caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Comuniștii din Republica Moldova reînvie sperietoarea unionismului

de (3-9-2009)

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, care boicotează lucrările parlamentului nou ales și dominat de Alianța pentru Integrare Europeană, a emis următorul comunicat în urma reuniunii conducerii sale de vârf:

\”Apreciind evoluţia proceselor politice din Republica Moldova în ultimele săptămîni, Partidul Comuniştilor face următoarele concluzii:

În primul rînd, fiind creată contrar voinţei alegătorilor şi propriilor declaraţii de program, majoritatea din Parlamentul ţării nou-ales constituie un atac grosolan al unei reacţii politice extremiste, o tentativă de restaurare a puterilor unioniste din trecut şi a unui capitalism primitiv sălbatic. O dovadă necondiţionată şi semnificativă în acest sens serveşte alegerea ilegală de către această majoritate în funcţia de noul Preşedinte al Parlamentului a lui Mihai Ghimpu – politician ale cărui viziuni unioniste radicale sînt cunoscute întregei societăţi moldoveneşti. Nu lasă loc de îndoială faptul că majoritatea liberală de dreapta creată în Parlament, în felul său actual, reprezintă o ameninţare evidentă la adresa viitorului statului moldovenesc, la adresa securităţii acestuia, dezvoltării sociale şi economice, integrării europene şi posibilităţii restabilirii integrităţii teritoriale.

În al doilea rînd, Partidul Comuniştilor, bazîndu-se pe logica legii, pe devotamentul său faţă de principiile consolidării întregei societăţi moldoveneşti, pe necesitatea stringentă a unei stabilizări politice şi economice cît mai curînde, îşi va continua eforturile de creare a unei coaliţii anticriză de centru-stînga parlamentare a partidelor politice. În opinia unanimă a tuturor comuniştilor, doar o asemenea cale va permite Republicii Moldova să evite noi alegeri parlamentare anticipate, va crea condiţii pentru revenirea ţării pe făgaşul democraţiei, menţinerii independenţei şi suveranităţii ei.

În al treilea rînd, în cazul în care vor fi epuizate toate posibilităţile de creare a unei majorităţi parlamentare responsabile şi patriotice, Partidul Comuniştilor consideră oportună examinarea chestiunii cu privire la trecerea sa în opoziţie. Şi deja în acest statut responsabil, în mod hotărît şi ferm, de a opune rezistenţă oricăror tentative ale puterilor reacţiei unioniste de a întoarce îndărăt progresul ţării, de a lipsi Republica Moldova şi poporul ei de orice perspectivă de dezvoltare independentă şi demnă.
Partidul Comuniştilor face un apel către toată societatea moldovenească să dea dovadă de sînge rece, de rezistenţă şi de devotament faţă de principiile democratice. Partidul Comuniştilor garantează că în orice situaţie, fie ea cît de complicată şi critică, în politica sa va rămîne o putere politică principială, consecventă şi care apără cu fermitate interesele poporului Republicii Moldova şi ale dezvoltării sale suverane\”.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Marina Nicolaev- Scriitorul lunii septembrie-2009

La nuit de l’hippogriffe I (le jardin aux pommes d’or) d’un moment à l’autre l’espace se métamorphose en cygne tandis...

Închide
44.204.34.64