caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

Da, am fost dat afara de la Cotidianul de domnul Cornel Nistorescu!

de (4-8-2009)

Am fost anuntat, neoficial, verbal si de catre colegii mei, ca dl Cornel Nistorescu a decis sa ma dea afara de la ziar. Mi s-a povestit ca, intrebat care au fost argumentele unei asemenea decizii, dl Nistorescu nu a oferit nici unul care sa indice vreo abatere profesionala din partea mea. A fost un act de vointa si de autoritate.

Intrucit efectele deciziei de astazi a dlui Nistorescu mi-au provocat cel mai dificil, mai absurd si mai nedrept moment al carierei mele profesionale, va rog sa imi ingaduiti sa nu formulez deocamdata decit acest mesaj. Daca as vorbi mai mult acum, ar fi reactii pe care le-ar dicta presiunea emotiilor si poate ca pe unele le-as regreta apoi.

Va multumesc celor care sinteti alaturi de mine si, un egala masura, celor care m-ati cautat la telefon. Acestora din urma, le spun ca deocamdata, fiind peste masura de tulburat, nu as dori sa fac nici un alt comentariu in legatura cu situatia mea, in afara acestui mesaj care sper sa ajunga la dumneavoastra. Cei care ma cunoasteti, stiti ca nu sint un tip nepoliticos! Cei care ma veti cunoaste, veti afla asta! Iertare, va rog!

Inca ceva, o mica marturisire: am fost educat sa nu pun capul in pamint, sa nu ingenunchez in fata absurditatii, sa nu cedez in fata nedreptatii! Nu ma voi schimba! Puteti fi siguri de asta!

E foarte dificil si cind va spun asta, va rog sa nu credeti nici macar putin ca as glumi! Dar nu imi e frica! Sa nu va fie frica nici dumneavoastra!

Va multumesc! Si pentru solidaritate, si pentru intelegere…

Articolul a fost preluat cu aprobarea autorului de pe blogul http://patrasconiu.blog.cotidianul.ro/

Ecouri

  • Maria-Magdalena: (4-8-2009 la 00:00)

    Domnule Patrasconiu,nu e usor dar ce se intampla acum la Cotidianul e inceputul sfarsitului….Dupa plecarile anuntate cred ca in 2-3 luni acest ziar nu va mai exista . Astept sa va citesc in alte publicatii! Nu stiu in care dar astept! Numai bine!!!!!

  • Liviu Antonesei: (4-8-2009 la 00:00)

    Draga Cristi, eu am inceput sa public in Cotidianul la invitatia ta, asa cum, tot la invitatia ta, am publicat si in ziarul local din Timisoara, la care lucrai, citeva articole. Ceea ce ti s-a intimplat acum mi se pare atit de absurd ca aproape nu gasesc cuvintele pentru a-ti scrie. Daca tu nu mai esti acolo, e limpede ca textul trimis pentru miine, va fi ultimul ce va aparea in Cotidianul, desigur daca va mai aparea. Eu, oricum, eram obisnuit sa-si trimit tie articolele, iar cind nu erai in Bucuresti, le trimiteam si celuilalt Cristi. De cind colaborez cu ziarul, s-au schimbat 7 – 8 directori, dar uneori nici nu stiam cine este. Eu nu lucram cu directorii, ci cu tine. Indiferent ca opiniile noastre politice pot fi diferite in unele privinte, nu am avut absolut nici o problema pe parcursul acestei colaborari de citiva ani, nu putini. Nu reusesc sa inteleg gestul d-lui Nistorescu – a fost trimis acolo sa redreseze ziarul sau sa-l distruga? Primele dumisale gesturi directoriale nu-mi par a conduce la vreo redresare, ci la o criza majora. Dar e treaba dumisale si a patronatului. Ti-am scris acest mesaj public, ca sa stii ca sint alaturi de tine, nu de ei. Sper sa nu fie moderat, inghitit de platforma etc. Mult noroc in toate si sanatate celor doua fete ale tale!

  • Rodica Perciali: (4-8-2009 la 00:00)

    Nu ar fi mult mai necesara si relevanta o analiza comparativa a ceea ce a fost Cotidianul inainte de fi vindut de Fam.Ratiu ..cind, in 2003 sau 2004?

    Si cauzele decaderii lui? Situatiile persoanle,chiar daca necesare sa le auzim ca exmeple si context, cind sunt amintite tangential nu ne ajuta ori, sigur, ne intereseaza subiectul ca e vorba de VIATA noastra si a tarii, nu doar de cariera sau scrierile cuiva..Sunt sigura ca s-au facut asmeena analize si rugam pe cineva sa ne faca trimitere. Mass-media tarii si a diasporei a fost si este unul din preocuparile/prioritatile majore ale organziatiilor noastre.dac stiam ca se va decadea in halul asta si ne blocheaza pe toti..in tot..as fi sacrificat mai mult sia s fi dirijat mai mult din energia mea cautariid e ziaristi si invitarii lor in porgramul de Internship , modulul III si sa facem o fundatie si o publicatie speciala..

    dar am pus inainte ..nu, nu cultura cum ati crede si cum reise daca va uitati la web site, dar economicul…caci, nu stiu de ce era greu pt toata lumea sa inteleaga, ca fara el nu vor fi bani in cultura si..pt.publicatii…

    In 2003 s-a pregatit o investigatie/un reportaj pe tema lipsei/slabicinuilor la export ale tarii si, mai ales, cine sunt vinovatii…dar a fost blocat si nu stiu exact de cine..insa a fost o pierdere enorma pt. tara..asa cum in 92 nu a ajuns sa apara la Evenimentul Zilei ceve pe aceeasi tema..sau in Romania Libera cind ziaristii de la economic erau..filologii care nu intelegeau tema si a fost blocat..exact in anii in care erau cele mai mari sansa ca productia unor exporturi sa se revitalizeze..

    Teme despre emigratie/diaspora si romanii de valoare/relevanti pt. tara.. din afara tarii au fost blocate dela Cotidanul de tot..de ce, de cine? de cei carora nu le-a pasat cit pierde tara sau asta au vrut..

    Nici acum nu stiu o ziarista mai buna, pe tema de ami sus, decit Cristina Zarnescu..stie cineva? sau unde e aceasta?

    Cind ziristi care sunt folositori unei tari intregi sunt dati afara e dezastru..Cine protesteaza? Doar li se trimit „condoleante”?

    Unde sunt societatile profesionale si de ce ziaristii au crezut ca e Ok si fara ele??

    Si-au facut singuri un rau si in general romanii isi fac cel mai mare deserviciu – ei inisis si nu politicneii si mafiotii – neparticipind la viata obsteasca..dar a fost ea incuraja de presa??Nu sau nu prea..Dimpotriva, in anii 90, tocmai ziaristii au ironizat societatea civica ..actiunile aomenilor si nu dadea spatii p.tele..Nic macar Mihai bacanu..iar in 1992 Gabriel Andreescu nu a vrut sa dedice la „Revista 22″o pagina civismului grass roots nici cind i-am promis ca o sponsorizam noi..

    Rodica Perciali
    Romanian-American League
    http://www.romanianculture.us



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Atentat anti-gay la Tel-Aviv

Am primit din toate colturile lumii invitatia de a vedea ce s-a intamplat in ultimele zile in Tel Aviv, unde...

Închide
18.224.63.87