caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marturii



 

România pe calea societății socialiste multilateral subdezvoltate

de (12-2-2012)
1 ecou

V-ați obișnuit probabil cu sondajele care spun că 2/3 dintre români consideră că “era mai bine pe vremea lui Ceaușescu”. Puteți auzi asta nu doar din gura celor vârstnici ci și, din ce în ce mai frecvent, din partea unor tineri care erau sugari sau chiar nu se născuseră pe vremea lui Ceaușescu.

Mai nou, realități precum controalele ginecologice obligatorii la femeile presupuse (de multe ori arbitrar) a fi la vârsta fertilității au devenit pentru unii “mituri urbane”, și oricum “cine le punea să facă avorturi” pe femeile care au murit sau au rămas schilodite pe viață din cauza politicii demografice ceaușiste? Oamenii “aveau frigiderele burdișite de mâncare”, pensionarii stăteu la cozi din zori și până-n noapte pentru că “se plictiseau acasă”, “Securitatea ne apăra de dușmani” și alte deformări voite sau nevoite ale realității de la acea vreme.

De aceea, revista ACUM lansează acest ciclu de articole la rubrica Memorii, în care să fie combătută această uitare sau negare a realității din perioada 1965–1989 (pe care mulți o consideră perioada “bună” a comunismului, de parcă Nicolae Ceaușescu ar fi apărut din neant și nu ar fi fost printre liderii din primul eșalon în perioada “rea” a comunismului – 1944–1965).

Am fost acuzați uneori că insistăm prea mult asupra crimelor regimului fascist al lui Ion Antonescu. Am făcut-o din cauza acelora care neagă aceste crime sau care le recunosc cu jumătate de gură, scrâșnind din dinți.

Acum punem reflectorul pe perioada ceaușistă (credem că ororile perioadei 1944–1965 pot fi greu contestate, oricum), tocmai din cauza acestui negaționism insidios care tinde să-și facă apariția în discursul de zi cu zi al oamenilor.

Azi publicăm primele articole, dar vă lansăm și dumneavoastră invitația de a ne trimite articole despre mizeriile perioadei ceaușiste, perioadă unde se află rădăcinele majorității neajunsurilor din societatea românească de azi.

Vă rugăm să ne scrieți pe adresa editor@acum.tv.

Ecouri

  • Mihai Platon: (14-2-2012 la 12:51)

    „…mizeriile perioadei ceaușiste, perioadă unde se află rădăcinele majorității neajunsurilor din societatea românească de azi…”

    Identificare corecta. Aici se afla radadcinile raului pentru ca acestia sunt oamenii care traiesc azi in Romania.

    Propunere pentru Editorii ACUM:
    -concentrati discutia pe acest domeniu de timp, singurul relevant pentru schimbare in bine in Ro
    -respingeti in mod total (prin ne-publicare, non-raspuns) interventiile antisemite din „adancul negru” al „gandirii romanesti”; eliminati interventiile antisemitilor si idiotilor de limba romana; este imposibil sa tragi fara enervare (fara sentimentul de irosire a timpului) o concluzie logica atunci cand spatiul este poluat cu ideile produse de astfel de indivizi si, asociat, de replici corective (logice, in general) adresate lor de ACUM;
    -aplicati CENZURA bunului simt si masurii; Ex: in US nimeni nu ar putea publica si ajunge la diifuzare larga propaganda iraniana-fascista sau propaganda al-Qaeda.

    Am invatat, noi toti, mult din exercitiul lui P. Clej (excelent jurnalist, turnesol legat de Ro) referitor la cretinismul propagat prin coruptie si minciuna in Romania. Este, cred eu, timpul sa oprim acest exercitiu (el este aproape complet in demonstratie) si sa ne concentram pe adevarul de acum. Nu neg ca ar putea sa fie un moment prea devreme. Propun, doar, sa-l incercam.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Compromis

Ferigă de adevăr umbrită mereu de Destin, limită de viaţă, spini mântuitori şi mult sânge; iată compromisul omului cu lumea.

Închide
3.22.181.211