caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Rinocerizarea lui Lucian-Ion Cojocaru

de (20-2-2011)
9 ecouri

Recent, un cititor pe nume Lucian-Ion Cojocaru a postat un comentariu, care n-avea nicio legătură cu articolul respectiv:

M-am hotarat sa nu imi mai exprim nicio opinie, vis-a vis de niciun subiect aparut in presa romaneasca, in urma injuraturilor si a limbajului suburban pe care a trebuit sa-l citesc la adresa mea, in consecinta nu mai este nevoie sa va deranjati pentru a-mi expedia e-mailul DVS. Evenimenele din Egipt si nu numai,mi-au dat ocazia in cotidianul “Adevarul” sa am o atitudine pro-iraniana, anti-occidentala si anti-sionista.Bineinteles ca am fost injurat ca la usa cortului de toti derbedeii care se bucura de faptul ca traim”in libertate”. Da d-nule Clej, am devenit un anti-occidental  dupa ce am fost batjocorit, umilit in mai multe tari occidentale. Am fost furat cu concursul politiei in Spania, mi s-a furat tot bagajul plus toate fotografiile de familie in Belgia,iar politistii belgieni radeau de noi (eram cu mama mea) si glumeau pe necazul nostru. Stiti ca majoritatea politistilor occidentali nu intervin cand romanii se fura intre ei? Sunt multe de spus, dar ma opresc aici. Dominatia malefica americano-sionista dupa ce a tolerat hotia din Romania,pentru a cumpara pe nimic tot ce a mai ramas din economia romaneasca dupa caderea comunismului, ne trateaza acum ca cetateni inferiori ai Europei.

Cat despre BBC nu mai este nimic de zis. Am incercat sa vizitez redactia din londra in Aprilie,anul trecut.Fara comentarii. A vazut Dumnezeu caracterul celor de acolo.

M-am uitat pe unul dintre aceste forumuri și am văzut următorul mesaj:

LUCIAN-ION COJOCARU,licentiat in jurnalism, Stockholm, Suedia

Raspuns pentru Marcel,

Este stiut faptul ca atat curvele cat si homosexualii nu vor vedea in veci Imparatia Cerurilor. Plangeti pe umarul unor indivizi cu probleme mintale grave. Numai un blestemat se poate uita la o persoana de acelasi sex. Vorbim prea mult de credinta, dar in realitate,ne batem joc de ea. Pe de alta parte, democratia aduce de multe ori, hotie, lipsa de bun simt si haos, vezi Romania si nu numai. Potrivite pentru noi,romanii sunt ordinea si disciplina, insa la cate hotie este in tara,foarte putini doresc acest lucru.

Câteva precizări se impun. Acest Lucian-Ion Cojocaru era un ascultător fidel al emisiunilor BBC în limba română. Scria în mod regulat scrisori către redacție, în care nu uita niciodată să sublinieze că este monarhist, anti-comunist, pro-occidental și mare susținător al Israelului. Scrisorile lui îmi creau o senzație de jenă, aceeași jenă pe care ți-o creează personajul Dickensian Uriah Heep: încerca din răsputeri să intre în grațiile unei instituții occidentale și avea impresia că dacă afișează astfel de opinii va fi mai bine văzut.

A urmat cursurile unei facultăți de jurnalism într-un oraș de provincie din România și are impresia că diploma sa are o valoare mai mare decât hârtia pe care e tipărită. Eu în genere consider că facultățile de jurnalism sunt inutile, darmite una absolvită într-un oraș de provincie românesc.

Schimbarea la față

Iată însă că odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, pro-occidentalul declarat Lucian-Ion Cojocaru a început să călătorească prin mai multe țări UE și a avut, potrivit propriilor afirmații, experiențe extreme de neplăcute, fapt care l-au făcut să-și schimbe radical optica.

Nu doar că a devenit anti-occidental, ci și anti-american, anti-sionist (antisemit?), homofob și habotnic ortodox. Toate astea vin la pachet, așa cum se poate constata dacă face excrusie prin subsolurile insalubre ale publicațiilor de limbă română pe internet. O adevărată „rinocerizare”, după modelul Eugen Ionescu.

