caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Oportunitati



 

Attic Arts 2011

de (2-1-2011)

Artisti in rezidenta @ ICR Londra

Attic Arts este un program de rezidenta la Institutul Cultural Roman din Londra, care ofera profesionistilor de cetatenie romana din diferite discipline umaniste 2 luni de rezidenta in garsoniera mansardata a Institutului (attic – care da si numele programului).

Programul permite rezidentilor sa lucreze intr-o capitala multiculturala, unica prin diversitatea etnica si complexitatea optiunilor culturale. Aceastia au ocazia sa experimenteze mediul cultural londonez, sa exploreze idei noi, sa fructifice contactele pe care le au cu profesionisti britanici din domeniile respective si sa stabileasca unele noi.

Rezidentii vor realiza proiectul propus in candidatura pentru Attic Arts, care va fi ulterior prezentat la ICR Londra sau in alte spatii din Marea Britanie. Proiectele vor purta mentiunea „Realizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Londra, prin programul de rezidenta Attic Arts” in orice comunicare publica.

Regulament general

Obiectivele programului

* facilitarea accesului artistilor romani la scena de arta britanica si crearea de oportunitati de dezvoltare a unui proiect de colaborare pe o tema identificata in prealabil;
* crearea unei arhive de lucrari si proiecte artistice, promovabile ulterior prin reteaua globala a Institutului Cultural Roman, cu scopul de a face cunoscute publicului international valorile culturale romanesti;
* incurajarea dialogului si colaborarii intre producatorii culturali romani si cei din Marea Britanie;
* stabilirea unui profil distinct al Institutului Cultural Roman din Londra ca partener valoros pentru initierea, sustinerea si derularea de programe culturale in colaborare.

Cine poate candida

Orice cetatean roman care are proiecte in urmatoarele domenii: arte vizuale, curatoriat si critica de arta, muzeologie/muzeografie; muzica si muzicologie; jurnalism; traduceri; cercetare si documentare; arhitectura, urbanism si design; literatura si critica literara; dans, artele spectacolului, film si critica de specialitate; patrimoniu cultural; management cultural; stiinte sociale (economie, psihologie, relatii internationale, drept, stiinte politice, sociologie, filozofie, istorie si istoria ideilor etc).

Ce oferim

* bursa de rezidenta in valoare de 1 700 Euro / rezidenta / luna;
* cazare timp de 2 luni in garsoniera mansardata a Institutului, in 1 Belgrave Square, Londra, foarte aproape de Buckingham Palace, Royal Albert Hall si Serpentine Gallery;
* oportunitatea de a initia si dezvolta un proiect cultural nou;
* oportunitatea de a experimenta noi posibilitati si directii in practica artistica prin contactul cu profesionisti si institutii britanice, din aceeasi arie de interes.

Numar de rezidente
4 rezidente pe an.

Documente necesare pentru inscriere:

* formular de inscriere (il puteti descarca aici)
* portofoliu de lucrari, maximum 4 exemple: fotografii (JPG, max. 1MB fiecare) / fisiere audio/video (max. 4MB in total) / texte (max 3 pag format A4). Nu vor fi acceptate documente mai mari.

Data limita de depunere a dosarelor de candidatura:
1 februarie 2011, 19:00 (GMT + 2).

O a doua sesiune de candidaturi se va organiza numai daca cele 4 rezidente anuale nu vor fi acordate integral in luna februarie.

Candidatii si proiectul propus trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

* calitate artistica si relevanta in raport cu abordarile curente din domeniul respectiv in Marea Britanie;
* capacitatea de a identifica parteneriate cu artisti individuali sau organizatii din Marea Britanie pentru a dezvolta proiectul;
* potentialul de realizare si prezentare a proiectului in cel mult un an de la incheierea rezidentei, la Institutul Cultural Roman din Londra sau in alte institutii din Marea Britanie;
* experienta profesionala;
* abilitatea de a comunica fluent in limba engleza.

Calitatea artistica, capacitatea de a identifica parteneriate si potentialul de realizare a proiectului sunt factori decisivi.

Candidaturile se vor trimite pe adresa atticarts @ icr-london.co.uk.

sursa: ICR LONDRA

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
35.153.156.108