caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Nicolas Simion Sextet “Transylvanian Jazz” în Israel

de (12-11-2010)

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, jazz-ul românesc va fi prezent pentru prima dată în Israel prin Nicolas Simion Sextet “Transylvanian Jazz”, în perioada 15 – 18 noiembrie a.c.

Grupul va concerta în două dintre cele mai titrate cluburi de profil din țară, urmând să aducă în atenția publicului o selecție de jazz inspirat din folclorul românesc și balcanic, cu influențe klezmer, punctat cu elemente de folk, pop și jazz modern.

În afara spectacolelor de la Tel Aviv și Ierusalim, Nicolas Simion Sextet “Transylvanian Jazz” va susține un workshop/masterclass pentru studenții de la Rimon School of Jazz and Contemporary Music, instituție de prestigiu recunoscută pe plan internațional pentru calitatea absolvenților, mulți dintre ei deveniți muzicieni celebri.

Programul concertelor cu public:

16 noiembrie, ora 21.30 – Yellow Submarine (Ierusalim, Str. Erkevim nr.13, Talpyiot)
intrare liberă: http://www.yellowsubmarine.org.il/shows.asp

17 noiembrie, ora 20.00 – Levontin 7 (Tel Aviv, str. Levontin nr.7)
intrare 50 NIS: http://www.levontin7.com/calendar.asp

Nicolas Simion, muzician internațional de origine română, este cunoscut în Europa ca fiind cel mai important jazzman cu repertoriu bazat pe folclorul românesc. Mai multe detalii despre biografia și discografia sa: http://www.nicolassimion.com/.

Componența grupului care va efectua turneul în Israel este următoarea: Zoltan Lantos, vioară (Ungaria); Omer Klein, pian (Israel); Norbert Scholly, chitară (Germania); Martin Gjakonovski, bass (Macedonia); Lieven Venken, percuție (Belgia); Nicolas Simion, saxofon (România).

Mai multe detalii despre turneu și muzicienii invitați:

http://www.icr.ro/nicolassimioninisrael_ro

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
ASR Principele Radu al României va susține la Teatrul Național București conferința “Înțeleapta cârmuire”

Duminica, 14 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, Alteta Sa Regala Principele Radu al...

Închide
3.15.147.53