caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Moldova critică deschiderea de secții de votare de către Rusia în Transnistria

de (1-3-2012)

Comentariul Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE privind deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile preşedintelui Federaţiei Ruse, din 4 martie 2012.

La adresarea Ambasadei Federaţiei Ruse privind organizarea scrutinului în cauză pe teritoriul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a informat partea rusă despre lipsa impedimentelor pentru deschiderea secţiilor de votare în localităţile controlate de autorităţile Republicii Moldova. Totodată, în ceea ce priveşte înfiinţarea unor secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, MAEIE s-a pronunţat împotriva deschiderii lor în localităţile care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale.

Este regretabil faptul, că în pofida poziţiei consecvente expuse de către partea moldovenească, autorităţile ruse au ignorat decizia MAEIE la acest subiect. Ministerul califică aceste acţiuni drept neprieteneşti, care trezesc îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii stabilite între Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.235.140.73