caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Filosoful israelian Marcelo Dascal, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava

de (24-10-2010)

Cu prilejul desfăşurării la Suceava, în intervalul 27-29 octombrie a.c., a Conferinţei internaţionale „Ingineria Singularităţii”, manifestare ştiinţifică organizată de Catedra de Filosofie, Ştiinte Sociale şi Politice a Universităţii ”Ştefan cel Mare” în colaborare cu Societatea Română de Filosofie, Inginerie şi Tehnoetică, profesorului universitar israelian Marcelo Dascal, de la Universitatea din Tel Aviv i se va acorda titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii sucevene.

          La conferinţa „The Engineered Singularity” vor participa câţiva dintre cei mai importanţi gânditori contemporani din Brazilia, Canada, Franţa, India, Israel, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, S.U.A. specializaţi în cercetarea influenţei tehnologiilor emergente (robotică, nanotehnologie, inginerie genetică), cadre didactice universitare şi doctoranzi, în total un număr de aproximativ 50 de participanţi.

          Născut în 1940 în Sao Paulo-Brazilia într-o familie cu rădăcini în Bucovina, Marcelo Dascal este un filozof şi lingvist israelian, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

          Marcelo Dascal, care a predat la universităţi din SUA, Brazilia, Mexic , Franţa, Italia, Portugalia, Elveţia, şi a deţinut importante funcţii de cercetare, este preşedinte al Asociaţiei de Filozofie Noul Israel şi al Asociaţiei Internaţionale pentru Studiul Controverselor. În 2003 şi 2008 a fost ales şi reales membru în Comitetul de conducere al Federation Internationale des Societes de Philosophie (FISP).

          Marcelo Dascal are şi o bogată activitate editorială: este co-fondator şi redactor al revistei filozofice internaţionale „Manuscrito” (Campinas, Brazilia), fondator şi editor a două serii de cărţi în ebraică şi co-editor al unei serii de carte în limba engleză.

 

(Monitorul de Suceava, 22 octombrie 2010)

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Concluzii pripite

O tânără programatoare, mamă a doi gemeni, suferă la locul de muncă un stop cardio-vascular care îi este în cele...

Închide
3.142.196.27