caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

De ce am votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Boc

de (31-10-2010)
2 ecouri

In primul rind, din cauza ca orice prilej oferit pentru a indeparta guvernul Boc de la guvernarea tarii este un lucru corect. Cind ai ajuns sa te „bucuri” de mai putin de 10% incredere, nu poti guverna eficient si mai ales nu ai acoperirea morala de a lua masuri de austeritate de o asemenea gravitate.

In al doilea rind, din cauza nerespectarii procedurilor democratice cele mai elementare in cadrul dezbaterilor parlamentare. Actuala majoritate a ajuns sa ignore tot ceea ce procedural i-ar impiedica sa comita abuzuri. Nici macar pe vremea presedentiei lui Adrian Nastase la Camera Deputatilor (eram secretar, stiu ce spun), intre ’92 – ’96, nu se intimplau astfel de incalcari de regulament! Modul in care s-a procedat la asumarea raspunderii in lipsa qvorumului de sedinta, in conditiile in care a fost ceruta procedura apelului nominal in repetate rinduri si in mod regulamentar de catre opozitie, arata cit de departe s-a ajuns! Nimic nu a impiedicat actuala majoritate sa fie prezenta IN MAJORITATE ca sa-si respecte primul ministru. Ori nici macar PDL nu si-l mai respecta! Poate din cauza ca fusesera legati de scaune cu o zi in urma? ZERO voturi in favoarea guvernului la motiunea de miercuri spune si asta ceva!

In al treilea rind, am votat motiunea de cenzura impotriva guvernului si din cauza ca isi ignora proprii senatori din comisia de educatie din Senat care s-au opus asumarii raspunderii pe lege – vezi declaratia senatorului Hardau, presedintele comisiei.

Aceasta explicatie este cu atit mai necesara si din cauza ca nu sunt de acord cu pozitia exprimata de PNL, care s-a manifestat impotriva studierii unor materii in limba minoritatilor. Or eu sunt de acord si daca legea venea la dezbateri in plenul Senatului, eu as fi votat respectivele articole de lege, asa cum am mai promis. Asa cum sunt iarasi de acord cu incompatibilitatile stabilite de proiectul guvernamental si care au fost eliminate de catre comisia (de rectori) de la Senat. Cum as fi fost de acord si cu pozitia guvernului in privinta studierii religiei in scoala (materie optionala) si care a devenit de neacceptat pentru mine asa cum a iesit de la Camera Deputatilor si mentinuta in comisia din Senat (materie obligatorie).

In concluzie, in mod paradoxal, eu as fi avut mai multe motive sa sustin pozitia guvernului decit cea a Parlamentului pe legea educatiei, dar n-o sa am ocazia din cauza abuzurilor actualei puteri, care a ajuns sa se foloseasca de mijloace nedemocratice pentru as atinge scopurile, chiar si atunci cind are dreptate!

Raymond Luca

Senator PNL

www.raymondluca.com

Ecouri

  • Petru Clej: (1-11-2010 la 07:48)

    Raymond, a propos de perioada in care ai fost deputat, 1992 – 1996, imi aduc aminte cum s-a adoptat la Senat proiectul legii privind imobilele nationalizate (adoptata ca 112/1995, una dintre cele mai abuzive legi de dupa 1990, ale carei efecte se mai simt si azi), adoptata cu voturile a 72 de senatori (PDSR, PUNR, PRM, PSM) din 143. Opozitia l-a acuzat pe presedintele Senatului ca a permis adoptarea desi patru dintre cei 72 de senatori ai majoritatii nu erau de fapt prezenti in sala la momentul votarii.

  • Valeriu Musat: (7-11-2010 la 06:38)

    Sa ne aducem aminte cum a fost „aprobata” ultima constitutie . A durat doua zile votul si se umbla prin piete dupa iscalituri la referendul de aprobare. Pe atunci erau la putere oamenii lui Iliescu- Nastase („specialist” in drept constitutional) si nu le pasa . Iar ce a iesit vedem si acuma !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Inceput de drum … spre Vest (2)

Mi-a fost absolut imposibil sa mananc ceva in avion. Prea multe sentimente si senzatii; continuam sa traiesc la intensitate maxima...

Închide
18.119.125.135