caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Dialog Intercultural



 

Calatrava face publice planurile pentru noul pod pietonal din Calgary – Canada

de (30-8-2009)

Autor: Diane Pham

De curand au fost facute publice planurile pentru noul pod pentru pietoni si biciclisti,, in valoare de 24.5 milioane de dolari, care urmeaza a fi construit in orasul Calgary – Canada. Noul pod intitulat \”Podul Pacii\” se va intinde peste raul Bow si va putea permite traficul a 5 000 de biciclisti si pietoni zilnic din si spre centru orasului. Prognozat a se finaliza in 2010, podul indeplineste conditiile impuse de Consiliul orasului Calgary pentru integrarea si implementarea masurilor care sa sustina variante ecologice de transport pentru membrii comunitatii.

Designul podului asemanator unei capcane chinezesti pentru degete este departe de linia arhitecturala a podurilor proiectate de Calatrava, recunoscute prin stalpii zvelti si tesatura de calburi. Cu toate acestea, realizarea a 130 de metri de spirala nu este o joaca. Noul pod nu va avea nici un stalp pentru sprijin amplasat in albia raului, acest lucru permitandu-i sa se miste relativ liber intre cele doua puncte de sustinere de pe fiecare mal.

Podul va oferi trasee separate pentru biciclisti si pietoni si va fi integral acoperit in sticla, permitand astfel folosirea acestuia pe tot parcursul anului. Imaginea finala a podului va fi completata prin folosirea unor culori vii, apartinand steagului Canadei, alb si rosu.

\”Podul Pacii\” este un exemplu de urmat pentru alte orase care urmaresc sa fie la zi cu tehnologia, sa se dezvolte durabil si sanatos prin incurajarea membrilor comunitatii in alegerea unor metode de transport ecologice si benefice pentru sanatatea lor.

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mihai Ghimpu – noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova ales la 29 iulie l-a ales în sesiunea sa inaugurală pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, președinte...

Închide
3.238.87.31