caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Mai este anchetat Ion Coja pentru negarea Holocaustului? – interpelare în Senat

de (13-12-2010)
4 ecouri

Parlamentul României

Senat

Adresatǎ: Doamnei Laura Codruţa KÖVESI, Procuror General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

De cǎtre: Domnul senator Raymond LUCA, circumscripţia electoralǎ

nr.  43, colegiul uninominal 2, Strǎinǎtate

Obiectul interpelǎrii: necesitatea autosesizǎrii Parchetului General în legǎturǎ cu încǎlcarea repetatǎ a  Legii nr. 107 din 27 aprilie 2006

In numeroasele interpelǎri pe care vi le-am adresat cu privire la încǎlcarea în mod repetat, de cǎtre domnul Ion Coja, a a Legii nr. 107/2006, va semnalam asupra lipsei de interes a autoritǎţilor competente în ceea ce priveşte un caz flagrant de nerespectare a legislaţiei în vigoare.

Nu este cazul sǎ reiau argumentaţiile din interpelǎrile precedente, dar vǎ rog sǎ precizaţi, doamnǎ procuror-general:

–  Câte persoane au fost cercetate penal după 2002, în temeiul Ordonanţei de Urgenţǎ a Guvernului nr. 31/2002 şi al Legii 107/2006?

–  Dintre acestea, câte au fost inculpate şi câte condamnări definitive şi irevocabile au fost pronunţate?

–  Care este stadiul cercetǎrii domnului Ion Coja, in cazul incǎlcǎrii de cǎtre acesta a Legii 107/2006?

Solicit rǎspuns în scris.

Raymond Luca

Senator PNL

13 decembrie 2010

N.Red. Pentru detalii cu privire la istoria acestui caz consultați articolul Parchetul se joacă de-a v-ați ascunselea cu negaționistul Ion Coja, http://www.acum.tv/articol/10282


Ecouri

  • Arieh: (24-12-2010 la 17:15)

    Conduc de vreo cateva luni o polemica intelectuala cu domnul Coja. Ce sa va spun, numai sapa si lopata ii pot lua glasul. E antisemit acerb si negationist al holocautului de mana intai. Fiecare articol de al lui este o incalcare a legii, dar nimanui nu_i pasa. Pasa-mi-te ca cei care ar trebui sa ia masuri serioase contra domnului Coja sunt in tacere de acelas hram. Deunazi i-am dedicat o poezie in care este descris cine si ce este el in efect. Citez numai doua randuri dela sfarsitul poeziei, relevante la subiect:
    „In Romania de azi nea Nae”
    „Locul dumitale este la parnaie”
    in atentia procuraturii romane.

  • Petru Clej: (24-12-2010 la 18:19)

    Polemica cu domnul Coja este imposibilă, cu atât mai mult una intelectuală.

  • Neo-nazist las anonim "Ion Tinarog": (31-12-2010 la 07:35)

    Ce tot vreti, mai (sa nu va mai spun ce sunteti)? Voi vreti sa condamnati oameni pentru ceea CE SPUN. Este total impotriva democratiei. Oamenii se condamna numai pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce gandesc sau cred si, eventual, spun. Condamnarea pentru ceea ce spun oamenii, este o dictatura ordinara, imputita! Dictatura ovreiasca!

  • Petru Clej: (31-12-2010 la 08:03)

    Poltronul antisemit „Ion Tinarog – ” eroul” articolului „Cum gândește un neonazist român” publicat in revista ACUM pe 22 august 2010 – nu este doar un extremist cu mintea naclaita de ura, este si un ignorant care habar nu are de regulile de functionare a democratiei.

    In primul rand, habar nu are ca intr-un stat de drept daca o lege este in vigoare (in cazul de fata 107/2006 privind incriminarea negarii Holocaustului) ea trebuie respectata pana la abrogarea ei.

    In al doilea rand, in orice tara democratica exista legi care pedepsesc delicte precum insulta, calomnia sau incitarea la ura de orice fel, astea nu sunt o inventie a „dictaturii evreiesti” asa cum bate campii acest sfertodoct neo-nazist.

    Este hilar cum un individ care militeaza (sub acoperirea lasa a anonimatului, ii e frica si de propria umbra) consecvent pentru distrugerea democratiei si instaurarea unui regim de dictatura fascista se plange de … incalcarea libertatii de exprimare!!!!!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
44.213.75.78