caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Alegeri



 

Comuniștii de la Chișinău îl scot de la naftalină (temporar) pe Lenin

de (21-7-2009)
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, la monumentul lui Lenin din ChișinăuLiderul PCRM, Vladimir Voronin, la monumentul lui Lenin din Chișinău

Vizitând pagina revistei Comunistul, organul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, am dat peste acest text:

LENIN GENIUL SEC. XX

Chiar şi mulţi ideologi burghezi au apreciat înalt activitatea lui Lenin şi a guvernului condus de el, aveau o profundă stimă faţă de el. Astfel, unul din diplomaţii SUA, V. Bullit, care a vizitat Rusia din însărcinarea preşedintelui SUA, Willson, îi scria aceluia în raportul său: “Întreaga energie a guvernului Rusiei este îndreptată spre munca făuritoare… În timp de un an şi jumătate el a făcut mai mult decît a făcut ţarismul pe parcursul a 50 de ani”.

Aceeaşi situaţie s-a stabilit acum şi în Moldova. În timp de şapte ani, partidul de guvernămînt a scos Moldova din mlaştina în care unioniştii o scufundaseră în anii de diriguire a lor. Şi afirmaţiile scriitorului englez Herbert Wells despre bolşevici în anul 1920 de asemenea amintesc despre realitatea de astăzi din republica noastră: “În acele timpuri era doar o singură organizaţie, care avea un program unic de acţiuni, o voinţă unică, îşi împărtăşea el părerile, — partidul comunsit. Acest partid poseda o superioritate morală incontestabilă asupra tuturor adversarilor săi”. Se spune că istoria nu se repetă. Ba încă cum se repetă! Noi ne convingem de aceasta din exeperienţa proprie.

Anume leniniştii fideli, întruniţi în componenţa PCRM, din anul 2001 încoace salvează Moldova de haos, de anrahie şi de desrămare. Are absolută dreptate A.M.Gorki, care a afirmat că măreaţa minte a lui V.I. Lenin lucrează nu numai pentru noi, ci şi pentru întreaga omenire.

Numai un geniu a putut să pregătească şi să organizeze minunat o răscoală armată aproape fără vărsare de sînge, un marş triumfal al Puterii Svietice, o stabilire rapidă şi bine pusă la punct a controlului asupra unei colosale ţări. Numai un geniu a putut să mobilizeze resursele la apărarea Patriei. Numai unui geniu i-a putut fi în puteri să demonstreze lumii un nou model de dezvoltare a societăţii.

În ultimul timp noi am devenit martori ai unei ponegriri şi defăimări răutăcioase a numelui lui V.I. Lenin. Cine sînt aceşti critici? Anume din cauza acestor ipocriţi s-a destrămat URSS, socialismul a suferit o înfrîngere. Dar aceasta este o înfrîngere temporară. Partidele de stînga din Europa, din lume prind puteri.

Astăzi în Moldova, acest lucru este recunoscut în multe ţări, cel mai puternic, cel mai organizat şi cel mai popular partid este Partidul Comuniştilor. Majoritatea oamenilor din rîndurile lui sînt aşa cum cerea Lenin. Iar el spunea următoarele: “El selectează oamenii care să ştie ce cale noi trebuie să mai urmăm, peste ce obstacole noi trebuie să trecem. El nu face promisiuni, pe care să nu le poată îndeplini”.

Gheorghe VASILIEV,
membru al PCRM, or. Chişinău

Articolul l-am descoperit la:

http://www.comunist.md/index.php?idPaper=51&class=Articles&action=getDetail&id=626

și am început să-l trimit și altora. La scurt timp am primit răspuns că linkul nu se mai deschide și am putut constata că articolul dispăruse de pe pagina revistei Comunistul.

Până și ideologii PCRM și-au dat seama ce gafă făcuseră. Poate un astfel de text agramat să aibă succes la câteva mii de militanți de vârsta a patra – a cincea, dar altfel nu poate aduce decât deservicii în campanie electorală partidului care a păstrat denumirea de comunist și ca simbol secera și ciocanul.

Mă întreb a cui idee a fost postarea, chiar și temporară a acestui material? Poate mă ajută cu un răspuns ideologul PCRM, Marc Tcaciuc…

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (21-7-2009 la 00:00)

    Te felicit, Petru, pentru postarea acestui articol!
    As vrea sa remarc nu numai faptul ca autorul unui asemenea articol apartine altui „anotimp politic”, dar si faptul ca Lenin si „filosofia sa” sunt dati ca exemple de gandire incorecta pana si in domeniul…filosofiei. Lenin sustinea „inepuizabilitatea atomului” pe care el il vedea „taiat cu cutitul” intr-un infinit de parti, ceea ce stiinta secolului trecut a aratat ca este o prostie monumentala, un rezultat al gandirii infantile.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cristiana Dragoş Premiul I la Salerno

CLuj-Napoca, 18 Iulie 2009 - Cristiana Dragoş-Roman, elevă în clasa I la Şcoala Elf din Cluj-Napoca, a participat în perioada...

Închide
54.89.24.147