caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cutia Pandorei



 

Atentat anti-gay la Tel-Aviv

de (3-8-2009)

Am primit din toate colturile lumii invitatia de a vedea ce s-a intamplat in ultimele zile in Tel Aviv, unde trei tineri homosexuali au fost ucisi fara nici o justificare sau explicatie de catre un fundamentalist musulman.
Acest incident s-a intamplat doar la cateva zile de la pronuntarea sentintei de la ultimul atentat anti-gay din zona, unde criminalul, care a primit o pedeapsa de 12 ani inchisoare, a fost de data aceea un fanatic iudeu. Evident ca aceleasi cauze produc aceleasi efecte, iar homosexualii din Israel sunt supusi unui tir dublu.
Dar ideologia ucidererii este una si aceeasi.

1. Pe cine au ucis acesti oameni?

Sunt sigur ca homofobii din lumea intreaga ar fi gata sa sara cu atacurile pe cei ucisi: asa le trebuie! Sa lase parazile!
Tocmai de aceea ma simt obligat sa explic despre ce este vorba.
In toata lumea se petrece un fenomen care in Romania mai are de asteptat: tinerii isi dau seama din ce in ce mai devreme in viata despre orientarea lor sexuala. Intre varsta trezirii la realitate (la 12-13 ani) si cea a deplinei maturitati sexuale exista un interval, din ce in ce mai mare. Pentru acest grup de adolescenti, intre varsta de 13 si 21 de ani (dar mai ales intre 16 si 21) autoritatile medicale au decis ca trebuie sa se creeze o nisa a lor, in care copiii si adolescentii respectivi sa se simta in siguranta, la distanta de adulti si de orice pericol, in care ei sa poata discuta despre problemele lor, pentru a li se asigura o calitate a copilariei cat mai buna.
Un asemenea centru a fost atacat in Tel-Aviv.

Stim cu totii ca la Yerushalayim un asemenea centru nu ar fi fost in deplina siguranta, datorita cohortelor de religiosi de toate nuantele. Dar orasul Tel-Aviv s-a bucurat pana acum de un renume pasnic!
Iata ca si acest mit, al caracterului pasnic al orasului Tel-Aviv dispare. Spre ce fel de lume ne indreptam?

2. Ce urmeaza dupa uciderea acestor copii?

Un lucru neasteptat, pozitiv s-a petrecut de data asta: intreaga populatie a orasului Tel-Aviv, fara deosebire de orientare sexuala, a luat parte la o contrademonstratie de revolta impotriva crimelor. De azi incolo sunt convins ca nu numai fundamentalistii musulmani, plini de ura fatza de modernitate, dar pana si rabinii care au amenintat nu de putine ori cu cutitele demonstratiile gay si le-au si atacat de cateva ori vor lua la cunostinta ca Israelul ca stat nu permite crimele nici macar daca acestea sunt sustinute de cartile sfinte ale unora!
Sigur ca este necesara o clarificare fundamentala din partea statului evreu in privinta a ce este permis din cartile sfinte si ce este interzis. Dar sunt sigur ca acest lucru va veni treptat, pe parcurs.

3. Surpriza unor analize sociale

Este foarte intresesant rezultatul unor studii publicate acum trei ani. La intrebarea „care sunt obiectivele favorite ale atacurilor musulmanilor in Israel?”, raspunsul a fost uluitor: psihopatii religiosi musulmani evita de multe ori sa atace simbolurile religioase ale evreilor, concentrandu-se mai ales pe simbolurile vietii progresive!
Deci civilizatia moderna ii enerveaza cu mult mai mult pe acestia prin comparatie cu simbolurile religiei habotnice.
Singura concluzie valabila pentru noi toti cei care nu traim in acea zona consta in faptul ca trebuie sa ne cunoastem mai bine dusmanii, si sa fim foarte constienti ca noi toti suntem tinta musulmanilor impenitenti, si nu numai un numar mic de istaelieni din statul Israel.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Adevărul despre învăţarea limbii române în Secuime

Am primit un comentariu foarte interesant, foarte bine şi minuţios scris despre problema învăţării limbii române în zonele din Ardeal...

Închide
18.217.208.72