de ani!

„Aşezarea de la Româneşti – Dâmboviţa datează din anii 30.000 î.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu…”.

Nu mai continui sa citez cum „au aparut” din pamant popoarele indo-europene tot aici. Poate ca autorul s-a referit totusi la asezarea de la Glod cand a vorbit de indo-nu stiu ce! Unde „a aparut” si Borat pentru o zi=doua, la filmari!

Ramane deci de stabilit daca aici a fost vorba de Homo Sapiens sau de omul de Neanderthal, ca nu este clar! Cat despre arc, poate fi vorba de arcul cu spice din raposata stema a R.P.R. Asa cred! Sau poate de Arcul lui Ceausescu, pe care eram de 24 de ani „spre comunizm-in-zbor”!

Si mai interesant este faptul ca autorul reuseste sa dea si un citat (pacat ca este incomplet!) din dialogul lui Platon „Charmides”, unde intr-adevar Socrate arata ca dacii au inventat medicina „holistica”. Citez:

„Iată ce ne arată Platon în „Charmides” , unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzaţional: „Aşa stau lucrurile,Charmides, şi cu descântecul nostru. L-am învătat, cu prilejul unei expediţii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis , despre care se zice că au şi darul de a te face nemuritor! …etc”.

Sigur ca nu putem decat sa sugeram autorului sa intervina pe langa Ministerul Invatamantului ca acesta sa introduca si acest dialog al lui Platon in programa scolara, daca tot a introdus Religia Ortodoxa! Iata de ce: cu numai cateva randuri mai sus de acest citat se dau mai multe lamuriri despre ocazia cu care Socrate s-a intalnit cu baiatul respectiv, Charmides, care da numele dialogului:

„…Charmides isi facu intrarea.

Ca sa-ti spun drept, prietene draga, eu nu prea am masura buna (spuse Socrate): ma simt fatza de baietii frumosi de parca as fi o panglica de masurat fara semne pe ea: aproape toti mi se par frumosi!

Asadar in clipa aceea baiatul imi paru minunat de bine facut si si frumos, iar ceilalti toti pareau cuprinsi de dragoste pentru el!”

Mai sa fie!

„Atunci Cherefon ma striga:

„Ei, Socrate, cum ti se pare baiatul Nu e frumos la chip?”

„Neasemuit de frumos, spusei”

„Dar asa cum e, daca ar vroi sa-si dea jos hainele, aproape ca nici nu te-ai mai uita la chip, pe atat de frumoasa ii este toata faptura”….

Nu mai continui. Sa-l lasam pe Socrate sa-l vada dezbracat, gol-pusca, pe Charmides, ca noi nu putem, deoarece ne va afurisi Biserica Ortodoxa Romana!

Dar nu ma indoiesc ca altii tot vor gasi pseudomotive sa nege homosexualitatea antichitatii grecesti, chiar daca BOR va cenzura in mod sigur aceste pasaje …tocmai datorita homofobiei bisericii! Ca s-au gasit unii care neaga pana si bine-cunoscuta homosexualitate a lui Alexandru Macedon, desi acesta ducea cu el in lupte o echipa intreaga de …paji, pe langa Hefestion!

Deci, voi spune doar ca daca BOR (care a preluat practic vorbind ministerul invatamantului in tara) vrea sa accepte sugestia de a introduce in programa scolara si dialogul „Charmides” al lui Platon, cum a facut cu citatele din Biblie, s-ar putea sa iasa scandal!

Pare-se ca numai acest mic amanunt ne mai apara contra dacismului atoateinvingator!

Post-Scriptum.

Am recitit porcaria respectiva si trebuie sa recunosc ca acum am ajuns si eu la concluzia ca autorul ei nu a scris o satira, ci si-a dat de gol boala de care sufera: schizofrenie paranoida.

Voi cita un singur pasaj complet, pe care, pot spune ca mi-e rusine pana si sa-l citesc: „Aşezarea de la Româneşti – Dâmboviţa datează din anii 30.000 î.e.n.

Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu, au apărut primele mine şi furnale din Europa , aici s-au format popoarele indo-europene. De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, sciţii, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni,hitiţii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei şi apoi ale Romei .De altfel , vechea Romă a existat pe locul actualului oraş Roman , iar cuvântul Roma este de origine tracică.”

Nu pot sa adaug decat „Oh Mon Dieu!”

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De ce am votat cu maghiarii şi romii

   La aceste alegeri am mizat pe minorităţile clujene, dorind ca cea maghiară să-şi păstreze posibilitatea de a interveni în...

Închide
52.14.221.113