caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cutia Pandorei



 

Intoarcerea caricaturistului Rudi Schmueckle la Sibiu

de (29-8-2010)

Ne stim de peste 45 de ani. Am fost vecini in cartierul de dincolo de Gara Mare cu birturi si cu birjari „shozi”(termen de al nostru din Sibiu). Am fost vecini in Freiburg, Germania. Caricaturile sale imbogatesc Sibiul.

Candva la urcarea treptelor, in dreapta Ursulinelor, tatal sau era maistru ceasornicar purtator al unei indeletniciri deprinse undeva prin Europa mecanismelor de mare precizie.

Mergand catre liceu il zaream prin geamul pravaliei aplecat si concentrat sa redea viata timpului oprit. Ma opream sa-i dau binete doar pentru cateva clipe.

Fiul ratacitor si intors acasa in acelasi praf al strazii copilariei noastre drege respiratia unui timp diferit, contorsionat in caricutura si in haz de necaz.

Caricaturile sale au facut ocolul lumii in zeci de expozitii in România, Germania, Belgia, Olanda, Franţa, Turcia, Japonia, Italia, Croaţia, Austria, Slovenia, Spania, Cehia, Israel, Portugalia.

Rudi Schmueckle, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Germania şi al FECO (Federation of World Cartoonists Organisation), se prezinta ca un adevarat conte al unei arte de veselie, de sfidare a mortii prin ras si prin rafinament,
Acest “Johann von Turbinka”, minunat farseur in Piata Mare reuseste in desenul sau sa ferece moartea intr-un desen.
A renuntat la confortul vietii de pensionar german alegand Sibiul natal.

Sa speram ca legile noi de impozitare ale artistilor si birocratia de astazi nu-l vor alunga din nou din tara .

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Guvernul se comportă bădărănește cu contribuabilul

Am înţeles că Guvernul are nevoie de bani pentru a reduce deficitul bugetar. Am mai înţeles că, pentru înfăptuirea acestui...

Închide
35.175.212.5