caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Premierul Karamanlis convoacă alegeri anticipate în Grecia

de (2-9-2009)

In climatul de blocaj politic si sub presiunile opozitiei premierul conservator Konstantinos Karamanlis a anuntat alegeri anticipate cu un discurs caracteristic limbii de lemn neintelese de popor.

Premierul a ales calea retragerii prin lupta politica care sa duca la o infringere onorabila.

Sondajele de opinie scot cistigator pe George Papandreu presedintele partidului de opozitie PASOK (socialist) care ar putea sa devin al treilea Prim-Ministru din familie dupa bunic al carui nume poarte si tatal lui Andreas Papandreu.

Incepind cu sfirsitul anilor 50′ lupta politica este marcata de rivalitatea familiilor Papandreu si Karamanlis. In alegerile de la inceputul lunii noembrie se vor infurnta nepotii din cele doua familii legendare.

Economia tarii conditionata de balanta bugetului de stat care inregistreaza un mare deficit este la un pas de dezastru.

Scadenta platii datoriilor externe de stat este presanta iar statul nu mai are resurse de plata.In ciuda unor valuri de impozite noi aplicate fara discernamint bugetul statului nevind resurse suficiente va trebui acoperit de un nou imprumut.

Oricare ar fi urmatorul prim-ministru ales acesta va trebui sa gaseasca 50 de miliarde de euro si nu din pamint din iarba verde ci prin imprumut, emiterea de obligatiuni de stat si alte masuri extreme.

Omul de pe strada nu mai are nici un interes pentru politica si cele doua mari partide care isi impart puterea din 1974 de la caderea dictaturii coloneilor.

Urmeaza sa asistam la un vor de protest si nu la un vot de incredere in cistigator.

Psihologia oamenilor este mai rea decit aceea din Romania anului 1989, este un aer de decadere totala fara sanse de redresare.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ungurii din Slovacia protestează împotriva restricțiilor lingvistice

Thousands of ethnic Hungarians have demonstrated in Slovakia, to protest against a new law that limits the use of minority...

Închide
44.211.116.163