caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

TEMA SĂPTĂMÂNII: Frumoasele momente ale vieții

de (30-1-2011)
1 ecou

Haleakala de pe insula Maui

“Casa A Soarelui” in limbajul si intelepciunea Havaienilor”, cel mai mare vulcan adormit renumit pentru frumusetea lui virgina, magestic crater muntos de peste 3055 m, nascut din fundul oceanului Pacific, frumusete divina de o magnitudine colosala, creator si distrugator in acelasi timp iar pentru noi, fereastra deschisa prin care cu mare usurinta trece reflectia mintii noastre spre un amestec simultan de trecut, prezent si viitor. Creator al unei panorame unice pe planeta noasta, cu conuri vulcanice multiple, cu nisip rosu si negru, cu mari deschideri calderice care ametesc si incanta in acelasi timp.

La rasarit de soare imagini neprevazute apar, norii se aduna in diferite forme feerice, culori gentile formate din finetea razelor de soare ilumineaza stancile severe ca nu dupa mult timp, de deasupra norilor, un glob de foc sa se iveasca incet, incet vestind inceputul unei zile noi.

O aventura Polynesiana cu sculare la doua dimineata, cu mult mers pe jos si indelungi asteptari infrigurate acolo sus pe varful casei soarelui, cu respiratii taiate atat de presiunea atmosferica scazuta cat si de spectacolul dramatic oferit prin aparitia astrului celest.

Scena sublima la care am avut sansa sa asist, experienta de o frumusete fenomenala ce nu poate fi descrisa prin cuvinte va ramane pe vecie in sufletul si in memoria mea ca o imagine de un inalt grad de desavarsire, dupa mine o imagine dumnezeiasca.

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresafotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri

  • Tavi: (31-1-2011 la 20:55)

    Foarte frumos!!! Citind articolul parca am fos si eu acolo … O descriere care, desi in termeni si sintagme ceva mai moderne, imi aduce aminte de talentul lui Vlahuta. Thank you!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De ce-i consider incompetenți pe politicienii români

Nu pe toţi – ci pe covârşitoarea majoritate. Poate mai mult de nouă din zece. Despre ei vreau să vă...

Închide
3.144.96.159