caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Summit-ul Dunării

de (31-10-2010)

Ambasada României din S.U.A. anunţă desfăşurarea  în 8 noiembrie 2010 la Bucureşti- Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, a Summit-ului  Dunării, eveniment major de dezbatere pe marginea aspectelor legate de orientările mari de care se va ţine cont în structurarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării- un model de dezvoltare regională la nivel european, lansată la iniţiativa României şi Austriei în 2008, urmând a se concretiza la finalul acestui an. Scopul Strategiei Dunării este de a asigura dezvoltarea economică, socială şi culturală a statelor şi regiunilor situate în bazinul hidrografic al acestui fluviu, cu respectarea normelor de protecţie a mediului.

La Summit-ul Dunării de la Bucureşti au fost invitate să participe la nivel înalt, 22 de delegaţii reprezentând guvernele naţionale ale celor 14 state din bazinul Dunării, preşedintele Comisiei Europene, prim-miniştrii / guvernatori ai celor 6 landuri riverane din Germania şi Austria şi primarul oraşului Ulm din Germania. De asemenea, Polonia a fost invitată în calitate de observator.

Summit-ul se va desfăşura sub următorul format: o primă sesiune plenară (cu accesul presei la discursurile de deschidere, respectiv oportunităţi de imagine), un dejun de lucru şi cea de-a doua sesiune plenară destinată adoptării Declaraţiei de la Bucureşti a Summit-ului, urmate de o Conferinţă de presă (informaţii privind programul evenimentului regăsiţi accesând link-ul: http://www.mae.ro/summitul-dunarii).

Reprezentanţii mass-media care doresc să participe la acest eveniment sunt rugaţi să completeze formularul de acreditare, pe care să îl trimită completat şi scanat la Departamanetul de Comunicare al MAE la adresa de e-mail presa@mae.ro însoţit de copia scanată a unui act de identitate şi a legitimaţiei de presă.  Formularul de acreditate al jurnaliştilor poate fi descărcat direct de pe website-ul MAE, de la următoarea adresă: http://www.mae.ro/sites/default/files/summit_dunare_form-acred.doc .
Persoana de contact este dna. Aurelia Grosu (telefon: +4021.431.1604, +4021.431.1377, fax: +4021.319.21.95, e-mail: aurelia.grosu@mae.ro).

Accesul presei acreditate este permis pe baza unui ecuson care va putea fi ridicat în ziua evenimentului, la faţa locului, cu o oră înainte de începerea oficială a Summit-ului, fiind necesară prezentarea legitimaţiei de presă şi a unui act de identitate.

Pentru agenda actualizată a evenimentului, precum şi pentru informaţii suplimentare, accesaţi link-ul Summit-ului:

http://www.mae.ro/summitul-dunarii

http://www.mae.ro/strategia-dunarii

Autorităţile guvernamentale şi locale, institutele de cercetare, reprezentanţii societăţii civile, mediului academic şi de afaceri, vor participa la dezbaterea publică pe această temă.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ia Moțiunea, neamule !

O motiune nu aduce nici primavara, nici o ameliorare imediata a vietii din Romania.

Închide
3.81.97.37