caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Stiati ca...?



 

Relaxare, revitalizare cu regina florilor

de (4-10-2009)

În antichitate petalelor de trandafir li s-au atribuit puteri miraculoase, fiind folosite în farmacologie, cosmetică, medicină, etc. Regina florilor , trandafirul prezintă efecte terapeutice imposibil de ignorat.

Trandafirul salbatic are in jur de 150 specii raspandite pe glob , de la gradina din spatele casei bunicii, pana la Valea Trandafirilor din Bulgaria si in multe alte locuri.

Aceasta floare este asociata cu iubirea si cu devotamentul si poate ca cel mai bine exprimat acest lucru a fost in timpul Imperiului Roman cand pe podelele salilor in care se tineau banchetele erau presarate petalele a mii de trandafiri
.
Cleopatra l-a primit odata pe iubitul ei Marc Antoniu intr-o camera plina, la propriu , de petale de trandafir.

Tratamentele moderne cu extract de trandafir incep in secolul al 17 –lea odata cu scrierile herboristului englez Nicholas Culpeper care spunea printre altele:”Ajungandu-mi in maini unele din secrete pe care natura ne invata cum sa o infrumusetam si sa o facem pe ea insasi mai atragatoare, n-am putut face altceva decat sa le raspandesc in folosul celor carora le datorez un atat de mare respect”.

In aromaterapie, efectele psihologice variaza de la tratarea celor care au inima “franta” si pana la alte afectiuni emotionale. Uleiul de trandafir calmeaza si sustine centrul emotional al inimii , dand o senzatie de fericire si o stare generala de bine.

Prin distilare, din petalele de trandafiri se obtine cel mai pretios ulei esential din lume ceea cel face si extrem de costisitor. Petalele de trandafir combat o serie de afectiuni: ale aparatului respirator (raceala, tuse, astm bronsic, ale aparatului digestiv (diareea cronica), reumatism, dureri de cap, insolatie, inflamatii ale tesuturilor lezate, rani etc.

Cel mai folosit in aromaterapie este trandafirul bulgar Rosa Damacena.

Uleiul din acest trandafir care are 36 de petale este disponibil in doua forme: adevaratul ulei esential si uleiul pur. Recoltarea florilor este realizata dimineata devreme , inainte ca , caldura soarelui sa risipeasca aroma.Adevaratul ulei esential este realizat in 2 pasi :primul este distilarea cu abur si al doilea pas este racirea acestui. In urma celui de-al 2-lea pas se obtine pe langa ulei si o apa care mai contine esenta de trandafir.

Uleiul de trandafir este mai dificil de extras, iar cantitatea este extrem de mica – o tona de petale de trandafir produce o cantitate de 453.59237 grame de ulei , fapt care duce la o crestere considerabila a costurilor.

Uleiul de trandafir calmeaza si sustine centrul emotional al inimii, dand o senzatie de fericire si o stare generala de bine. In aromoterapie, efectele psihologice variaza de la tratarea celor care sunt deceptionati in dragoste, pana la alte afectiuni ale sistemului nervos.

Mai este utilizat în in echilibrarea PH-ului pielii, revigoreaza pielea obosita, este des folosit in tratamentul infectiilor cauzate de virusi,ofera pielii un tonus de invidiat, diminueaza ridurile, detoxifiaza pielea si incetineste procesul de imbatranire.

Pentru a scăpa de pistrui se poate folosi o solutie din 300 ml apa de roze, 25 g flori de portocal, 150 ml glicerină, 25 ml alcool de 60 de grade si 2,5 g caolin.

Cu aceasta se fac tamponari ale fetei de 2-3 ori pe zi. Pentru ungerea buzelor crapate rezultate foarte bune se obtin cu un unguent din 20 g petale uscate si macinate de trandafir, care se amesteca in 10 g untura. Se lasă doua zile la macerat, apoi, se incalzeste la foc lent si se mai adauga 20 g pulbere de petale.

Masajul cu namol si trandafir imbina efectele terapeutice ale namolului cu relaxarea profunda a masajului aromaterapeutic.

Nămolul bogat in minerale purifica, stimuleaza circulatia si metabolismul, ajuta la drenajul limfatic, detensioneaza musculatura, vindeca afectiuni ale pielii, reechilibreaza si relaxeaza.

Ceaiul de trandafir: din cinci-sase petale de trandafir se pregateste ceaiul. Cea mai buna perioada pentru folosirea acestei bauturi este atunci cand in cursul zilei apare starea de oboseala…. reduce stresul.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
4 Octombrie – scrutin anticipat in Grecia

Scrutinul parlamentar din 4 octombrie din Grecia a fost precedat de o campanie electorala in care protagonistii au fost sefii...

Închide
3.142.135.86