caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Respectarea tradiției nu înseamnă incitare la ură și discriminare

de (3-6-2012)
8 ecouri

Articolul din numărul trecut al revistei ACUM Isteria homofobă atinge cote alarmante la Chișinău, http://www.acum.tv/articol/52893/ a stârnit mai multe reacții negative, unele dintre ele chiar violente.

Să încep cu ce scria de pildă o jurnalistă care se consideră “excelentă”.

majoritatea populaţiei Republicii Moldova este creştină, “nu homofobă”.”

Acesta este un gen de reacție care neagă însăși existența homofobiei, incluzând-o în valorile creștine. Mai trist e că jurnalista aceasta a lucrat la Radio Europa Liberă, Chișinău.

Următoarea intervenție se dorește ceva mai subtilă, dar bate cam în aceeași direcție:

“Reacțiile de la Chișinău nu pot fi considerate a fi bune sau rele, ele doar descriu o societate. Titlul articolului consider că este mult prea instigator “Isteria homofobă atinge cote alarmante la Chișinău”, părtinitor. Articolul nu analizează situația, ci o prezintă … părtinitor. O analiză cu alte societăți și culturi care au aceeași poziție și are  altora care sunt mai liberale în gândire ar fi fost mai interesantă și mai dreaptă, cumva.”

Acest gen de relativism nu e altceva decât o altă formă de homofobie, pleacă de la ideea că denunțarea unei atitudini inacceptabile în Europa secolului al XXI-lea este “partizană” și “instigatoare”. Cu alte cuvinte, articolul e pus, practic, pe același plan cu reacțiile vehemente de la Chișinău prilejuite de adoptarea legii anti-discriminare.

A treia intervenție provine de la o jurnalistă din România:

“Observ Petru Clej că vrei sa faci educație sau să civilizezi cu forța. Securitatea unui om e una, valorile tradiționale ale unui stat, bune, rele fie și absurde, reprezintă altceva.”

Persoana replica la faptul că menționam pericolul care planează asupra securității acelora care se declară sau sunt suspectați a fi homosexuali în Republica Moldova. Aici întâlnim tactica standard a homofobilor: invocarea “tradiției” (folosită aici într-un context aberant al unui stat apărut acum 21 de ani, care n-are niciun fel de “tradiție”).

Dar atunci când în numele “tradiției” se justifică discriminarea sau incitarea la ură, chiar amenințările cu moartea, atunci această tradiție devine caducă, pentru faptul că întră în contradicție cu principiile statului de drept.

Jurnalista respectivă era revoltată pentru că am folosit în comentariile de răspuns termenul “Republica Pitecantropică Moldova”, cu referire la procentajul majoritar de homofobi în populația generală, procentaj indicat de mai multe sondaje de opinie și invocat de homofobii înșiși ca justificare a perpetuării discriminării homosexualilor.

Și dacă ar fi să merg și eu la extremă, de când a fi european înseamnă a fi homosexual?”a exclamat iritată jurnalista din România. I-am replicat că a fi european înseamnă a nu fi homofob, ceea ce e cu totul altceva. Aici intervine stereotipia mentală a multor români de pe ambele maluri ale Prutului potrivit căreia dacă te opui discriminării homosexualilor atunci trebuie musai să fii și tu homosexual.

Un cititor originar din Republica Moldova, care locuiește undeva prin Germania și care mă urăște de moarte scrie:

Să fiu sincer îmi este într-un cot de homofobi și homofili, cine cu cine se f…te nu mă impresionează nici intr-un fel.”

Să fiu la fel de sincer ca el, nu-l cred, pentru că peste câteva zile a revenit, spunând:

“Acum vă luptați cu atitudinea tradițional românească.”

Da, “tradiția”, bat-o vina, aceeași tradiție care ne face să închidem ochii când e vorba de fenomene grave, precum traficul de persoane, violența în familie, abandonul familial sau violurile.

