caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Alegeri



 

Președinția României – statalitate, echilibru, moderație, forța de a sta împreună

de (5-8-2009)

Declaratia Principelui Radu al României

5 august 2009, Palatul Elisabeta

Guvernarea

Trecem printr-un moment de criza economica si suntem, totodata, in fata unei crize politice si a institutiilor Statului. Ambele slabiciuni au nevoie sa fie inlaturate, repede si bine, de catre societatea româneasca.

Responsabilitatea fundamentala a partidelor politice este sa ofere românilor o guvernare competenta, stabila si cu viziune, pentru urmatorii 4-8 ani. Conform regulilor democratiei si conform Constitutiei României, solutia nu poate veni decât de la Parlament si de la partide. Printr-o dinamica politica rationala si corecta, se poate obtine majoritatea parlamentara care sa genereze un guvern capabil sa faca fata vremurilor actuale, de criza.

Aceasta este directia in care ar trebui sa-si foloseasca puterea si energia capii partidelor politice. Aceasta este ceea ce mediul de afaceri, românesc si international, asteapta de la ei. Aceasta este ceea ce asteapta intreaga societate româneasca.

In schimb, liderii partidelor politice lupta pentru ocuparea fotoliului de Presedinte al României. Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, sunt angajati cu toata forta in campania prezidentiala. Desi Constitutia nu da Presedintelui nici o putere de tip administrativ. Iar România are, acum, o mare nevoie de a fi guvernata bine.

Chem societatea civila, in tot ceea ce are mai valoros, sa aduca in spatiul public analize care sa indrepte clasa politica spre o alta directie de lupta. Sa ajute Institutia Presedintelui României sa se aseze in spatiul valorilor statalitatii, al echilibrului, al moderatiei si al fortei de a sta impreuna. Si sa incurajeze pe cei mai puternici politicieni sa-si asume, in arena Parlamentului, o solutie politica viabila, pentru a oferi tarii o guvernare stabila, predictibila si competenta, in urmatorii 4-8 ani.

Aceasta este calea democratica si responsabila de urmat pentru a scoate România din criza economica si din ambiguitatea politica si institutitonala in care se gaseste astazi.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Da, am fost dat afara de la Cotidianul de domnul Cornel Nistorescu!

Am fost anuntat, neoficial, verbal si de catre colegii mei, ca dl Cornel Nistorescu a decis sa ma dea afara...

Închide
18.209.209.28