caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

La Multi Ani, America !

de (5-7-2009)

Capitala americana celebreaza aniversarea independentei ca in fiecare an cu focuri de artificii, cu grandioasa parada militara – trecere in revista a momentului Declaratiei de Independenta din 4 iulie 1776.
Oamenii sunt identici cu semenii lor de pretutindeni. Se bucura de o zi minunata de vara, de o iesire la un picnic, de o intalnire familiala sau prieteneasca. Imaginea denaturata oferita pe tava prinde contur si este alimentata din plin, tocmai de catre creatorii ideii ca America reprezinta tapul ispasitor al tuturor consipratiilor.
La un pahar de vorba cu un coleg de serviciu a carui preocupare este familia, renovarea casei, nicidecum grija fata de politicieni, nu din ignoranta, imi repeta ; ci pentru faptul ca orice guvern e trecator. Poporul cu preocuparile cotidiene nu traieste in palate ori din discursurile electorale.
Recent si in Romania teoriile conspirationiste contribuie la amplificarea urii impotriva Statelor Unite ale Americii.
Desi lista conspirationistilor se innegreste din ce in ce mai mult in epitete denigratoare la adresa « unchiului Sam », numarul cererilor de imigrare in America nu se micsoreaza.
Evitand orice prozelitism ieftin, toti cei nascuti pe teritoriul continentului celor cinzeci de state primesc cetatenia americana cu drepturile de rigoare.
Poate intr-o buna zi revolutia islamica va avansa precum imperiul otoman pana la Viena, si conspirationistii vor trai fara filme americane, fara muzica rock.
Denimul jeans-ilor va fi inlocuit cu salvarii slinosi.
Ne vom ruga la Allah de cateva ori pe zi, band apa chioara.
Tanarul soldat american de origine sibiana( despre care am scris un medalion nu de mult) a trimis redactiei cateva randuri de multumire din care se desprinde tocmai gandul sincer de fratie cu camarazii sai combatanti din Romania :
“Thank you for the article.
Thank yo for putting my story, and all of our struggles out there to the world. Fighting in Zabul Afghanistan
where the Romanians run the province was a coincidence to me that I think might be more then just plain coincidence.
The Romanians are out there, and there are many of them fighting the good cause every day and every night.
And people in Romania should be aware of the sacrifices their soldiers and commanders make on a daily basis to try to make a small change, which could have long term positive effects very soon.
I am very proud of my boys back in Zabul Afghanistan, and the Romanian
Forces that go out on patrols with the U.S forces, and run missions with us
side by side. True meaning of BROTHERS IN ARMS.”

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Garda Ungară – organizație extremistă – dizolvată de justiție

Curtea de Apel din Budapesta, printr-o sentinţă definitivă nu numai că a aprobat hotărârea tribunalului privind dizolvarea Asociaţiei Culturale a...

Închide
3.133.131.168