Într-un registru mai radical se înscrie următoarea intervenție:

Homosexualii ar trebui să fie multumiți că sunt tolerați. Nu e cazul de cereri exagerate. Iar cei care fac comparație cu alte țări, unde cred că li se va respecta dreptul de a fi intim cu o persoană de același sex și își vorbesc țara de rău, să se mute acolo unde cred că sunt acceptați.”

În primul, persoana în cauză nu pare să știe că în Republica Moldova a fost dezincriminat “a fi intim cu o persoană de același sex”. În al doilea rând, acest “dacă nu vă convine, mutați-vă în altă parte” e o reminiscență a mentalității totalitare care considera orice abatare de la normă ca o amenințare la adresa statului. Azi, acestei norme i se zice “tradiție”.

Nu lipsesc nici intervențiile obscene:

homosexual = poponar = poponaut ,bun de dus la tratament în Iran ! În Iran este leac pentru poponauți !”.

Leacul fiind spânzurătoarea de o macara în priața publică. Comentariul aparține unui neolegionar din Transilvania care folosește aliasuri multiple și are ca îndeletncire dezaprobarea prin vot repetat a comentariilor mele, după care întreabă de ce toate comentariile mele sunt dezaprobate!!!!!!!

Şi în final ajungem la

De când poponautismul este ceva normal? Poate domnul Clej e poponaut şi îi place, e dreptul dumnealui să-şi folosească găurile cum vrea, dar nu să disprețuiască un popor care nu vrea să și-o tragă în fund! În definitiv, asta e ceva deviant, indiferent ce tembel a scos asta din manualele de psihologie! Poate peste câțiva ani și pedofilia va fi scoasă din manuale de cine știe ce descreierat! Sunt tembeli ăia care fac apologia homosexualității sau o tolerează! Hai să terminăm cu cretinismele astea de 2 lei, ne e frică să luăm atitudine noi, oamenii normali, din cauza unor “formatori” de opinie care au acces la mijloacele de informare în masă și ne dictează “trend”-ul și în materie de sexualitate. O să ajungem să ne fie rușine că suntem heterosexuali! Cine nu e de acord să și-o tragă în fund e , în opinia acestui “jurnalist” degradat, pitecantrop! Rușine să-ți fie, “domnule” Clej! Halal excrement jurnalistic! Îmi cer scuze cititorilor pentru limbaj, dar când cineva te face pitecantrop și mai face un popor întreg așa, ce să-i spui?”

Dacă cineva consideră că acesta este un om “normal”, așa cum pretinde, îl rog să se anunțe.

Îi mai rog de asemenea pe homofobi să nu mai aibă reacții pavloviene, să gândească înainte să deschidă gura. Și dacă nu acceptă această provocare, atunci să nu se mai supere dacă îi calific drept pitecantropi.

PS Pentru cei care se îndoiesc că în Iran homosexualii sunt spânzurați în public recomand aceste linkuri:

http://vermontsecession.blogspot.co.uk/2011/12/second-vermont-republics-thomas-naylor.html

http://atheismcorner.com/atheism/sharia-run-countries-got-no-case/

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2009/05/state-department-hosts-gay-party-what-follows-public-hanging-party.html

 

Ecouri

  • Joe King: (5-6-2012 la 15:38)

    Domnule Clej, am o intrebare, cine i-a inventat pe moldovanii din Republica Moldova? Nu ajungeau moldovanii din Dorohoi? 🙂 Ar trebui sa cunoasca si ei in cele din urma ca cei mai buni prieteni ai femeilor in afara de diamante sint muscatorii de perne. Le doresc la moldovanii astia nesimtiti sa ajunga in Iad si sa se insoare acolo cu cei care frineaza pe verde.

    Devenind dintr-o data serios, huo homofobilor !!!!! ar trebui sa se organizeze un Pride parade chiar la Chisinau !!!!!

