caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umanitare



 

Au nevoie de o minune!

de (16-1-2011)

Rahova. Un cartier unde, daca esti iubitor de animale, daca faci parte dintre noi, cei dependenti de a salva animalele, e bine sa eviti sa mergi. Caini la tot pasul, de toate varstele si marimile, bolnavi, schiopi, cu coastele la vedere, in cautare de hrana sau o mangaiere. Unii dintre ei isi cauta incontinuu stapanii. Apar tot timpul caini noi acolo, pieduti sau, cel mai probabil, abandonati. Multi dintre ei dispar la fel de repede cum apar. Amarati cu totii. Le citesti in ochi tristetea nemasurata. Si mirare, nu inteleg de ce viata a fost atat de cruda cu ei. Stiu ca viata poate fi si altfel fiindca vad catei frumosi, spalati aranjati, care pasesc mandri alaturi de stapanii lor.

Dintre acesti amarati, sunt unii si mai amarati, daca se poate spune asa. Dintre acestia fac parte si cei 3 puiuti de catel fara mama pe care i-am vazut trecand intamplator pe acolo. Sunt in apropierea unei strazi foarte circulate, aproape de Calea Rahovei. Pe un camp, intr-o conducta de beton. Ori au fost lasati acolo de catre cineva, ori mama lor a murit. Au 4-5 saptamani si mananca deja singuri. Pe acel camp nu trec oameni ca sa aiba sansa de a se milostivi cineva sa le arunce o bucata de paine, iar daca vor iesi sa caute mancare  la blocurile de pe partea cealalta a strazii, e foarte probabil ca vor sfarsi sub rotile masinilor. Cam ce sanse au de a supravietui?!

Au nevoie de o minune, de un om cu suflet mare care sa ii ajute sa traiasca si sa ajunga la casa lor la care viseaza cu ochii deschisi cand adorm nemancati pe betonul rece din interiorul conductei.

Daca cineva ii poate prelua pe toti sau macar vreunul, sufletele astea va implora sa o faceti. Sau daca cineva poate sa ii ajute suportand financiar cheltuielile cu cazarea provizorie pana la adoptie, as putea probabil sa le gasesc cazare provizorie contra cost si sa ma ocup de adoptia lor.

Relatii la tel. 0723/827216 sau e-mail amyr_2008@yahoo.com.

http://picasaweb.google.com/caini.adoptii
http://picasaweb.google.com/adoptii.pisici

Am mai trecut pe acolo, pe acel maidan si vestile nu sunt deloc bune. Situatia e mult mai rea decat mi-am imaginat: sunt zeci de caini acolo, 3 haite practic, majoritatea nesterilizati. Fara adapost, iar unii dintre ei au demodecie. Sunt pers care ii hranesc dar cam atat. Genul de pers exasperate de problemele ridicate de multitudinea de animale si care sunt cu nervii la pamant. Au incercat sa steilizeze gratuit, dar s-au ales cu promisiuni desarte si s-au descurajat. Am vazut pui morti acolo, inghetati. Vii, ar fi cam 20, printre care si cei 3 pe care ii descoperisem anterior, in conductele acelea.. Erau inca in viata fiindca spre norocul lor aparent exista totusi cateaua, mama lor (se pare ca atunci cand i-am vazut eu initial era plecata).

Noroc de moment, dar ghinion de fapt (pt ca nu pot fi luati)dc privim situatia in perspectiva: curand ii va intarca, vor creste si vor duce aceeasi viata amara ca si ceilalti caini. Daca vor trai.Nu mai spun ca aveau demodecie, pe codita nu mai aveau par deloc. S-ar putea vindeca in 3-4 sapt, cu ivermectina, daca ar putea fi luati  de acolo si tratati. Cateaua ii apara insa cu strasnicie, la fel si haita din care fac parte. Mai sunt acolo 5-6 pui de cca 5 sapt fara mama. Altii, vreo 4, cu mama, sunt si ei in mare pericol fiindca mama i-a bagat sub o masina, f. aproape de strada, iar masina poate oricand sa fie pusa in miscare, nu e o masina nefolosita. Mai exista 3 puiuti frumosi foc, de cca 3 luni si jumatate-4 luni, care tusesc de mama focului. S-ar rezolva si situatia lor daca li s-ar da antibiotic 10 zile. Dar asta ar insemna, tot asa, sa fie cazati provizoriu undeva. Se apropiau, tematori, parca cerand ajutor. Nu pot sa le uit privirea! E atat de frustrant sa vrei sa ajuti si sa nu poti! Fara antibiotic, cu vremea asta, nu se prea poate spera intr-un final fericit nici pt ei. Cam asta ar fi…ar trebui sterilizati cainii si preluati puii. Si mai e o problema: oamenii din zona deja i-au luat la ochi, ameninta ca vor pune otrava. Ar tb musai sterilizati sa nu se mai inmulteasca!! Cu sterilizarea insa, datorita vremii nefavorabile, apare problema cazarii femelelor cateva zile dupa operatie, nu pot fi lasate direct pe maidan, fara adapost, imediat dupa sterilizare, nici macar la o zi dupa. Probabil ca ar trebui asteptat pana la primavera.

Urgenta ar fi acum puii, cca 20 cum am spus.
Ar trebui preluati dar de catre cine?! Daca cineva poate prelua sa cazeze provizoriu chiar si numai un sufletel, pana la adoptie, pt acel sufletel minunea se va petrece. Daca cineva poate ajuta financiar cu costul cazarii pana la adoptie cativa dintre ei (doar 3 probabil)ar putea fi cazati la o persoana particulara, contra cost, unde m-as putea ocupa de ei asigurandu-le tratament (daca e cazul), deparazitari, vaccinuri, iar pe urma m-as putea ocupa si de adoptia lor.

Stiu ca e foarte problematic cu cazarea provizorie, insa vreau sa sper ca se va petrece totusi aceasta minune. Poate sa salvam macar cativa dintre ei, daca nu pe toti. Altfel vor muri inghetati sau din cauza bolilor de plamani cat de curand.

Fiecare zi care trece poate fi ultima din scurta lor viata de pana acum. Salvati un sufletel!

Relatii la tel. 0723/827216 sau e-mail amyr_2008@yahoo.com.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Refuzul de a uita (cu un PS despre “interesul national”)

Cand Karl Marx a scris ca “omenirea se desparte de trecutul ei razand” s-a inselat profund, inselandu-si si milioane de...

Închide
3.142.197.198