caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Comunicat privind retrocedarea „Complexului Furnica”

de (26-8-2009)

Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei este autorizat sa transmita urmatorul comunicat:

In legatura cu declaratiile care au aparut in presa privind ilegalitatea retrocedarii “Complexului Furnica”, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui este imputernicit sa faca publica pozitia competenta a avocatului Casei Regale, maestrul Adrian Vasiliu:

1) Constructia care a luat denumirea de “Complex Furnica” in timpul regimului comunist a apartinut dintotdeauna Domeniului Peles, fiind edificata de Majestatea Sa Regele Carol I;

2) La momentul confiscarii Domeniului Peles, in mod abuziv si samavolnic de statul comunist, aceasta constructie exista in forma si dimensiunile actuale si deservea Batalionul de Garda Regala. Constructia nu a fost redimensionata de statul roman dupa preluare iar expertiza efectuata a stabilit clar ca ea a ramas in acceeasi forma si dimensiuni;

3) Faptul ca, ulterior preluarii abuzive, acestei cladiri i s-a dat alta destinatie si a fost redenumita “Complexul Furnica”, nu impiedica retrocedarea, cata vreme ea ramane proprietatea deplina a Majestatii Sale Regelui Mihai I si trebuie restituita in starea in care se afla conform Legii 10/2001. In notificarea facuta pentru restituirea Domeniului Peles Majestatii Sale Regelui de catre statul roman au fost cerute toate constructiile existente pe terenul de 60 ha ce constituie Domeniul Peles, inclusiv constructia denumita “Complexul Furnica”.

4) Statul roman nu are de incasat nici o creanta in valoare de 10 millioane de euro de la Majestatea Sa Regele Mihai, asa cum se pretinde, cata vreme aceasta suma nu este recunoscuta si nici stabilita printr-o hotarare judecatoreasca. In schimb, statul roman ar putea avea un debit fapta de proprietarul Domeniului Peles rezultat din 60 de ani de folosinta abuziva a bunului altuia;

5) Biroul de presa al Majestatii Sale Regelui este imputernicit sa puna la dispozitia presei, spre consultare, notificarile trimise nu numai Primariei Sinaia, cum gresit se spune in anuntul Corpului de Control al Guvernului, ci si RA-APPS, precum si referatul de preluare si inventariere in care se descrie cladirea Batalionului de Garda Regala, actualul “Complex Furnica”, compusa din 72 camere.

6) Consideram ca prin actiunea Corpului de control al Guvernului se doreste blocarea negocierilor dintre parti, care sunt de natura sa puna capat oricaror neintelegeri privitoare la punerea in executare a actului firesc de restituire a Domeniului Peles catre adevaratul proprietar.

Alice Dutu
Ofiter PR
Casa Majestatii Sale Regelui Mihai I

Palatul Elisabeta
Sos. Kiseleff 28
Sector 1, 011347
Bucuresti
Tel: +40 21 319 09 72/int. 101
Fax: +40 21 319 08 92
Mobil: 0040 724 222 750
E-mail:birou.presa@palatulelisabeta.ro

Ecouri

  • gioia: (26-8-2009 la 00:00)

    sa ma iertati ca ma bag si eu ..ca furnica-n lapte…dar…cine-mi retrocedeaza alea doua casute de chirpic si lut pe jos a bunicilor mei???
    inteleg ca se nationaliza bunurile bogatasilor”asupritori si exploatatori” al poporului..dar bunicii mei doar atat aveau si meseriile lor..

  • gioia: (26-8-2009 la 00:00)

    pt petru clej
    !!!!!!
    nu prea am avut timp la dispozitie sa fiu „spalata”…am plecat la varsta de 13 ani..
    „inteleg” se refera strict la ideologia comunista…care tocmai sa dezmintit luand de la saraci..si daca tot amintiti de o lege pt toti..ce se intampla cu bordeele strabunilor mei??le voi primi indarat?!?!!
    si inca ceva : dece va mira asa de tare ca 3 generatii de romani „crescuti” in sanul unui regim dictatorial asi pastreaza in continuare mentalitatea? nu sunt de blamat si nici de dispretuit..e greu de inteles pt un om trait in libertate si democratie dar cu un pic de ratiune putem intelege..

  • Petru Clej: (26-8-2009 la 00:00)

    Doamnă Gioia,

    Jefuirea de către regimul comunist a bordeielor străbunilor dumneavoastră este la fel de gravă ca jefuirea averilor familiei Regale sau a altor „esplotatori” cum zicea idiotul care a condus România înainte de-al fi împușcat foștii lui tovarăși. După cum la fel de gravă este nerestituirea proprietăților tâlhărite indifirent dacă sunt bordeie sau palate. Asta a fost poziția mea publică pe care am exprimat-o în mod constant.

    În rest, spre deosebire de dumneavoastră, mi-am petrecut primii 30 de ani din viață – până la 22 decembrie 1989 în România comunistă – aceeași unde au trăit și acești spălați pe creier care nu se mai curăță la minte nici după 20 de ani de la înlocuirea lui Ceaușescu cu Iliescu.

    Nu mă miră deloc, dar nici nu sunt obligat, în anul 2009, să le mai dau circumstanțe atenuante. Dacă ar citi cu atenție revista ACUM și ar uita gogomăniile cu care au fost îndoctrinați (și mai sunt și în continuare) poate s-ar mai deștepta. Dar după cum vedeți, nu vor.

  • Petru Clej: (26-8-2009 la 00:00)

    Observ că spalarea pe creier comunistă nu a ocolit-o nici pe gioia, dacă e în stare să scrie: „inteleg ca se nationaliza bunurile bogatasilor „asupritori si exploatatori” al poporului…”.

    Indiferent de ghilimelele pe care le pune, o asemenea opinie este descalificantă. Naționalizarea (mai corect jefuirea în cazul regimului comunist) e la fel de gravă și dacă are ca victime „exploatatori” și meseriași. E o chestiune de principiu. Însă acest mod de gândire (să moară capra vecinului) ante-datează chiar spălarea pe creier comunistă.

  • gioia: (26-8-2009 la 00:00)

    e adevarat…nu vor dar nici nu pot!
    nu e nimic nou sub soare!!
    exodul din egipt ilustreaza exact ce se intampla acum in romania!!
    problema e mult mai profunda si complexa decat putem sa o dezbatem aici..asa cred..



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ucenici cu Părul Alb

Se ştie că după o viaţă de muncă şi eforturi susţinute pentru pâinea cea de toate zilele, când omul ajunge...

Închide
18.117.153.38