caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Alegeri 2012 pentru președinția Statelor Unite

de (11-12-2011)

House Speaker Newt Gingrich

Cel mai mare ziar din New Hampshire „The New Hampshire Union Leader” in editia de duminică 27 noiembrie, l-a aprobat pe fostul House Speaker Newt Gingrich în candidatura sa prezidenţială din 2012 GOP, sugerand că oponentul lui Gingrich, Mitt Romney nu este favoritul universal. Aceasta aprobare ar putea schimba cursul „concursului” in prima faza la New Hampshire pe data de 10 ianuarie 2012.

„Avem nevoie de idei noi, orientate spre viitor şi strategii de conducere pozitive, pe care Gingrich a dovedit ca este capabil sa le furnizeze” a scris New Hampshire Uniunea Leader pe pagina editorială, care a fost o promovare pentru Gingrich si in acelasi timp o mustrare adresata intr-un mod discret lui Romney.

„Noi nu sustinem candidati datorita faptului ca sunt populari sau sunt sustinuti de persoane importante. Noi sustinem candidati conservatori care gandesc independent, cu picioarele pe pamant si pentru care este importanta promovarea bunastarii natiunii si bineinteles, sunt pregatiti sa indeplineasca aceasta functie”. McQuaid a scris in editorialul sau ca ” Newt Gingrich nu este candidatul perfect.”

Newt Gingrich nu a inceput inca publicitatea la televiziune si a refuzat sa critice intr-un mod negativ oponentii lui.

La postul de televiziune Fox News, Cris Wallace a declarat ca in urma cu o luna candidatura lui Gingrich ar fi fost de neconceput. Acest lucru demonstreaza fluiditatea si caracterul imprevizibil al acestei „curse” pentru presedentia Statelor Unite.

Guvernatorul Mitt Romney


In sondajele facute în New Hampshire, Romney se bucura de un sprijin solid la nivelul national.
Un sondaj publicat saptamana trecuta de WMUR-Universitatea din New Hampshire, l-au prezentat pe Romney cu un sprijin de 42% în rândul alegătorilor republicani din New Hampshire, iar pe Gingrich, cu 15%.
În timp ce Romney se bucură de un sprijin solid în sondajele naţionale, o mare parte dintre republicani si-au schimbat votul osciland de la candidat la candidat în căutarea unei alternative fostului guvernator din Massachusetts. Aceasta nesiguranta a voturilor a cauzat ca unii candidati, de exemplu Michele Bachmann din Minnesota şi Guvernatorul Texasului Rick Perry, candidati potenţiali, sa creasca sau sa scada in voturi.

Romney a incercat sa-l atraga de partea lui pe editorul ziarului „The New Hampshire Union Leader” Joe McQuaid, care publica de multe ori coloanele pe pagina ziarului sub semnătura sa. Romney şi soţia sa Ann au luat cina cu sotii McQuaid la Village Inn Bedford din apropierea oraşului Manchester, în speranţa reabilitarii relaţiilor. Totuşi, aceasta nu s-a dovedit suficient ca McQuaid sa-l sprijine pe Romney.

Aceste cifre s-ar putea schimba datorita suportului ziarului „The New Hampshire Union Leader”, un ziar cu o poziţie editorială conservatoare, care cu mândrie incearca să influenţeze alegerile, de la consiliile şcolare la Casa Albă, într-un stat versat in alegeri politice. Ziarul se dovedeste a fi un jucator important in alegerile GOP. „Noi preferam sa sprijinim un candidat cu ale carui propuneri nu neaparat suntem de acord in totalitate, decat un candidat care ne spune ce vrem sa auzim”.

Preşedintele Barack Obama

Seful departamentului de asigurari de îngrijire a sănătăţii pentru batrani (Medicare) Don Berwick, numit de Presedintele Obama, va demisiona luna viitoare, dupa ce republicanii au reuşit sa blocheze confirmarea lui de către Senat.

Demisia lui Berwick pe data de 2 decembrie, a fost confirmată de un membru senior al Congresului cu condiţia anonimatului, înainte de anunţul administraţiei. El va fi înlocuit cu adjunctul său principal, Marilyn Tavenner, care a detinut acelasi post in Virginia.

Multi senatori republicani au deraiat confirmarea lui Berwick şi si-au anunţat opoziţia lor.

Herman Cain si-a anulat candidatura pentru presedentie

„Începând de astăzi, dupa multe rugăciuni şi examinari sufletesti, ma retrag din cursa prezidenţială si asta nu pentru ca nu sunt un luptator, dar deoarece nu vreau sa cauzez dureri mie si familiei mele”.
Intr-un interviu dat lui Hannity de la Fox News, Cain a spus:
„Ştiam că voi dezamăgi foarte multa lume şi eu personal am fost dezamagit pentru ca am izbutit sa facem mari progrese. Dar in doua cuvinte, familia vine pe primul loc. Acuzaţiile false continuă să fie publicate, si republicate in mass-media.
Nu am planuri de a-mi reintroduce candidatura deoarece in acel moment publicitatea cu acuzarile false ar reincepe. Şi asta este motivul dureros, atunci când soţia şi familia trebuie sa auda aceleaşi acuzaţii false de câte ori cineva scrie despre mine.”

Hillary Clinton – da sau nu in 2012?

Se pare ca democratii au remuşcări. Hillary Clinton are mai mult succes decât preşedintele Obama cand e vorba despre „concursul” intre democratii si republicanii care aspira la presedentia Statelor Unite, potrivit unui sondaj nou al revistei Time. Unul din rapoarte sugereaza ca Secretarul de stat ar bate pe Mitt Romeny cu 55% vs 38% si pe Rick Perry 58% vs 32%. În comparaţie, Obama are 3 puncte procentuale peste Romney si doar 12 puncte peste Perry.

Numele lui Clinton a fost mentionat pentru a înlocui vice-presedintele Joe Biden daca Obama castiga alegerile în 2012. Dar Hillary Clinton continua sa respinga zvonurile că ea va concura impotriva Presedintelui Obama sau ca va lua locul pe biletul Democrat ca vice-presedinte.

Obama şi Clinton au concurat unul împotriva celuilalt în 2008, in lupta inversunata pentru obtinerea candidaturii din partea Partidului Democrat.

Clinton a declarat ca se gandeste serios si considera sa părăseasca complet arena polica după 2012.
„Am făcut tot ce pot, dar acum vreau să încerc alte lucruri” a spus ea intr-un progarm de televiziune NBC „Today show” la începutul acestei luni. „Vreau să reincep sa scriu şi poate sa predau, sa lucrez cu femei si fete din întreaga lume.”

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
FRR şi CNSAS – Recapitulare şi încheiere

[caption id="attachment_43164" align="aligncenter" width="150" caption="CNSAS sediu"][/caption] Din convingerea că foştii colaboratori ai Securităţii nu sunt demni de a ne reprezenta,...

Închide
54.197.64.207