  • Petru Clej: (5-6-2012 la 15:58)

    Domnule Joe King, oți fi redevenit dumneavoastră serios, dar homosexualilor nu li s-a aprobat în ultimii opt ani consecutiv un marș prin Chișinău în care să protesteze împotriva încălcării dreptului la liberă exprimare. Vezi “Poponarilor!” – homosexual la Chişinău, http://www.acum.tv/articol/7914/

  • Silviu Borsanu: (9-6-2012 la 01:40)

    Doamna respectivă, chiar dacă a fost la Europa Liberă, îşi exprima o părere, aşa credea dânsa. Dacă dv. sunteti „filohomo” – să zic aşa o vorbă – , nu ne pasă, faceti ce vrei cu partea dv. dorsală, dar avem şi noi dreptul să ne exprimăm. Nu toţi provin de regatul Sodomei şi Gomorei !
    Cel mai rău este că, naiv sau cu reacredinţă, credeţi că ar fi bine ca toată lumea să devină homo.
    Nu vă gândiţi la consecinţele omenirii ? Cine ar mai procrea ? Sunteti pe pista falsei libertăţi şi democraţii. „Democraţia” imoralităţii şi a desfrâunlui. Biserica, morala, sfânta familie, nu reprezintă nimic, dimpotrivă, sunt piedeci împotriva „normalităţii homosexuale” ! Ce jalnic !
    Stiu că atitudinea dv. are bătaie lungă, nu e singulară, numai că lemea şi-a dat seama unde duc şi cine promovează asemenea idei !
    Poate, în alte timpuri, să fiti pedepsit de Dumnezeu, să deveniţi Stană de piatră, să scuipe lumea in trecere pe lângă ea. Mai ştim noi un exemplu pentru cineva care a părăsit Gomora şi a privit îanpoi …… Părăşiţi Sodoma şi nu mai priviţi în urmă. E democratic !
    Doamnei îi doresc tot binele din lume !

  • Petru Clej: (9-6-2012 la 03:05)

    Ca orice homofob, Silviu Borsanu este torturat de paranoia: vezi Doamne daca te opui discriminarii homosexualilor pledezi pentru orientarea homosexuala in mod exclusiv si deci pentru disparitia speciei umane.

    Ca e o gogomanie se poate vedea foarte usor comparand de pilda rata fertilitatii in Europa, unde cele mai ridicate rate se gasesc in tarile unde homosexualii nu sunt descriminati, Irlanda, Franta, Suedia, Regatul Unit, Danemarca, Finlanda si cele mai reduse
    In tari unde homofobia e in floare, precum Romania sau Moldova.

    Remarc de asemenea demagogia religioasa a acestui individ care inainte de 1989 era slujitorul unui regim ateist, care persecuta in mod activ cultele religioase, demoland lacase de cult si confiscand literatura religioasa.

  • Silviu Borsanu: (9-6-2012 la 11:25)

    Ori eu sunt, intr-adevar, paranoic – cu ma etichetati – dar ce sustineti, nu cumva este o „propaganda”, un indemn, pentru a ne da la fundul altora ? ……..
    Intr-o logica formala „de fier”, inteleg ca, datorita homosexualitatii, in Irlanda, Franta, Suedia, Regatul Unit, Danemarca, Finlanda, creste natalitatea ! Formidabil ! Atunci e bine, nu ?
    Eu zic, ca in aceste conditii sa se legifereze homosexualitatem ca deja populatia Romanicei noastre a scazut cu 3 milioane !
    Cred ca ati gasit solutia ! Bravos ! Ne-ati salvat de disparitie

  • Petru Clej: (9-6-2012 la 13:50)

    In primul rand as remarca grosolania traditionala a militianului/securist care s-a trezit cu apa curenta la bloc de la coarnele plugului. Pe urma remarc faptul ca nu pricepe nimic din ceea ce-i spun. Ingust la minte si homofob, atrage atentia ca toleranta fata de homosexuali duce la disparitia speciei.

