caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Bienala Internaţională VIDEOZONE, ediţia a V-a, Israel, 23-29 noiembrie 2010

de (25-11-2010)

În perioada 23-29 noiembrie 2010, în Israel va avea loc cea de-a V-a ediţie a Bienalei Internaţionale VIDEOZONE.

România va participa cu o prezentare generală despre arta video, cu accent pe creaţiile recente, realizată de Irina Cios, directoarea Centrului Internaţional pentru Artă Contemporană (CIAC/ICCA) din Bucureşti. În cadrul programului sunt incluse 8 lucrări video realizate de artişti contemporani din generaţia tânără: Bogdan Teodorescu, Regele Ionescu, Ştefan Constantinescu, Delia Popa, Nicu Ilfoveanu & Michele Bressan, Irina Botea, Cristina David.

României îi este rezervată seara de 26 noiembrie, începând cu orele 17:30 (Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv, Str. Kalisher nr. 5).

Ediţia de anul acesta a Bienalei se va desfăşura la Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv (organizatoarea evenimentului), Cinemateca din Tel Aviv, Centrul pentru Artă Digitală din Holon şi Muzeul de Artă din Petach Tikva. Video Zone este singura bienală internaţională specializată pe arta video, organizată în Israel. Centrul de Artă Contemporană (CCA) din Tel Aviv, instituţie foarte bine cotată pe plan internaţional, este deja partener tradiţional al ICR Tel Aviv. Directorul CCA, Sergio Edelsztein, unul dintre cei mai influenţi curatori din lume, a reuşit să aducă în Israel nume sonore ale artei contemporane, ca Marina Abramovic, Jan Tichy sau John Baldessari. Cele 30 de evenimente programate în cadrul Bienalei din acest an vor cuprinde selecţii de curatori realizate de importante nume pe plan internaţional, precum Lori Zippay, Marcel Schweirin, June Yap şi alţii. Vor fi prezentate şi comentate lucrări realizate de peste 150 de artişti, printre care se regăsesc nume dintre cele mai importante pentru evoluţia acestui gen al artei contemporane: Nam June Paik, Bill Viola, Bruce Nauman şi alţii.

Eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Mai multe detalii: www.icr.ro/videozone5ro

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Proteste ale tinerilor în Anglia împotriva triplării taxelor universitare

Mii de tineri, studenți și elevi, au protestat în mai multe orașe mari și centre universitare din Anglia împotriva planurilor...

Închide
54.82.44.149