caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Din nou programe în română pe frecvențele BBC din Republica Moldova

de (6-7-2009)

BBC World Service oferă din nou programe în limba română pe frecvențele sale FM din Republica Moldova, după o întrerupere de aproape un an.

Este vorba de un program săptămânal de știri și actualități, difuzat în fiecare vineri la ora 20 la 20.15.

Programul va putea fi ascultat pe următarele frecvențe:

97,2 FM la Chișinău; 69,14 FM la Cahul; 101,5 FM la Căușeni; 67,46 FM la Edinet; 102,9 FM la Mândreștii Noi – Bălți; 69,53 FM la Ungheni.

Programele, care combină știrile locale cu cele internaționale, sunt produse de agenția IMEDIA, care reunește întreaga fostă echipă a BBC la Chișinău: Alexandru Canțîr – redactor șef, Maia Metaxa, Corneliu Rusnac, Marin Turea și Sașa Cliuicov, în colaborare cu BBC World Service.

La ora actuală BBC emite pe FM în Republica Moldova în engleză, rusă și ucrainiană.

Nikki Clarke, directoarea regiunii Europa și America, BBC World Service, a declarat: „BBC World Service este acum în măsură, prin acordul cu IMEDIA, să ofere audienței noastre din Republica Moldova un program regulat de știri și actualități în limba română, alături de programele noastre existente în engleză, rusă și ucrainiană.”

Emisiunile BBC în limba română au încetat pe 1 august 2008, ca urmare a desființării redacției române. BBC avea un birou ultra-modern la Chișinău și difuza un program zilnic în română special pentru Republica Moldova de la 20 la 20.15.

Alte detalii la
http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2009/07_july/03/moldova.shtml

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
JUBILEU de 10 ANI al ICR BERLIN-RKI 10

În decembrie 2009 se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea, la Berlin, a primului (şi a unicului) institut cultural românesc...

Închide
54.198.154.234