Dacă se întâmplă lucruri rele în România, potrivit lui Lucian-Ion Cojocaru e vina Occidentului, care a adus pe aceste meleaguri blagoslovite de Dumnezeu flageluri precum prostituția, drogurile, homosexualitatea, ateismul și multe altele.

Lucian-Ion Cojocaru consideră că românii au nevoie de ordine și disciplină. Ar trebui să meargă până la capăt și să se înscrie în Noua Dreaptă sau în Mișcarea Legionară. Ar fi interesant de știut ce crede el despre un personaj precum Corneliu Zelea Codreanu.

Nu m-aș fi legat de cazul acesta dacă nu aș fi considerat că el nu este nici pe departe singular. Nu doar pe internet poți întâlni astfel de opinii, m-am izbit, de pildă, la Londra de asemenea atitudini la români care aruncau în întregime responsabilitatea eșecurilor lor personale asupra Occidentului.

Aceasta este o rezultantă a așteptărilor exagerate de la aderarea la UE și NATO, mentalitatea câinilor care se învârt cu covrigi în coadă în Occident și în general că meritele pentru realizări ne aparțin întotdeauna, în timp ce responsabilitatea pentru eșecurile noastre aparțin altora.

Toți acești “covrigari”, să-i numim, și-au închipuit că propseritatea Occidentului vine fără niciun preț, adică poți trăi ca în capitalism și munci ca în comunism. Și-au imaginat că democrația și economia de piață îți aduc doar avantaje. Și când au realizat că există și dezavantaje, unele chiar mari, în primul rând că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria soartă, “covrigarii” s-au întors împotriva Occidentului și în unele cazuri au început să muște mâna care îi hrănea (oricum mai bine decât în România).

Eu le spun adeseori acelora care tună și fulgeră împotriva Occidentului, chiar atunci când se află acolo și câștigă o pâine mai albă decât ar putea câștiga în România: nu v-a pus nimeni pistolul la tâmplă să veniți aici, dacă nu vă convine, întoreceți-vă în România. La urma urmei, românii, în marea lor majoritate, au fost disperați să adere la UE, în pofida rezervelor exprimate în unele țări membre că România nu e pregătită de aderare. Bine ar fi ca acești români să înțeleagă că primirea într-un club prevede și obligații, nu numai drepturi.

Cât despre Lucian-Ion Cojocaru, dezgustat de această cultură occidentală a drogurilor, prostituției, homosexualității sau ateismului a căutat refugiu nu în România, ci în … Suedia. Ceea ce mă face să am dubii cu privire la discursul său  anti-occidental, așa cum nu-l credeam nici pe vremea când se bătea cu cărămida în piept că este pro-occidental în scrisorile trimise către BBC.

Ecouri

  • LUCIAN-ION COJOCARU: (21-2-2011 la 07:57)

