caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

Concursului Jurnalistic pe teme privind discriminarea si diversitatea!

de (6-9-2009)

A inceput o noua editie a Concursului Jurnalistic, parte a campaniei “Pentru Diversitate.Impotriva Discriminarii”, initiata de Comisia Europeana! Pentru participarea in cadrul competitiei sunt eligibile articole publicate între 1 noiembrie 2008 și 31 august 2009 în presa scrisa sau cea online. Înscrierile pot fi efectuate la adresa http://journalistaward.stop-discrimination.info.

La finalul perioadei de înscrieri, în toate cele 27 de state membre se vor întruni jurii naționale pentru a selecta articolele câștigătoare.
Ulterior, un juriu european va alege cele mai bune trei articole și pe câştigătorul premiului european al jurnaliștilor, dintre cei 27 de câştigători naționali. Câștigătorul premiului I va primi 4 500 EUR, al doilea clasat 3 000 EUR, iar al treilea 2 000 EUR.

“Desi unele forme de discriminare fac parte din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, rareori ele sunt subiect de articole in presa sau de stiri la televizor si radio. Sunt multi cei care continua sa nu se poata urca in mijloacele de transport in comun sau intra intr-o cladire doar pentru simplul motiv ca sunt intr-un carucior cu rotile.

Sunt multi si aceia care nu pot sa concureze pentru o slujba pentru ca sunt prea tineri sau prea batrani comparativ cu cerintele din anuntul de angajare. Sau care fac parte din minoritatile sexuale. Iar situatia comunitatii rome este cel mai bun exemplu de discriminare pe motive etnice. Din acest considerent, toti jurnalistii care se apleaca asupra acestui domeniu spinos fac dovada de curaj si sunt un exemplu al celor si pentru cei care lupta pentru schimbarea mentalitatii. Concursul jurnalistic \”Pentru diversitate. Impotriva discriminarii\” este parte a campaniei desfasurate de Comisia Europeana pentru a atrage atentia asupra formelor de discriminare si pentru a promova diversitatea ca si componenta principala a ceea ce inseamna viata cotidiana a cetateanului european. Competitia le este dedicata jurnalistilor si eforturilor depuse de ei pentru a aduce aceasta tema pe primul loc in agenda publica. Speranta noastra este ca fiecare editie a concursului sa aiba tot mai multi participanti”, declara Niculae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

La nivel national, Concursul Jurnalistic este organizat in parteneriat cu Asociatia Jurnalistilor din Romania si Institutul Media pentru Diversitate.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati comunicatul de presa.

http://www.mediadiversity.eu/ro/evenimente/7-comisia-europeana-da-startul-unei-noi-editii-a-concursului-jurnalistic-pe-teme-privind-discriminarea-si-diversitatea.html

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ungurii din România cer din nou autonomia Ținutului Secuiesc

Stema Tinutului SecuiescLa Miercurea Ciuc a avut loc prima Mare Adunare a reprezentanţilor administraţiilor locale din Ţinutul Secuiesc, organizată în...

Închide
3.238.86.122