caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Iași, 1979. La dezăpezire patriotică studențească

de (19-2-2012)
4 ecouri

Ecouri

  • Mariana Vartosu: (13-3-2012 la 12:27)

    CREDETI CA IN IARNA ASTA CUMPLITA UN AJUTOR ,,PATRIOTIC,, AR FI STRICAT CUIVA???EU ZIC, NU1

  • Petru Clej: (13-3-2012 la 12:30)

    N-ar fi stricat și mulți oameni au ieșit la deszăpezit, alții au mers cu convoaie umanitare în zonele sinistrate. Astea se numesc activități de socitate civilă, care în timpul comunismului nu existau pentru că erau comandate de sus în jos.

  • florin predescu: (13-3-2012 la 22:23)

    @Mariana vartosu
    Nu stiu ince era ati trait si unde traiti.Una e sa te angajezi din proprie initiativa si sa pui osul inspre binele comunitatii, ceea ce s ar traduce prin munc voluntara si nu patriotica.
    Sa ne intelegem patriotic si voluntar sunt doua valori diferite. Din nefericire am fost de la elev pana la student pus sa muncesc ca patriot, si apoi ca un cadru didactic sa duc elevii la acele munci.
    Diferenta e ca una e sa ajuti un sarman- o batrana la 80 de ani ce nu mai poate da cu lopata sa se dezapezeasca si alta ea umpli camara celor sus pusi prin munca ta patriotica.
    Cred ca Dl clej va definit in cateva cuvinte diferenta.
    Apoi stimata doamna nu cred ca e cazul sa cereti sprijin patriotic intr -o tara unde coruptia si insolenta stau la masa.
    Credeti ma am vazut insapeziri si uragane in viata mea si nu cred ca aportul fortat, impus tot unor nenorociti ar schimba ceva.
    As zice ca parlamentarii si cei obezi cu ceafa ingrasata de somn in sali sa iasa sa dea la lopata.
    Da acolo as numi patriotism !

  • Andrea Ghita: (14-3-2012 la 07:20)

    Privind fotografia si citind comentariile mi-a venit in minte scena antologica din „Rocco si fratii sai”, cand ninsoarea care a acoperit Roma era o mana cereasca pentru cei dornici sa faca un ban. Poate si in Romania ar fi fost destui oameni sarmani care ar fi iesit la deszapezit, daca se platea aceasta munca, chiar cu bani putin.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Apă caldă, stat la coadă, butelia de aragaz – „amintiri din Epoca de Aur”

După decenii memoria noastră suferă unele modificări, se mai estompează, este influenţată de diferiţi factori. Din această cauză nu susţin...

Închide
100.26.35.111