caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Universul Copilariei



 

Elevi romani, proiectanti ai unei statii selenare

de (10-8-2009)

Tinerii care au reprezentat cu succes România la cea de-a XVI-a editie a concursului de design ştiinţific ŤInternational Space Settlement Design Competitionť s-au intors acasa in cursul zilei de ieri, 6 august, transmite Romanian Global News citand un comunicat de presa.
Marea finală a concursului adresat elevilor de liceu ŤInternational Space Settlement Design Competitionť s-a desfăsurat, anul acesta, între 31 iulie si 3 august si a reunit peste 1.000 de echipe din întreaga lume. Din rândul lor, doar 15 s-au calificat. Ei reprezintă tări precum India, Pakistan, Australia, Uruguay, Regatul Unit al Marii Britanii, România şi SUA. Tema din acest an a competitiei, organizate de NASA şi Compania Boeing din SUA, a constat în elaborarea unei aşezări umane în spaţiul extraterestru.
Roman Mihai, Rareş Curatu, George Mandreşi, Dan Mocanu, Lavinia Brăilescu, Monica Păun, Alexandra Bogatu, Codruţa Barbu, Dana Pisică, Ozgür Osman, Adrian Velicu, Răzvan Marinescu, Vicenţu Ciorbaru, Ionuţ Mihalcea, sunt cei 14 elevi care au reprezentat, în acest an, Romania si care s-au intors acasa cu un trofeu al prestigioasei competitii.
Echipa României, coordonată de profesorul Ion Băraru, a ajuns să ne reprezinte la Houston în urma semifinalei din Europa de Est.
In competitie, tinerii au fost organizaţi în patru grupuri cu componenţă internaţională. Ei au primit ca sarcină să realizeze în trei zile designul unei staţii umane pe satelitul Terrei, Luna, pe baza unui set de cerinţe foarte stricte elaborat de NASA. Echipa din care au făcut parte reprezentantii tării noastre, a cucerit premiul pus în joc de organizatori, confirmând rezultatele excelente obţinute în ultimii 5 ani, în acest domeniu, de elevii – cercetători români.
În semn de recunoastere pentru rezultatele deosebite obtinute, în iunie 2009, trei dintre acesti elevi, împreună cu profesorul lor Ion Băraru, au primit premiul de excelentă al unei fundatii din Romania, în valoare de 10.000 euro. Premiul le-a fost oferit pentru realizările lor, care au reusit să pună România pe harta stiintifică a lumii, confirmând încă o dată potentialul si resursele tinerilor români.

sursa: wellstimisoara

Ecouri

  • florin predescu: (10-8-2009 la 00:00)

    Minunat articol si este un plus in a evidentia calitatea, entuziasmul generatiilor de maine.
    Magna cum laudae elevilor si celor ce ii indrumeaza !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Tabără de creaţie sub genericul „Holocaustul în artă”

Urmarind expunerea sustinuta de dr. Lya BenjaminAm ajuns la Borsec în cea de a treia zi a taberei organizate de...

Închide
18.224.44.108