caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Românii din Marea Britanie sensibilizați la protecția muncii

de (21-9-2009)

Agenția pentru protecția muncii din Marea Britanie lansează azi un program de informare a lucrătorilor români din construcții care se găsesc la Londra.

Programul este menit să protejeze lucrătorii români, adeseori vulnerabili la accidente care pot surveni pe șantierele unde lucrează.

Campania Agenției pentru protecția muncii are ca scop să conștientizeze lucrătorii români de drepturile lor legale, pentru a putea să-și desfășoare activitatea în siguranță. Românii constituie al treilea grup ca mărime printre muncitorii străini din construcții – 6% – după polonezi – 25% și indieni – 17%. În Londra circa 40% dintre lucrătorii din construcții provin din afara Marii Britanii, dar studiile arată că acești oameni nu cunosc mai nimic despre regulile de protecția muncii în Marea Britanie și aproape nimeni dintre ei nu a auzit despre Agenția de protecția muncii.

“Este de înțeles dorința muncitorilor străini de a lucra din greu și de a nu se expune pericolelor, dar angajatorii sunt tentați uneori să facă rabat la siguranță și protecția muncii, fără ca ei să poată fi chestionați,” spune un comunicat al agenției.

Lucrătorii români din construcții sunt cei mai numeroși în rândurile comunității românești din Londra, estimată neoficial la peste 50000 de persoane.

Recent, aici au sosit români din Spania și Italia, unde sectorul construcțiilor este în recesiune, atrași între altele și de șantierele pentru Olimpiada din 2012. Cum însă piața muncii nu este pe deplin deschisă, unii dintre ei lucrează la negru, ceea ce îi pune într-o situație dificilă când vine vorba de drepturile lor, inclusiv de protecția muncii.

Agenția pentru protecția muncii a afișat pe pagina sa de internet informații în limba română destinate special acestor lucrători www.hse.gov.uk/construction/romana.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
A apărut asigurare de şomaj

Tot mai multe banci incep sa ia in calcul riscul de somaj, mai ales ca numarul celor fara locuri de...

Închide
35.173.178.60