caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Economic



 

Ce impact vor avea alegerile prezidențiale asupra economiei?

de (19-7-2009)

1) Ce impact probabil vor avea campania electorală și rezultatul alegerilor prezidențiale asupra economiei?

Impactele vor fi multiple:

a) blocajul la nivelul guvernării se va accentua în mod dramatic, pe măsură ce partenerii de coaliție PD-L – PSD vor spera în victorie și nu vor avea nevoie de celălalt pentru a-și pune în practică agenda.

b) alegerile vor distrage atenția de de la concentrarea politică atât de necesară pentru elaborarea strategiilor și luarea deciziile necesare pentru a contracara sau atenua efectele recesiunii.

c) este probabil ca actualul guvern să facă tot ce-i stă în putință să amâne orice acțiuni sau informații neplăcute până după alegeri, exacerbând în acest fel efectul lor.

d) în termen de rezultate, este imporbabil ca scrutinul din toamnă să rezolve haosul politic și să dea unui partid majoritatea necesară pentru a g8verna singur.

2) Care este starea de spirit printre economiști și oameni de afaceri în preajma declanșării campaniei electorale?

Nu cred că se așteaptă cineva ca aceste alegeri să rezolve problemele endemice ale clasei politice din România. De asemenea, nu cred că vor crea premisele unei strategii coerente anti-recesiune. Cel mai probabil scenariu este continuarea status-quo-ului, într-o formă sau alta.

3) Cel mai bogat om din România, omul de afaceri Dinu Patriciu, duce o campanie înverșunată împotriva lui Traian Băsescu. Poate influența acest lucru rezultatul alegerilor din toamnă?

Desigur, un om cu ambițiile și resursele sale nu ar trebui ignorat. El are capacitatea, timpul și resursele financiare pentru a-și putea pune amprenta pe aceste alegeri, dar și pe cele din viitor.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O zi la curse pentru Voronin

Președintele interimar al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, și-a început vizita în Federația Rusă pe Hipodromul Central din Moscova, unde asistă...

Închide
52.14.221.113