    Eu i-am demonstrat ca nedicriminarea homosexualilor, care nu inseamna favorizarea lor, ca in Irlanda, Franta, Suedia, Marea Britanie nu are efectul pe care militianul ignorant si-l imagineaza. In aceste tari natalitatea e mai ridicata decat in tari predominant homofobe, ca Romania si Moldova. Faptul ca nedicriminarea homosexualilor nu are efect negativ asupra ratei natalitatii nu inseamna ca are efect pozitiv. Pur si simplu nu are niciun efect asupra acestei rate. Iar populatia Romaniei a scazut din cauza emigrarii de dupa 1990, pur si simplu pentru ca regimul al carui sluga a fost militianul ignorant nu permitea miscarea libera a persoanelor, folosind reprimarea, uneori violenta a celor care se saturasera de paradisul ceausist.

    S-a laudat militianul ca este jurist (o fi facut la fefeu sau i-au echivalat scola de la Baneasa), dar nu stie ca in Romania cel putin discriminarea pe temei de orientare sexuala e ilegala ca in orice tara a UE.

    Dar l-as intreba pe militainul homofob jurist facut pe puncte ce parere are de declaratia presedintelui Parlamentului RM, ca „homosexualii nu sunt oameni ca si noi” si ca sunt „desfranati”? Dar de amenintarile cu moartea la adresa homosexualilor? Sunt acceptabile astfel de atitudini intr-un stat care se pretinde unul de sdrept, are ca scop dclarat aderarea la UE si este guvernat de o coalitie numita Alianta pentru Integrare Europeana?

  • Silviu Borsanu: (10-6-2012 la 17:11)

    Raspuns : Nu am lasat opincile la bariera, cum se zice, le-am dat cu lac si sunt agătzate pe perete, in holul casei, alaturi de fluier, clop si tabloul lui Avram Iancu, copie dupa Iscovescu, cu panglica tricolor. Fiica-mea mi-a cerut sa arborez si un drapel UE. Asa am facut. ……….
    Nu va suparati : daca nu are efect negativ inseamna ca el e pozitiv ! Nu ? asta e bine ?………
    Recunosc, am fost la Baneasa, la hipodrom, avea un prieten un cal de curse. Armasaru` Murgu. Ati auzit de el ? A castigat multe curse. Inclusiv pe aerodromul din Ploesti ………..
    Va rog sa nu dezinformati : presedintele nostru, a sustinut ca 20% sunt homolăi. De asta a scazut sporul populatiei. Stie el, ce stie ! Seful statului meu, nu a zis că sunt desfranatzi, dar cel care a zis, avea dreptate ! Sunt sodomisti si gomoristi !
    Succes la cercetarea fizica fundamentala. Accelerati acceleratorul !

  • Petru Clej: (11-6-2012 la 10:07)

    Silviu Borsanu, ca orice nationalist demagog este peronificarea proverbului „prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul”. Prost, si inca unul facut gramada, pentru ca crede ca in Romania sunt 20% homosexuali. Nu stiu cand, daca si in ce context o fi facut Basescu o astfel de afirmatie, dar mincinos si dezinformator cum e militianul/securist incaltat la prima generatie e in stare sa scrie orice, de la faptul ca a salvat evrei in 1944, la faptul ca e nascut in 1974 si ca a fost urangutanul unui politician retras din activitate in 1977 sau al lui Moses Rosen mort in 1994.

    Prost in continuare pentru ca nu intelege ca ceva care nu are un efect negativ nu are neaparat efect pozitiv.

    Deci, ca pentru prosti ca Silviu Borsanu: non-discriminarea pe temei de orientare sexuala nu are NICIUN efect asupra ratei natalitatii.

    Prost mai e numitul Borsanu pentru ca foloseste termeni ca „homalai” in anul 2012, de parca ar in 1982 cand era sluga regimului Ceausescu.

    Eu inteleg ca are o origine modesta, agro-pastorala, dar mai sunt si altii care au plecat de la astfel de origini si s-au mai cizelat, dar numitul Borsanu e fudul de acest promitivism.

    Cat timp va continua sa se comporte astfel pe aceasta pagina va fi batjocorit, singur tratament pe care-l merita.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.145.36.10