    REPLICA la articolul „Rinocerizarea lui LUCIAN-ION COJOCARU

    D-nule Clej,

    In urma citirii acestui articol despre persoana mea, am ajuns la concluzia ca dvs va credeti buricul pamantului.Nimic din ce fac si ce spun altii nu este bine, pe deasupra aduceti acuze fara suport la adresa persoanei mele. Nimeni nu este obligat sa va inghita aberatiile pe care le scrieti.Va folositi de opiniile cititorilor pentru a improsca cu noroi in cei ce nu va impartasesc ideile.Daca eu mi-am schimbat opiniile intr-o directie pozitiva, nu cred ca trebuie sa devin subiect de discreditare coborand revista”Acum” la un nivel josnic.Pe mine nu ma intereseaza ce universitate ati absolvit, dar dvs aduceti jigniri si cadrelor didactice universitare din Romania.Oricum eu sunt mandru de felul cum am terminat facultatea dintr-un oras de provincie, (totusi capitala culturala europeana in 2007)fara spaga si fara sa-mi cumpar lucrarea de licenta.
    Nu stiu daca BBC-ul asa v-a invatat sa dialogati cu cititorii dvs.Pe de alta parte, nu stiti pana unde ajunge fanatismul religios.In privinta religiei sunteti departe de adevarata credinta in Dumnezeu dupa felul cum scrieti.O revista cu pretentii ar trebui sa tina cont si de aceasta latura.De ce ma acuzati ca sunt fanatic religios ortodox?De unde stiti ca nu am devenit musulman intre timp?
    DESTEPTAREA UNUI INDIVID NU INSEAMNA RINOCERIZARE,d-le Clej! Foarte multi occidentali si nu numai,au devenit adversari ai Occidentului si Israelului, in opinii si luari de atitudini.Aveti dubii si pentru ei? Nu mai aveti dubii-SCHIMBAREA ESTE IREVERSIBILA IN CEEA CE MA PRIVESTE!AM FOST ORB SI ACUM VAD!
    Sunteti un mare maestru in manipularea maselor.Ati avut de unde sa invatati.Aceeasi senzatie de jena a fost creeata de persoana mea si celorlalti colegi de redactie BBC,atunci cand imi citeau fragmente din scrisorile mele pe post? Nu prea am observat acest lucru,ba din contra. Opiniile cititorilor sunt transformate in subiecte de batjocura.V-ati legat de acest caz din motive lesne de inteles.Daca eram un agramat si fara studii,va asigur ca nu primeam nicio reactie de acest fel din partea dvs.Asa tactica s-a schimbat.
    NU VA MAI RASPUND NICIODATA LA PROVOCARILE DVS MURDARE! Ati transformat aceasta revista intr-o tribuna de mahala.Ramaneti cu revista dvs sionista pentru sionisti.Dar mai sunt si evrei cu onoare si coloana vertebrala, ce nu sunt de acord cu Noua Ordine Mondiala:vezi Ralph Schoenman-HIDDEN HISTORY OF ZIONISM-Istoria secreta a Sionismului
    Peter Joseph-documentare pe internet-lumea viitorului,creatorulZeitgeist Moving Forward,ca sa dau doar aceste doua exemple.
    Va rog sa nu va mai folositi de numele meu pentru a va razbuna datorita faptului ca am trecut de partea cealalta a baricadei.Nu voi fi eu ultimul.DESTEPTAREA va veni si pentru cei care inca sprijina aceasta dominatie malefica americano-sionista .

    ADIO, d-nule Clej

  • Petru Clej: (21-2-2011 la 08:33)

    Daca mai era vreun dubiu cu privire la ceea ce scriam in articol, domnul Cojocaru l-a inlaturat cu acest comentariu. N-are rost sa comentez elucubratiile pe care le debiteaza, dar ma mira un lucru: daca Occidentul este asa de decadent si putred, de ce mai sta in Suedia si nu se intoarce in Romania?

  • Petru Clej: (31-8-2014 la 13:13)

    Linkul precedent – QED.

  • Alexandru Leibovici: (31-8-2014 la 14:10)

    @Camelian Propinatiu

    > ???

    Aveţi şi amănunte? 🙂

    > http://romanian.ruvr.ru/by_author/262001482/2014/02/

    Şi alte opus-uri ale lui Lucia-Ion Cojocaru, tot pe „Radio Moscova” : http://romanian.ruvr.ru/by_author/262001482/

    Straniu personaj… La a doua referinţă dată de dl. Clej citim:

    „Au trecut trei ani de când am devenit musulman împreună cu mama mea. Şi ne amintim şi acum de acea zi minunată, plină de emoţie şi bucurie. Mulţumim lui ALLAH cel Atotputernic pentru această mare oportunitate”.

    Ce-i face pe oameni să treacă tocmai la Islam? Este o raritate…

    Pe de altă parte, ralierea acestui domn Lucian-Ion Cojocaru la punctele de vedere oficiale ale Rusiei lui Putin arată că a fi anti-ceva (anticomunist, în speţă) nu înseamnă mare lucru, nu este motiv să admirăm persoana, important este pentru ce anume este.

  • Petru Clej: (31-8-2014 la 21:49)

    Lucian Ion Cojocaru si mama lui – Uriah Heep and his mother…

  • Alexandru Leibovici: (1-9-2014 la 12:40)

    @Petru Clej

    > Iată câteva exemple:

    Mulţumesc.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Contract politic pentru candidați parlamentari – o propunere

Propun un contract politic de adeziune a tuturor candidaţilor parlamentari cu electoratul lor, în care fiecare să precizeze modul în...

Închide
54.144.95.36