caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Stiati ca...?



 

Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe : „Africa va fi în prim-plan”

de (26-7-2009)

Guvernele de la Paris şi Berlin au decis că nu mai este necesar să subvenţioneze achiziţia de maşini noi, avand în vedere că cei mai avantajaţi în această afacere sunt producătorii auto sud-coreeni Hyndai ,Kia şi constructorul roman Dacia.

\”Oprirea programelor de înnoire a parcului auto din Germania şi Franţa ne va afecta, cu siguranţă, ne aşteptăm ca la un moment dat, acest lucru să se întample, însă suntem pregătiţi să atenuam şocul , îndreptandu-ne exporturile către alte destinaţii, iar Africa va fi in prim-plan\”, a precizat dl. Stroe.

În prezent Dacia îşi vinde maşinile în Nigeria, Maroc sub marca proprie, iar în Africa de Sud sub marca Renault. În Africa de Sud , Dacia vinde Logan Pick-up sub marca Nissan, NP 200. Renault are reprezentanţe în Senegal, Kenya, Reunion, iar pană acum modele Logan sau Sandero nu au ajuns acolo…

În luna iunie Sandero şi-a făcut apariţia pe piaţa din Maroc, unde deţine locul doi în clasamentul vanzărilor, după Renault, vînzandu-se în 48.000 de exemplare pană în prezent.

O altă piaţă cu potenţial Golful Persic. În prezent Dacia îşi exportă maşinile, pe patru continente- în şaizeci de ţări, iar în 2010 se intenţionează extinderea la 70 destinaţii la export.

Dacia îşi va adapta producţia în funcţie de cerea pe piaţă şi este pregătită pentru orice , va continua să-şi promoveze vanzările prin intermediul Programului Rabla, mai cu seama că, de la 1 septembrie, în program vor fi incluse şi societăţile comerciale.

În luna august Dacia a decis să trimită toţi angajaţii în concediu de odihnă pentru a efectua lucrări de mentenanţă şi de ameliorare a procesului de fabricaţie. Comenzile nu vor fi afectate, pentru că din luna mai şi pană la sfarşitul lunii iulie s-a lucrat la fiecare sfarşit de săptamană, în două schimburi , iar stocul creat acoperă cererea timp de o lună.

În 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.În anul 2008 Grupul Dacia a înregistrat o cifră de afaceri 7,633 miliarde lei (2,073 miliarde euro), în creştere cu 10%, iar profitul net s-a ridicat la 213 milioane lei (58 mil. euro), reprezentand o marjă de 2,8%.

În acest an , Dacia şi-a propus să producă, 300.000 de vehicule la uzina de la Mioveni marind cadenţa de producţie de la 1.200 la 1.340 unităţi pe zi, în special ca urmare a cererii de la export.

În Europa înmatriculările Dacia au crescut cu 28,6% în S1

În Uniunea Europeană (UE) , Isanda, Norvegia, Elveţia numărul de autoturisme Dacia înmatriculate au urcat , în primul semestru la 117.131 de unităţi, marca romanească înregistrand cel mai puternic avans în cadrul Grupului Renault- potrivit datelor prezentate de ACEA.

Pe poziţiile trei, patru şi cinci s-au clasat grupurile Ford, General Motors şi Fiat, iar Renault, acţionarul majoritar al Dacia, s-a clasat pe locul şase , cu 644.171 de autoturisme noi inregistrate în perioada ianuarie-iunie, în scădere cu 13%. Şi înmatriculările grupului Renault au urcat în luna iunie, cu 3,4%, la aproape 142.000 de unităţi.

Directorul RTR, Philippe Prevel a precizat că pană în septembrie se vor semna documentele pentru obţinerea de finanţare de la BERD şi BEI pentru centrul de testări Renault Technologie Roumanie ( RTR) de la Titu.

RTR va contracta cu garanţia statului un împrumut de 83 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi , astfel, banca va deţine o participaţie de 49% din capitalul companiei.
.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Republica Moldova la răscruce: alegerile ultimei șanse

Electoratul din Republica Moldova votează miercuri 29 iulie pentru a doua oară în acest an în alegeri parlamentare, menite să...

Închide
3.12.71.34