caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

“Stele” mari și mici în PDL. Reforma internă sau lada de gunoi a istoriei

de (6-2-2011)

Presedintele Basescu s-a facut cu prilejul ultimei intalniri cu “activul” PDL purtatorul de cuvant al al unei parti a populatiei. Este semnul ca acolo sus nu este chiar un turn de fildes unde nu ajung  “pasurile” celor de jos sau ca serviciile de informatii “informeaza”, adica  fac sinteze corecte si coerente.

Basescu le-a reprosat  celor din PDL  faptul ca in razboiul mediatic  dus de opozitie care are impact la  a anumita parte a populatiei  sunt trimisi tot felul de “purtatori de cuvant” fara greutate  care abia daca reusesc sa se strecoare prin tirul de artilerie grea a opozitiei aflata la aceiasi masa in studiourile televiziunilor.

Insi care nu sunt in stare sa  explice clar,argumentat,economic ceea ce trebuie explicat .

Insi care se pricep la toate sau nimic. O imagine jalnica. Singurul merit al acestor purtatori de cuvant este relativa lor imagine curata. Presa nu a apucat sa-i ia la mestecat si sa le gaseasca  bube (afaceri necurate).Dar nu poti sti de unde sare iepurele. Cazul Pasat, un parlamentar  necunoscut,   este exemplu.

Dupa alt caz   de poveste -Monica Ridzi- Basescu a cerut acestui parlamentar sa se puna la dispozitia justitiei. Pana la aceasta ora nu a facut-o. Sunt altii care dau sfaturi de “bine” in PDL, nu Traian Basescu.

In acelasi timp  a cerut Basescu   o mai mare implicare a liderilor de facto ai partidului (Blaga,Videanu,Berceanu)  in a explica  politica acestui partid si odata cu  aceasta si a guvernului. Deocamdata Balga a  scos un “Nu” categoric cum ca nu i se comanda cand sa vorbeasca.

Videanu a  iesit pe TVR  cu o alocutiune palida iar Berceanu sta la panda.

Cei noi, Macovei,Preda,Voinescu vorbesc mai ales in numele lor si   pozitia lor apare din afara ca o critica asupra partidului. Cand in mod normal  ar trebui sa se petreaca inauntru   acestuia. Nu sunt niste  oarecare,ideile lor sunt unele de bun simt, dar se pare ca nu au legatura  si priza in interior. Sacalii  stiu  jocul mai bine decat niste”neofiti” ca Macovei si Voinescu sau Preda. Jocul acesta se face in subteran, nu la vedere  si  are la baza tot felul de legaturi  ciudate intre adversarii de fatada de la televiziuni.

Si reciproca ( adica dinspre  opozitie….) este valabila.

Emil Boc sta atarnat intre guvernare si  masiva ” notorietate” negativa   ce o are in randurile populatiei datorita reformelor chinuite.

Se pare ca nu este loc de reforma interna in PDL. Sau daca aceasta va fi  o sa  fie  o chestiune de suprafata, de luat ochii.

Din pacate sau din fericire o astfel de reforma interna de suprafata de rotire a cadrelor  nu mai pacaleste pe nimeni. Asteptarile sunt inca mari  de la PDL. Pana la Congersul din mai PDL poate  deveni un loc de “joaca” periculos  unde  partile sa se impunga la propriu in deficitul imaginii acestui partid, dupa care atunci sa avem parte de o   dezagregare a partidului in doua mai mici si fara folos.

Nu cred ca solutia acum este   debarcarea totala a  fostelor “stele”. Daca acestea nu inteleg ca si-au facut   numarul, ca au ajuns la un prag  peste care daca trec cad in derizoriu,este grav!

Cei noi  vin greu si nu au experienta politica a celorlalti. Nu au sustinerea  “maselor”. In PDL nu a aparut nici o figura carismatica care sa  atraga o schimbare masiva   de jos in sus, care sa atraga  simpatizantii in randurile partidului, care sa aduca un suflu nou. Si  recapituland, nici nu vad de unde ar aparea o asemenea figura.

Si atunci singura miscare inteligenta a PDL este sa se curete de “uscaturi”   aproape fara mila, sa coabiteze la conducere intre aripa noua si cativa din cei vechi(fara tripleta cunoscuta!) sub conducerea aceluiasi haituit Emil Boc.

Fara aceasta minima reforma PDL va dispare  la lada de gunoi a istoriei. PNTCD este prea aproape de  noi ca sa  nu  vedem aceeasi traiectorie. Si acolo orgoliile marunte si “vechimea in partid” au mancat partidul  suficient incat  sa nu se mai salveze  inca un deceniu sau  poate niciodata.

Articolul a fost preluat cu acordul autorului de pe http://ioanavram.wordpress.com/2011/02/03/stele-mari-si-mici-in-pdl-reforma-interna-sau-lada-de-gunoi-a-istoriei/

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
La statuia lui Adrian Năstase

Cred in onestitatea doamnei care a folosit acel argument in apararea clientului ei, asa cum cred ca stupefactia furioasa de...

Închide
44.200.210.43